Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δέν υπάρχουν λόγια... ΕΛΛΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ 0:16


by National Greek Ice Hockey Team on Friday, April 15, 2011 at 8:36am
Πριν από 19 περίπου χρόνια η Ελλάδα και η Τουρκία έκαναν δειλά-δειλά τα πρώτα τους βήματα στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών αντιμετωπίζοντας και οι δύο χώρες παρόμοια προβλήματα. Στο πρώτο ιστορικό παιχνίδι μεταξύ των δύο χωρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Pool C τoυ 1992 που διεξήχθη και πάλι στη Νότιο Αφρική, η Εθνική Ελλάδος κέρδισε με άνεση την αντίστοιχη της Τουρκίας με το επιβλητικό 15-3, που είναι και η μεγαλύτερη διαφορά που έχει κερδίσει ποτέ η Εθνική μας Ομάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Την ίδια χρονιά, στα προκριματικά που διεξήχθησαν μέσα στην Άγκυρα μπροστά από ένα φανατικό Τουρκικό κοινό, η Εθνική Ελλάδος επικράτησε και πάλι αυτή τη φορά με 10-2. Με την πάροδο του χρόνου όμως η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των 2 ομάδων άρχισε να μειώνεται.
Φτάσαμε έτσι στο 2011, όπου οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες 6 φορές σε επίπεδο Ανδρών στο διάστημα των 19 τελευταίων ετών, και είχαν από 3 νίκες εκατέρωθεν, αλλά το σημερινό παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο αφού η Τούρκικη ομάδα εκτέλεσε 46 σουτ ενώ η Ελληνική μόλις 10 και έτσι επήλθε φυσιολογικά ο διασυρμός για την ομάδα μας χάνοντας 16-0, που είναι και η μεγαλύτερη πλέον διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά αυτή τη φορά υπέρ της Τουρκίας.
Αυτό που αξίζει να δούμε είναι, τι έχουν κάνει τόσο διαφορετικά οι δύο χώρες τα τελευταία 19 χρόνια για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα τους, ώστε να έρθει το σημερινό ντροπιαστικό αποτέλεσμα, ειδικά όταν πριν από χρόνια εμείς ήμασταν αυτοί που επικρατούσαμε άνετα.
Στη διπλανή Τουρκία, δημιουργήθηκε Ομοσπονδία Χόκεϊ επί Πάγου (αφού για πολλά χρόνια υπήρχε όπως και στην Ελλάδα, Ομοσπονδία Παγοδρομιών), άλλαξαν πρόεδρο και μέλη της Ομοσπονδίας και επένδυσαν χρήματα με σωστό τρόπο στην ανάπτυξη του αθλήματος. Σήμερα η Τουρκία έχει 5 Ολυμπιακά παγοδρόμια, αγωνίζεται σε όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, (δηλαδή Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων έως 20 ετών και Εφήβων έως 18 ετών), έχει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Παίδων (στο Ανδρών συγκεκριμένα έχει 2 κατηγορίες, Σούπερ Λίγκα και κατηγορία 1) είναι στη 35η θέση στη παγκόσμια κατάταξη, αγωνίστηκε πέρυσι στην Div2, έχει διοργανώσει Παγκόσμια Πρωταθλήματα Γυναικών και Εφήβων και έχουν διοργανώσει ακόμα και Χειμερινή Πανεπιστημιακή Ολυμπιάδα στη χώρα τους.
Ενώ στην Ελλάδα, παρόλο που η Ομοσπονδία έχει επιχορηγηθεί από τη ΓΓΑ με σημαντικά ποσά τα τελευταία χρόνια (που είναι διαθέσιμα στο κοινό), δεν έχουμε Ολυμπιακό παγοδρόμιο, είμαστε στη 45η θέση στη παγκόσμια κατάταξη (παρόλο που ανεβήκαμε μία θέση πέρυσι), δεν έχουμε αγωνιστεί ποτέ στη Div2, αγωνιζόμαστε μόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, δεν έχουμε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών, ούτε εφήβων αλλά ούτε και παίδων, δεν έχουμε Ομοσπονδία Χόκεϊ επί πάγου, δεν έχουμε διοργανώσει ποτέ παγκόσμιο πρωτάθλημα στη χώρα μας, δεν έχουμε τους καλύτερους αθλητές να αγωνίζονται στην Εθνική μας Ομάδα αφού αποφασίσαμε να τους διώξουμε παρόλο που είχαν κερδίσει ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ένα χρόνο νωρίτερα (οι λόγοι της απομάκρυνσης είναι σε όλους γνωστοί), δεν επιτρέπουμε στους Πρωταθλητές Ελλάδος να πάρουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα...
Αλλά έχουμε ένα πράγμα, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 26 ΧΡΟΝΙΑ, που δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ να επιδείξει σε σύγκριση με άλλους προέδρους άλλων αθλητικών ομοσπονδιών! 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/4/11 20:15

    Ομποσπονδια χοκει επι πάγου μπορούμε να κανουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/4/11 21:01

    Συμφωνω αφου ειναι IIHF τοτε γιατι να μην ειναι Greek IHF ????????? Νομίζω ότι τώρα υπάρχει μομέντουμ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget