Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Βγήκε ο «αξιοπρεπής» στη ζητιανιά…

CAPE TOWN

Με έγγραφο προς τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά και τον Πρόξενο της Ελλάδος στο Cape Town, προσπάθησε ο «αξιοπρεπής Πρόεδρος» μιας αθλητικά ανύπαρκτης και διοικητικά ανυπόστατης αθλητικής Ομοσπονδίας, να πραγματοποιήσει το όνειρο του «αγωνιστικού συρφετού» του, και να βρει τα απαραίτητα για εκείνον έσοδα.
Ήδη η πρώτη παράγραφος ξεκινά με ένα ασύστολο ψέμα. Που είδε ο «Πρόεδρος» τις 5 Division στην Διεθνή Ομοσπονδία; Οι Division είναι 3 και όχι 5!
Στη δεύτερη παράγραφο ξέχασε να αναφέρει ότι ενώ η Εθνική Ομάδα του Χόκεϋ επί Πάγου των ανδρών που «τον Απρίλιο του 2010 κατάφερε στο Λουξεμβούργο να κερδίσει την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, μια επιτυχία που συζητήθηκε στους αθλητικούς κύκλους ως ένα μεγάλο επίτευγμα, δεδομένου ότι η Ελλάδα στερείται μονίμου Ολυμπιακού παγοδρομίου», στην πραγματικότητα η ομοσπονδία έχει να επιδείξει μηδαμινό έργο ανάπτυξης τα τελευταία 26 χρόνια, διατηρεί με το έτσι θέλω έναν παντελώς ανίκανο πρόεδρο κ.λπ., αλλά και ότι η Εθνική Ομάδα του Χόκεϋ επί Πάγου δεν είχε καμία απολύτως βοήθεια από τον ίδιο και την ομοσπονδία του, ενώ έπρεπε να πληρώσει από την τσέπη της σχεδόν όλα τα έξοδα, τόσο της προετοιμασίας όσο και της ίδιας της διοργάνωσης. 
Ωραία η καραμέλα «της οικονομικής κρίσης και κατάστασης που βρίσκεται η οικονομία στην Ελλάδα», όμως ο ίδιος δεν επιχορηγείται για τον παραπάνω λόγο, αλλά διότι δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό σωματείων, και έτσι «έως ότου οι υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. διευκρινίσουν αν η ομοσπονδία αυτή έχει προϋποθέσεις αθλητικής αναγνώρισης» (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!), δεν θα του επιτραπεί να «να βάλει το δάχτυλο στο κρατικό βαζάκι με το μέλι». 
Για τους παραπάνω λοιπόν ψευδείς και άσχετους με την πραγματικότητα λόγους, ζητά την οικονομική συμπαράσταση και στήριξη των Ελλήνων της διασποράς που διαμένουν στη Ν. Αριφκή, αλλά κυρίως από «οικονομικά εύρωστες ελληνικές εταιρείες και ιδιώτες».
Βέβαια, το πρώτο πράγμα που «αιτείται» είναι τα χρήματα εκείνα που ο ίδιος θα βάλει στη τσέπη του. Ζητά με λίγα λόγια 30.000 €, δήθεν για «να υποστηριχτεί η Εθνική Ελληνική ομάδα στο κόστος προετοιμασίας στην Αθήνα που είναι περίπου €30.000, λόγω του κόστους ενοικίασης και χρήσης των χώρων ιδιωτικού παγοδρομίου, καθόσον δεν υπάρχει κρατικό παγοδρόμιο». Σκοπίμως όμως ξέχασε να αναφέρει ότι το ιδιωτικό αυτό παγοδρόμιο του ανήκει εξ’ ολοκλήρου, και συνεπώς μπορεί να το παραχωρήσει δωρεάν εάν και εφόσον θελήσει, το οποίο μάλιστα λειτουργεί παράνομα με ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΛΙΚΟ!
«Τα έξοδα μετάβασης της 25μελούς ομάδας, δεδομένου και του υπέρβαρου του αθλητικού υλικού, είναι περίπου €30.000, και η υποχρεωτική ασφάλιση των αθλητών καθώς και η παραμονή 2 επιπλέον ημερών πριν την έναρξη των αγώνων ώστε να εγκλιματιστούν στο γήπεδο που θα αγωνιστούν, είναι περίπου άλλες €5.000». Η ομάδα αποτελείται όμως από 20 παίκτες και δεν θα έχουν «παραμονή 2 επιπλέον ημερών». Ζητά με λίγα λόγια από τις «οικονομικά εύρωστες ελληνικές εταιρείες και τους ιδιώτες» να του πληρώσουν ακόμη και τα εισιτήρια τα δικά του, της συντρόφου και της επιστήθιας φίλης της, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το όποιο άθλημα. Ζητά εν κατακλείδι περισσότερα από 65.000 €, χωρίς να αναφέρει καν τη χρηματική υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ενώ σε σχέση με το Παγκόσμιο του 2010 υπολογίζει σε κρατική επιχορήγηση που «δεν υπερβαίνει τις €10.000-€15.000».
Η «κλάψα» του δεν έχει κανένα όριο, εφόσον στην ουσία απειλεί ότι δήθεν «εάν δεν μπορέσουμε να έχουμε βοήθεια για να καλυφθεί ποσόν τουλάχιστον €50.000, θα υπάρξει το σοβαρότατο πρόβλημα της μη δυνατότητας συμμετοχής, με ό,τι δυσμενές αυτό συνεπάγεται για τον Ελληνικό Αθλητισμό στις Παγοδρομίες». Ενώ αρχικά ζητά περισσότερα από 65.000 €, ικανοποιείται τελικά και με 50.000 € βάσει του «όσα έχετε ευχαρίστηση». Υποστηρίζει ότι αν δεν συμμετάσχει η Εθνική στο Παγκόσμιο θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στα αθλήματα των Παγοδρομιών, ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος είναι το βασικότερο εμπόδιο στην ανάπτυξη αυτών των αθλημάτων με την παράνομη δικτατορική με το έτσι θέλω παραμονή του στην ομοσπονδία. 
Σήμερα που όλο και κάποιο κορόιδο θα βρήκε για να τον χρηματοδοτήσει, ώστε να καταφέρει τελικά να πάει στη Ν. Αφρική, απειλεί τους πρώην αθλητές της Εθνικής Ομάδας, που ορθώς αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν σεβόμενοι το ασημένιο μετάλλιο που έλαβαν, να τους περάσει δήθεν από πειθαρχικό, για να τους αφαιρέσει εφ’ όρου ζωής την δυνατότητα να ασχοληθούν ξανά με τα αθλήματα των παγοδρομιών. Να γνωρίζει ότι τόσο οι πρώην αθλητές της εθνικής, όσο και εμείς, όποια κι αν είναι η απόφαση του πειθαρχικού, θα καταφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ. Εκεί λοιπόν ας στηρίξει τις όποιες ανυπόστατες και παντελώς παράνομες αποφάσεις του ιδίου αλλά και του πειθαρχικού του. Στην πραγματικότητα όμως όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι απειλές του θα παραμείνουν μονάχα στα λόγια, γιατί έχει την στοιχειώδη λογική να καταλάβει, ότι μια τέτοια πράξη θα βλάψει τον ίδιο και μόνον.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/4/11 10:15

    Το αστείο είναι ότι τώρα προσπαθεί ν’αποδείξει ότι οι πρώην αθλητές φταίνε που δεν θα πάρει λεφτά από την ομογένεια. Ισχυρίζεται ότι τα παιδιά ενημέρωσαν τους ομογενείς ότι η ομάδα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο δε θα πάει (που αν το έκαναν, σωστά τους ενημέρωσαν, μην περιμένουν οι άνθρωποι νίκες και μετάλλια και βρεθούν προ-εκπλήξεων) και αυτό το γεγονός έκανε τους ομογενείς να μην του δώσουν λεφτά, και τώρα ωρύεται σε όλα το παγοδρόμιο του ότι εξαιτίας αυτού του μαιλ έχασε 30.000 Ευρώ. Α ρε φυλακή που θέλει ο απατεώνας!!!!! Πάει να κλέψει τους ομογενείς και θέλει να βγει και από πάνω;;;;
    Εγώ προτείνω να στείλουμε όλοι μαιλ ή fax στο Ελληνικό προξενείο στο Cape Town για να πούμε πόσο απατεώνας είναι!

    Cape Town Greek Consulate
    Tel: +27 (0) 21 424 8160/1
    Fax: +27 (0) 21 424 9421
    grconcpt@mweb.co.za

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/4/11 11:15

    Ελπίζω να κατάλαβαν μερικοί γιατί τελικά δεν ήθελαν οι αθλητές της Εθνικής 2010 να πληρώσουν για την χρήση του πάγου. Παρατηρήστε πότε έστειλε την επιστολή! (5/11/2010 λίγο μετά άρχισαν τα προβλήματα). Επειδή όπως και πέρυσι που πήρε τα χρήματα των εισιτηρίων από 3 διαφορετικές πηγές (δηλαδή: Γενική Γραμματεία ως επιχορήγηση, Δήμος Αθηναίων ως χορηγία και Παγκόσμια Ομοσπονδία (IIHF) ως Travel Expenses και παρόλο αυτά τους ζήτησε και πέρυσι να πληρώσουν τα εισιτήρια τους υπό τις απειλές ότι θα ακυρώσει την συμμετοχή) έτσι και φέτος ήθελε να πληρωθεί τις προπονήσεις από 2 μεριές. Από τους Έλληνες της διασποράς και από τους αθλητές, και ήθελε να βγάλει και 30.000 Ευρώ ο απατεώνας! Αν κάνει κάποιος απλούς υπολογισμούς βλέπει ότι η νέα Εθνική έκανε συνολικά 15 προπονήσεις περίπου άρα με 30.000 Ευρώ η κάθε προπόνηση κοστολογήθηκε με 2.000 Ευρώ!!!!!!!!!! ΓΙ’ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!! Βέβαια αμφιβάλουμε ότι θα καταλάβουν τα τσιράκια γιατί όταν είσαι στα τέσσερα, δύσκολα βλέπεις τι γίνετε από πίσω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/4/11 14:06

    Να πω και εγώ την γνώμη μου. Κάποιος μπορεί να γυρίσει και να πει: Γιατί τόσα χρόνια δεν τα λέγανε οι αθλητές όλα αυτά και τα λένε τώρα; Όπως είπε ένας «φίλος» στο facebook. Το θέμα είναι ότι τα έλεγαν τα παιδιά αλλά ήσασταν κουφοί για να τα ακούσετε. Είχατε κουφαθεί από την ζήλεια και το κόμπλεξ σας. Και πέρυσι ο παπάρας ζήτησε στα παιδιά να πληρώσουν τα εισιτήρια τους και ασφάλιστρα τους για να πάνε στο Παγκόσμιο και πάλι αρνήθηκαν γνωρίζοντας ότι έχει πάρει εκατομμύρια Ευρώ επιχορηγήσεις τα τελευταία χρόνια. Για όσους δεν γνωρίσουν ο κ. παπάρας έχει πάρει ΜΟΝΟ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού περίπου 2.5 Εκατομμύρια Ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια). Και τότε τους απειλούσε με πειθαρχικά και διώξιμο από την Εθνική αν δεν πληρώσουν αλλά τότε δεν είχε και πολύ χρόνο να τα αλλάξει όλα και έτσι υπέκυπτε στο τέλος. Φέτος όμως άρχισε από νωρίς τις απειλές και την ζητιανιά και όταν τα παιδιά είπαν όχι, πήγε και ζήτησε βοήθεια από τα τσιράκια του. Αυτοί φυσικά είπαν αμέσως το ναι αφού γνώριζαν ότι στην Εθνική με την αξία τους δεν πρόκειται να μπουν ποτέ, μόνο με το μέσον θα είχαν ευκαιρία να μπουν. Και ενώ από την μία είχαν τον παπάρα εγκλωβισμένο χωρίς ομάδα, ήρθαν οι σωτήρες του, τα τσιράκια του, οι γλύφτες , οι τουρίστες, οι επαγγελματίες, και τον έσωσαν και πάλι. (κάποιο παιδιά είναι αξιόλογα, και σαν άνθρωποι αλλά και σαν παίχτες, αλλά δυστυχώς θα τους πάερι και αυτού η μπάλα, ζητώ συγνώμη γι'αυτό). Τώρα αυτοί θα διασυρθούν αλλά ο παπάρας μία χαρά θα τσεπώσει τα χιλιάδες Ευρώπουλα. Τόσο βλάκες είσαστε. Να ρωτήσω κάτι, σας άρεσε που παρόλο που κέρδισαν ασημένιο μετάλλιο τα παιδιά της Εθνικής, ο παπαράς τους έβριζε στο παγοδρόμιο του μπροστά σε όλους; Τι νομίζετε θα κάνει και με σας μόλις φάτε τις 40ρες και του λένε όλοι, «Καλά ρε πρόεδρε, τι ομάδα έστειλες;» Τι πιστεύετε ότι θα κάνει; Θα σας υπερασπιστεί ή θα πει ότι είσαστε άσχετοι; Δεν είναι καιρός να βγάλετε τα κόμπλεξ σας και να ξυπνήσετε; Ναι, είναι ωραίο να παίζετε στην Εθνική ομάδα, αλλά είναι πιο ωραίο και τίμιο και αντρικό να πείτε: «Όχι ευχαριστώ, οι άλλοι είναι καλύτεροι από μένα». Βέβαια σε ένα άθλημα που η κατταγελία πέφτει σύννεφο και κανείς δεν αντέδρασε (εκτός νομίζω από μία ομάδα) που έδιωξε ο παπάρας τους πρωταθλητές, τι να περιμένεις; Χαίρονται μερικοί που θα βγουν 3οι και 2οι, αλλά ξεχνούν να πουν ότι λείπει ο πρωταθλητής. Καλά σας λέγανε μερικοί ότι φοράτε φουστάνια και είσαστε γυναικούλες! Πήγαιντε τώρα στο Cape Town σας περιμένει η τσόντα, πάρτε τηλέφωνο και την Τζούλια μήπως πάρετε την θέση της και γυρίσετε το 3ο μέρος με τους μαύρους στην Αφρική. Ευκαιρία είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/4/11 09:00

    Η προηγουμενη Εθνική ομάδα (2010) μηπως αποτελούνταν κατα 99% από αθλητές μιας συγκεκριμένης ομάδας και μηπως και λέω μήπως αυτή η ομάδα έχει για Πρόεδρο τον Χατζηπα..ρα?
    Τότε ο Χατηπα..ρα ητανε τίμιος και ξαφνικά πεσανε απο τα σύννεφα (προσεχετε μην σπασετε κανένα ποδι) ανακαλύπτωντας οτί είναι λαμόγιο. Εχουν ευθύνη και μαλιστα την περισσότερη αφού βαζανε πλατη τόσα χρονια απλώς τώρα τα χαλασανε στη μοιρασια και βρέθηκαν άλλοι Χατζηαβάτηδες για τον Χατζηπα..ρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget