Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Η «πλήρης και αμφίδρομη συνεργασία» με μια ανύπαρκτη Ομοσπονδία...

VODAFONE HELLAS 05.11
Ενώ στο έγγραφο της προηγούμενης ανάρτησής μας με αριθμό πρωτοκόλλου 1837, ο «ηθικός και αξιοπρεπής Πρόεδρος» υποστηρίζει ότι θα πρέπει να βρεθεί κονδύλι της τάξης των 30.000 € για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας στην Αθήνα, εφόσον το παγοδρόμιο είναι ιδιωτικό και πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθεί, στο έγγραφο 1836 προς την Vodafone Hellas παρουσιάζει την Ομοσπονδία «…σε συνεργασία με την Α.Ε. Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών και το εμπορικό κέντρο Athens Heart, ήδη να λειτουργεί το μεγαλύτερο κλειστό Παγοδρόμιο στην Ελλάδα…», χωρίς όμως να αναφέρει τι είδους συνεργασία μπορεί να έχει μία αθλητική ομοσπονδία με μια ιδιωτική επιχείρηση. Η απόλυτη αποδοχή των πιο παράλογων όρων του ιδιώτη – που τυγχάνει να είναι ο ίδιος – στο σημείο αυτό «βαπτίζεται» απλούστατα ως «συνεργασία».
Άραγε με ποιο μαγικό τρόπο η μεγαλύτερη παγοπίστα στην Ελλάδα «μεταμορφώθηκε» από 800 m2 σε 850 m2, ενώ οι περιμετρικές μπάρες παρέμειναν ακριβώς οι ίδιες και μια απλή φωτογραφία μπορεί να αποδείξει ότι το παγοδρόμιο διαθέτει δύο εξέδρες των 100 θέσεων συνολικά και όχι των 300 θεατών, είναι δύο εύλογα ερωτήματά μας, τα οποία μάλλον θα παραμείνουν αναπάντητα.
«Στα πλαίσια» λοιπόν «της καλύτερης λειτουργίας και κάλυψης του κόστους, καθόσον η Ομοσπονδία είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και δεδομένου ότι η ΓΓΑ έχει περικόψει τις επιχορηγήσεις…» (χωρίς να αναφέρει κι εδώ τους πραγματικούς λόγους των περικοπών της συγκεκριμένης ομοσπονδίας), σκέφτηκε να προτείνει στη Vodafone Hellas, όπως και σε πολλές άλλες εταιρείες στην Ελλάδα, μία à la Χατζηαθανασίου «πλήρη και αμφίδρομη συνεργασία», «που θα είναι κάτι μοναδικό και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα». Γι’ αυτή τη «πλήρη και αμφίδρομη συνεργασία» ζητά τουλάχιστον 50.000 € ως ομοσπονδία, για να μπορεί η διαφημιζόμενη επιχείρηση να τοποθετήσει τα διαφημιστικά της και τα λοιπά σήματα στις μπάρες και στον Πάγο, αλλά και μέσα και έξω από το χώρο του ιδιωτικού παγοδρομίου, τον οποίο υποτίθεται ότι απλά ενοικιάζει ορισμένες ώρες, για τους αθλητές της.
Όπως φαίνεται, όλα αυτά γράφονται για να μπορέσει η ιδιωτική επιχείρηση του κατά τα άλλα ιδιωτικού (όποτε τον συμφέρει) και ομοσπονδιακού (ανάλογα με τις περιστάσεις) παγοδρομίου, να εξασφαλίσει και να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Οι αθλητές και τα παράνομα πρωταθλήματα είναι μια πειστική δικαιολογία για μεγαλύτερα προσωπικά έσοδα, ενώ στην πραγματικότητα η ανάπτυξη των αθλημάτων του πάγου, αλλά και οι αθλητές, τον αφήνουν παγερά αδιάφορο.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/4/11 15:35

    Re, exete ginei polu kourastikoi to kserete afto? Tha kataferete na ton kleisete filaki ton apateona, nai i oxi? Apo kataggelies eisaste mana, stin praksi omws.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατέχουμε κάποια μορφή εξουσίας, και σίγουρα δεν είμαστε απολυταρχικοί μονάρχες για να αποφασίζουμε και να διατάζουμε αποφάσεις που αφορούν πράξεις τρίτων. Με βάση τους νόμους και τους θεσμούς της χώρας μας, οι έγγραφες καταγγελίες, συνοδευόμενες από τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία είναι ο μόνος νόμιμος και έντιμος τρόπος στη προσπάθειά μας να εξυγιάνουμε έστω αυτό το μικρό τμήμα του Ελληνικού Αθλητισμού. Δυστυχώς κάτι που για μας φαίνεται ευνόητο και λογικό, στην πραγματικότητα αντιτίθεται στο Νεοελληνικό Κατεστημένο που δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για μεγάλους παρανομούντες, ενώ δεν ντρέπεται και δεν διστάζει να καταδικάσει και να φυλακίσει ανθρώπους που απλά έκλεψαν ένα κομμάτι ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget