Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Οι αλλαγές στη Διεθνή Ομοσπονδία Χόκεϋ επί Πάγου I.I.H.F.

by National Greek Ice Hockey Team on Wednesday, April 27, 2011 at 8:07am
Τα τελευταία χρόνια γίνετε συζήτηση μεταξύ των μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος (IIHF) για κάποιες σημαντικές αλλαγές που ΣΙΓΟΥΡΑ θα επηρεάσουν και την Εθνική Ομάδα και το Ελληνικό Χόκεϋ επί Πάγου γενικότερα. Δεν είναι κάτι καινούργιο φυσικά και όφειλε η Ομοσπονδία και ειδικά ο Πρόεδρος, που παίρνει μέρος στα Παγκόσμια Συνέδρια, να είχε προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις. 
Οι αλλαγές είναι:
1) Από την αγωνιστική περίοδο 2013, όποια χώρα δεν έχει Ολυμπιακών διαστάσεων παγοδρόμιο θα αποκλείεται αυτόματα από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Τελειώνουν οι εξαιρέσεις, όπως έχει πάρει η χώρα μας. Άρα αν δεν ανοίξει κανονικό παγοδρόμιο στην Ελλάδα έως το 2013, οι Εθνικές μας ομάδες δε θα μπορούν να παίρνουν μέρος στα Παγκόσμια πρωταθλήματα. Η IIHF έχει δώσει σε όλες τις Ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης και της δικιάς μας, προθεσμία έως την αγωνιστική περίοδο 2013 για να ανοίξουν Ολυμπιακών διαστάσεων παγοδρόμιο. 
Πρέπει να είναι γνωστό σε όλους ότι εξαίρεση να αγωνίζεται η Εθνική μας ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, παρόλο που δεν πληρούμε ως χώρα τα ελάχιστα προαπαιτούμενα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, μας δόθηκε προπάντων λόγω του καλού επιπέδου της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και της συνεχιζόμενης προόδου της. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναθεωρήσει την απόφασή της η Παγκόσμια Ομοσπονδία, μετά τα φετινά αποτελέσματα, και τελικά να μας αποκλείσει και πάλι από το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 
2) Αν οι ομάδες που δηλώσουν συμμετοχή για τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2012 υπερβαίνουν τις 46 (κάτι που είναι πολύ πιθανόν αφού πολλές νέες ομάδες περιμένουν να συμμετάσχουν στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα) τότε θα πραγματοποιηθούν προκριματικά των νέων εισερχόμενων ομάδων. Μαζί με αυτές, θα πρέπει να αγωνιστούν στα προκριματικά και οι ομάδες που βγήκαν στην 5η και 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2011 DivIII που διεξήχθη στη Νότιο Αφρική (δηλαδή η Ελλάδα και η Μογγολία). Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις στα προκριματικά θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2012 divIII. Τα προκριματικά για την Εθνική μας Ομάδα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαμε στείλει τους καλύτερους μας αθλητές και βγαίναμε από 4η θέση και πάνω. Αυτή η αλλαγή είναι κάτι που επίσης συζητιέται αρκετό καιρό και ήταν ενήμερος ο πρόεδρος. Ο κίνδυνος να μπει η Εθνική σε περιπέτειες, αν τερματίσει στην 5η ή στην 6η θέση, επισημάνθηκε αρκετές φορές στον Πρόεδρο και από τους ίδιους τους αθλητές της Εθνικής ομάδας του 2010, όταν αποφάσιζε να τους διώξει το Δεκέμβριο του 2010. 
Να σημειωθεί ότι η δήλωση συμμετοχής για τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2012, των Ανδρών, Γυναικών και Εφήβων, έπρεπε να είχε γίνει γραπτώς στην IIHF έως τις 15 Απριλίου 2011.
Με τα παραπάνω γεννώνται τα εξής ερωτήματα: 
- Αφού γνωρίζε ο πρόεδρος ότι η προθεσμία για Ολυμπιακών διαστάσεων παγοδρόμιο είναι το 2013, γιατί επιμένει να δίνει το υλικό της Ομοσπονδίας (μπάρες και Zamboni) σε ακατάλληλο παγοδρόμιο; Τον επόμενο χρόνο θα επιμείνει στο ακατάλληλο παγοδρόμιο και πάλι;
- Αφού γνώριζε ότι η Εθνική μας ομάδα έπρεπε να βγει στην 4η θέση και πάνω για να αποφύγουμε τα προκριματικά, γιατί έστειλε την ομάδα αυτή να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα; 
Πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό σε όλους ότι, η απόφαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας να επιμένει τόσα χρόνια σε ένα ακατάλληλο παγοδρόμιο αντί να αναζητεί λύσεις και χορηγίες για κατασκευή Ολυμπιακών διαστάσεων παγοδρόμιο, αλλά και η απόφασή του να στείλει την ομάδα αυτή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όταν όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων για το διασυρμό της χώρας μας, μας βάζει σε περιπέτειες που μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε αποκλεισμό των Εθνικών Ομάδων από τα παγκόσμιο πρωτάθλημα δια παντός που θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες ακόμα και για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας αφού η Ομοσπονδία Παγοδρομίων βρίσκεται στην 4η κατηγορία αθλημάτων της ΓΓΑ (δηλαδή, Αθλήματα Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με Στοχευμένη Κρατική Συνδρομή) και χωρίς συμμετοχή Εθνικών Ομάδων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, δε θα έχει νόημα η Κρατική Συνδρομή πλέον.
Ο χρόνος πιέζει και αν δε γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές που όλοι επιθυμούν, ώστε να δει το άθλημά μας άσπρη μέρα, τότε κινδυνεύει να εξαφανιστεί το χόκεϋ επί πάγου από την Ελλάδα, όπως έγινε μεταξύ 2000 και 2008. 
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβακία από 12-14 Μαΐου και θεωρείτε ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια που θα γίνουν για το μέλλον του Ελληνικού Χόκεϋ επί πάγου.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/4/11 20:48

    Κύριοι γνωστοί άγνωστοι της διαφθοράς,
    μας αρέσει πάρα πολύ που είστε τόσο καλά γνώστες όλων των θεμάτων. Η δική μου συμβουλή είναι να αλλάξετε τον τεχνικό σύμβουλο επί των τεχνικών θεμάτων, εκτός βέβαια αν αυτό δεν γίνεται γιατί είναι το αφεντικό.
    1) Μέχρι και το Μαίο του 2013, δηλαδή για 2 ακόμα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ισχύουν οι ειδικοί κανονισμοί και η Διεθνής Ομοσπονδία δεν αναθεωρεί απόψεις γιατί έτσι γράφει ένα blog.
    2) Ακόμα δεν έχει ψηφιστεί και είναι αμφίβολο εάν θα ψηφιστεί οι δύο τελευταίες να πηγαίνουν για προκριματικά γιατί μέχρι και σήμερα ισχύει μόνο η τελευταία.
    Η κινδυνολογία σας λοιπόν είναι μόνο λάσπη!
    Το τι θέση θα βγαίναμε στην Αφρική κανείς δεν το ξέρει αλλά από ότι όλοι ξέρουμε και ο πρόεδρος και η Ομοσπονδία όχι μόνο δεν έδιωξε την πρώην Εθνική ομάδα αλλά όλους πλην του Καλύβα τους κάλεσε να συμμετέχουν αλλά αρνήθηκαν. Εάν λοιπόν η Εθνική ομάδα δεν έπαιξε γιατί δεν εκλήθη ο κ. Καλύβας η ευθύνη δεν είναι ούτε του προέδρου ούτε της Ομοσπονδίας.
    Δεν νομίζω ότι το ζαμπόνι είναι ιδιοκτησία της Ομοσπονδίας αλλά θα χαρώ να μου πείτε που θα πρέπει να δοθεί υλικό, ποιός θα κατασκευάσει μεγάλο παγοδρόμιο για να χάσει ότι έχει και δεν έχει και θα πρότεινα όποιος ενδιαφέρεται και έχει τις προυποθέσεις να στείλει πρόταση συνεργασίας στην Ομοσπονδία και αν του αρνηθούν αδικαιολόγητα, εγώ είμαι μαζί σας.
    Βέβαια, θα πρέπει όλα αυτά που λέτε σαν διαφθορά να προυπάρχουν για να δούμε φως..
    Αλλά σαν παντογνώστης blog θέλω να μου πείτε ότι εάν η Ελλάδα δεν έστελνε ομάδα παρά τη δήλωση που είχε γίνει δεν θα είχε συνέπειες προστίμου και διετούς αποκλεισμού?? Αυτό λοιπόν θέλατε κύριοι που αγαπάτε το χόκευ?
    Το χόκευ επί πάγου δεν θα εξαφανιστεί όσο και αν το θέλετε επειδή υπάρχουμε εμείς, οι άλλοι 150 άχρηστοι αθλητές και δεν θα σας αφήσουμε. Όσο για τις μπλούζες, όταν είναι ιδιοκτησία της Ομοσπονδίας χωρίς να τις έχει πληρώσει το κράτος, ότι θέλει τις κάνει η Ομοσπονδία γιατί δεν είναι δημόσιο χρήμα. Πάντως εμένα σαν αθλητής δεν μου ζητήθηκε ούτε ένα ευρώ να πληρώσω για φανέλα, για προπόνηση και για να συμμετέχω στο Παγκόσμιο.
    Πανέξυπνοι τις διαφθοράς πέστε μας ποίος πληρώνει 2 χρόνια που δεν δίνει λεφτά η Γραμματεία για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας? Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι τέτοιοι παπάρες και όχι σαν και σας που ονειρεύεστε να μπείτε για να αρπάξετε...
    Καλό σας βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/4/11 21:46

    Ο Χατζηαθανασίου δεν κάλεσε 8 άτομα της Ομάδας του 2010. Από τους 18 κάλεσε ΜΟΝΟ τους 10. Είναι ψεύτης, συκοφάντης και ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ! Παπάρα... συνέχισε να γράφεις ψέματα.... συνέχισε να το παίζεις οτι όλοι οι αθλητές είναι μαζί σου. Απλά προτείνω κάτι σε όλους αυτούς. Καλά θα κάνετε να ζητήσετε στον κ. παπάρα να σταματήσει να σας χρησιμοποιεί στα σχόλια του γιατί όταν καταστραφεί ΤΕΛΕΙΩΣ το άθλημα.... θα έχετε συμβάλει ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. Αν δεν θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως αυτοί που κατέστρεψαν το Ελληνικό Χόκευ... ζητήστε του να σταματήσει να σας χρησιμοποιεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/4/11 21:49

    Ζητώ από τον κ. Ντουμιτράκε, τον ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΥΤΗΣ, αν του έχει μείνει έστω λίγη τσίπα πάνω του και δεν έχει γίνει το απόλυτο τσιράκι του παπάρα, να βγει και να πει πόσους ΔΕΝ κάλεσε τελικά ο παπάρας στην νέα Εθνική. Ξέρει πολύ καλά πόσοι ήταν..... Μιρέλ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/4/11 21:50

    Οι αθλητές της πρώην Εθνικής δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να πληρώσουν τα πάντα.... αυτό που δεν θέλουν ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΣΕΝΑ.... ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΑΠΑΡΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/4/11 21:40

    ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ. ΤΟ ΧΟΚΕΙ ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Εδω δεν υπαρχει τιποτα παρα ενας απατεωνας και 20 ψωνια. Οι υπολοιποι αθλητες του χοκει σας βαρεθηκαν ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ! Καντε μας την χαρη, μαζεψτε τα κουβαδακια σας και τραβατε σε αλλη παραλια, μπας και δουμε ασπρη μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/4/11 23:02

    20 ψώνια; Τα πήραμε τα κουβαδάκια μας φίλε. Φύγαμε. Παρτε τώρα το άθλημα και κάντε το όπως τα μούτρα σας. Θα θυμηθείς όμως τα ψώνια όταν βάλεις και πάλι την στολή σου στην αποθήκη. Α... και κάτι άλλο.. πρόσεχε, γιατί μία μέρα θα ζητάς από αυτά τα ψώνια να παίξεις και πάλι. Εμείς δεν θα ξέρουμε φυσικά ποιος είσαι, αλλά εσυ... θα ξέρεις ότι είσαι ο ηλίθιος που έγραφε αυτά τα καραγκιοζιλίκια στο μπλοκ. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/4/11 23:31

    Ta 20 pswnia poia einai???Polloi apo autous paizoun hockey 20 kai bale xronia kai tous apokaleis pswnia??Apokaleis pswnia autous pou ferane tin megaluteri epituxia tou ellinikou hockey???Kai aspri mera na deis???Opws auto pou einai stin Afrikh??Giati ap'oti thumamai sto prwtahlima oles oi omades xanane panw apo 15 goal apo ta pswnia..Opote anti na mathaineis hockey apo autous pou kseroune as mathoun oi epomenoi apo esena pou den ksereis..Giati pleon einai ntropi na leme oti exoume hockey stin Ellada me ta xalia mas stin Afriki...Akoma gelane!!Me pire suggenis apo Ameriki kai mou eipe na steilei to gio tou pou einai 10 etwn na mas boithisei...Toso kseftila!!!Alla ti na leme twra..ftaine ta pswnia pou arnithikan na dwsoun lefta ston papara kai mono ston papara!!!An to eixwe idiwtis to pagodromio tha dinane kai parapanw na kanoune alla OXI lefta ston apatewna na ta tsepwsei!!Alla eipame ftaine ta pswnia pou eksaitias tous mas dexthikan sto pagkomsio kai pou eksaitias tous egine pagodromio sto marousi kai prwtathlima meta apo 8 xronia kai pou paizeis esu hockey...mallon pou prospatheis na paikseis hockey!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/4/11 23:36

    Paidia mporei na mou pei kapoios giati den epaikse fetos h omada Iptamenoi????Ap'oti thumamai kerdize kathe omada me panw apo 15-20 goal diafora...Pws ginete na min paizei h kaluteri omada kai na ginete to prwtahlima xwris na trexei tipota???3 sunexomena xronia prwtathlitria kai na min paizei fetos???Eixe megali diafora me tis alles omades alla kai oi paiktes htan polu anwteroi...Epaiksa sta Liosia enantion tous kai den tous prolabaina oso epaiza akoma ston Tarando alla ta 2 teleutaia xronia den exw kanei oute patinaz!!!perimenw mia apandisi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/4/11 23:49

    Δεν έπαιξαν οι Ιπτάμενοι φέτος γιατί αρνήθηκαν να πληρώσουν τον Χατζηαθανασίου λεφτά. Απείλησε τους αθλητές ότι αν δεν τον πληρώσουν χρήματα θα τους διώξει από το πρωτάθλημα και από την Εθνική. Τους είπε ότι ο Ιωάννου και ο Μάλαμας είναι έτοιμοι να πάρουν την θέση τους αν δεν του δώσουν λεφτά. Οι αθλητές τότε (τον Δεκέμβριο) του είπαν... "Πρόσεχε τις απειλές σου γιατί θα έρθει ο Φλεβάρης και θα παρακαλάς να γυρίσουμε επειδή δεν θα έχεις ομάδα" Και έτσι έγινε. Αλλά δεν τους παρακάλεσε ακριβώς. Του ΑΠΕΙΛΗΣΕ και πάλι αν δεν αγωνιστούν στην Εθνική Ομάδα. Ακόμα και ΦΑΞ στην δουλειά ενός παιδιού να χάσει την δουλειά του επειδή αρνήθηκε να αγωνιστεί στην Εθνική Ομάδα έστειλε ο αλήτης. Αθλητής ο οποίος έχει παιδιά, και έστειλε Φαξ να τον απολύσουν!!!!!! Το διανοείστε;;;;; Το αστείο είναι ότι αρχές Ιανουαρίου πήγαν τα παιδιά να του δώσουν λεφτά για να αγωνιστούν έστω στο πρωτάθλημα και τότε τους είπε ο παπάρας: Τώρα αργήσατε….. αν σας βάλω στο πρωτάθλημα θα κάνει καταγγελία ο Ιωάννου και ο Μάλαμας! Μετά περίμενε και κατηγορεί τους αθλητές που δεν πήγαν να αγωνιστούν στο παγκόσμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget