Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

"Μακεδονική" αποικία του χόκεϊ στην Ελλάδα...

Στην ιστοσελίδα ekipa.mk της "Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας" διαβάζουμε ότι στην ελληνική ομάδα χόκεϊ επί πάγου "Ηρακλής Θεσσαλονίκης" αγωνίζονται Σκοπιανοί παίκτες και ότι η ομάδα μετέχει στο βουλγαρικό πρωτάθλημα. Αυτοί είναι λοιπόν οι βορειοελλαδίτες φίλαθλοι πατριώτες; Ο Ηρακλής ανήκει ή δεν ανήκει στην Ε.Ο.ΠΑΓ.; Αν ανήκει στην Ε.Ο.ΠΑΓ. πως έχει αλλοδαπούς παίκτες στην ομάδα του και πως συμμετέχει στο βουλγαρικό πρωτάθλημα; Τελικά η αθλητική ηγεσία αυτής της χώρας θα δει τις σοβαρότατες παραβάσεις του αθλητικού νόμου που διαπράττονται καθημερινά και θα προχωρήσει επιτέλους στην άρση της αθλητικής αναγνώρισης αυτής της ντροπιαστικής για την πατρίδα μας ομοσπονδίας;
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια σχετικά πρόχειρη μετάφραση του άρθρου της σκοπιανής ιστοσελίδας:


Το Χόκεϊ δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί επαρκώς στη Μακεδονία, έτσι ώστε οι αθλητές μας να πρέπει να κοιτάξουν πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας μας. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μακεδονική αποικία χόκεϊ, αν υπολογίσουμε ότι τρεις Μακεδόνες παίκτες: οι Stefan Deckovski, Ivitsa Taskov  και Zoki Girovski, παίζουν στην ομάδα του Ηρακλή, ενώ στο γραφείο της ίδιας ομάδας εργάζεται ο επίσης Μακεδόνας εμπειρογνώμονας Vasco Shishkov.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει αρκετές ομάδες για να σχηματίσουν πρωτάθλημα χόκεϊ η ομάδα του Ηρακλή αγωνίζεται στο βουλγαρικό πρωτάθλημα. Στα τελευταία δύο παιχνίδια του ο Ηρακλής υπέστη δύο ήττες 8-0 και 4-1, και ο μοναδικός σκόρερ για την ομάδα ήταν ο χοκεΐστας μας Deckovski.
«Έπαιζα και πέρυσι στην ομάδα του Ηρακλή, οι ιδιοκτήτες της ομάδας ήταν ικανοποιημένοι μαζί μου και μου ζήτησαν να παραμείνω και γι’ αυτή τη σεζόν. Νιώθω υπέροχα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη σχέση των δύο χωρών, δεν αισθάνομαι καμία πίεση εδώ, τα παιδιά είναι εξαιρετικά και εργάζομαι πολύ σκληρά για να σημειωθούν καλύτερα αποτελέσματα»- λέει ο Deckovski.
Θα πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή των δύο νέων παικτών της μακεδονικής αποικίας αυτής της ομάδας, Gorgi Grcev και Risto Ainovski που προσπαθούν να ενισχύσουν τον Ηρακλή ώστε να βγει από την κρίση των αγωνιστικών αποτελεσμάτων.
«Είναι θετικό πάντως το γεγονός ότι πολλοί από τους χοκεΐστες μας παίζουν στην ίδια ομάδα, κάτι που θα μας βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανακοινώσεις και προσκλήσεις για την εθνική ομάδα της Μακεδονίας και ελπίζω ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί, αλλά από την άλλη πλευρά σήμερα δεν υπάρχει παγοδρόμιο για σωστή προετοιμασία. Ελπίζω ότι θα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για καλή προπόνηση, η πρώτη προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας»- σχολιάζει ο Deckovski.

27 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/11/11 19:54

    TI NA PERIMENOYN?TO MAIMOY GREEKE LEAGUE,TON 5 HMERWN?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/11 06:53

    Σωστά... αφού η χώρα μας δεν μπορεί να μας προσφέρει σωστό πρωτάθλημα, να πάμε να παίξουμε στο επίσης ανύπαρκτο πρωτάθλημα 3 ομάδων της Βουλγαρίας και να αποκαλούμε τους Σκοπιανούς... Μακεδόνες! Ωραία λογική. ΑΑΑΑ.. και το GREEK, δεν το γράφουμε με "Ε" στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/11/11 17:55

    Το πρωτάθλημα δεν είναι το Εθνικό της Βουλγαρίας αλλά ιδιωτική πρωτοβουλία και ονομάζεται Balkan League.
    Ποτέ δεν είχε μόνο τρεις ομάδες, το λιγότερο νομίζω ήταν 7 ομάδες και το περισσότερο φέτος με δύο γκρουπ δυναμικότητας. (δεν θυμάμαι ακριβή αριθμό).
    Ο Ηρακλής συμμετέχει στο πρώτο γκρούπ. Ο Άρης δεν ξέρω αν αγωνιστεί φέτος.
    Οι αγώνες διεξάγονται σε δύο παγοδρόμια ολυμπιακών διαστάσεων και οι συνθήκες είναι φοβερές.
    Όλοι συμφωνούμε λοιπόν ότι ο αθλητισμός δεν γνωρίζει σύνορα παρά ενώνει λαούς και χώρες.

    Στη Θεσσαλονίκη έχει στο παρελθόν επίσης διοργανωθεί, με μεγάλη επιτυχία, Inline Hockey Balkan League με συμμετοχή ομάδων από Βουλγαρία και Θεσσαλονίκη με δύο σαββατοκύριακα αγωνιστική δράση.
    Γενικά σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε και να περνάμε καλά και με 35 αγώνες το χρόνο (ice & roller) χωρίς να μετράω αυτούς του Πανελληνίου τα καταφέρνουμε μια χαρά!
    Τέλος κάθε αθλητικός σύλλογος είναι ελεύθερος να αγωνιστεί σε όποιο τουρνουά αυτός επιλέξει.
    Και όλοι μας ξέρουμε ότι η Μακεδονία είναι μόνο μία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/11/11 18:57

    καταρχήν ποιός σου είπε ότι χωρίς να ξέρεις τι γίνετε μπορείς να γράφεις τέτοια πράγματα δημόσια.Αυτό είναι Συκοφαντική δυσφήμηση.λες αερολογίες και επειδή δεν ξέρεις τι γίνετε και τι έχει γίνει και τι επικρατεί αυτήν την στιγμή στον χώρο του χόκεϊ το παρουσιάζεις σαν να έπρεπε να ντρεπόμαστε για αυτό που κάνουμε.για αυτό μάζεψε τα λόγια σου και πρόσεχε τι γράφεις.ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ !!! ΑΜΠΑΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/11/11 21:03

    Tha se parakalesw na diabaseis tous athlitikous nomous tis xwras sou. Oxi file mou...den exeis dikaiwma n'agwnizesaii opou thes. Eisai eggegramenos stin EOPAG kai prepei na pareis eggrisi apo tin GGA gia na anwnisteis se protathlima allis xwras. Alla ti sou lew twra....ston Ellinara pou ola ta exei isipedwsei na milisw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναμφισβήτητα ο αθλητισμός δεν γνωρίζει σύνορα παρά ενώνει λαούς και χώρες, ακολουθεί όμως και κάποιους κανονισμούς και νόμους. Δεν μπορεί από μόνος του ένας σύλλογος που είναι εγγεγραμμένος σε μία αθλητική ομοσπονδία να συμμετάσχει σε κανένα πρωτάθλημα (δημόσιο ή ιδιωτικό) του εξωτερικού χωρίς την έγκριση της αθλητικής ομοσπονδίας στην οποία υπάγεται αλλά και της Γενικής Γραμματεία Αθλητισμού της χώρας. Το "Balkan League" της Θεσσαλονίκης ποιος το ενέκρινε; Η Ε.Ο.ΠΑΓ. ή η Γ.Γ.Α.; Τόσα χρόνια κάνετε του κεφαλιού σας, γι' αυτό και δεν υπήρξε καμία εξέλιξη του αθλήματος στη χώρα μας. Από την στιγμή όμως που δεν είστε εγγεγραμμένοι σε καμία αθλητική ομοσπονδία της χώρας σας, καλώς και μετέχετε (ιδιωτικά) χωρίς καμία ανάμιξη της αθλητικής ηγεσίας της χώρας. Από τα παραπάνω λοιπόν μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ΚΑΝΕΝΑΣ αθλητικός σύλλογος δεν είναι ελεύθερος να μετέχει χωρίς την έγκριση της ομοσπονδίας και της Γ.Γ.Α. σε οποιοδήποτε τουρνουά αυτός επιλέξει! Αν το τουρνουά δεν είναι επίσημο, που να απορρέει δηλαδή από τα διεθνή τουρνουά υπό την αιγίδα της I.I.H.F., πάλι δεν μπορεί να μετέχει σύλλογος που είναι εγγεγραμμένος σε αθλητική ομοσπονδία μέλους της I.I.H.F. Αν το τουρνουά είναι επίσημο, τότε είναι απαραίτητη η έγκριση αποστολής και μετάβασης της Γ.Γ.Α.
    Όλα τα παραπάνω είναι οι στοιχειοθετημένες αερολογίες που λέμε εμείς, και απορρέουν από τους Διεθνείς Κανονισμούς και τον Ελληνικό Αθλητικό Νόμο 2725/1999 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει.
    Συκοφαντική δυσφήμηση το ότι απαγορεύεται ένας εγγεγραμμένος σύλλογος σε αθλητική ομοσπονδία που δεν διαθέτει αναγνωρισμένο κανονισμό εγγραφών - μετεγγραφών υπογεγραμμένο από τον Υφυπουργό Αθλητισμού να έχει αλλοδαπούς αθλητές; Συκοφαντική δυσφήμηση και η συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά χωρίς την επίσημη έγκριση αποστολής και μετάβασης της Γ.Γ.Α.;
    ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙΣ!!! ΑΜΠΑΛΕ?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/11/11 13:06

    Δεν πιστεύω ότι καμία ομοσπονδία ή η ΓΓΑ θα είχε πρόβλημα με το να επιτρέψει ομάδες εκτός πρωταθλήματος να συμμετέχουν σε άλλα τουρνουά.
    Για άλλα εθνικά πρωταθλήματα ούτε λόγος να γίνεται. Ούτε η Ελληνικές ομάδες το θέλουν αλλά ούτε και οι ξένες ομοσπονδίες!

    Η ΕΟΠΑΓ ήταν πάντα ενήμερη για όλες τις κινήσεις των ομάδων του βορρά και η ΙΙHF έχει όχι μόνο ενημερωθεί αλλά εκπρόσωπος της έχει επισκεφτεί το τουρνουά στη Σόφια και δήλωσε και πολύ ικανοποιημένος. Ίσως έρθει και μελλοντική επίσημη αναγνώριση!
    Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ απευθυνθείτε στους βούλγαρους.
    Ναι το ιδανικό είναι να λειτουργούν όλα τέλεια στην ομοσπονδία. Να παίρνεις τα χαρτιά σου με όλες τις υπογραφές, άδειες, όλα νομότυπα …

    Τώρα μην τα βάζετε με ομάδες που απλά προσπαθούνε να έχουν αγωνιστική δράση.
    Χαλλλαρώστε . . . Οι περισσότεροι απλά θέλουν να παίζουν. Δεν τους ενδιαφέρουν όλα τα άλλα.
    Το roller hockey από τη ΔΟΕ θεωρείτε ξεχωριστό άθλημα / διαφορετικό από τα του πάγου. Είτε τουρνουά handball διοργανώναμε είτε roller hockey, το ίδιο είναι για την ΕΟΠΑΓ. Δεν έχει σχέση και δεν της έπεφτε λόγος.

    Εν πάση περιπτώσει, ευ αγωνίζεστε.

    ΥΓ.Και όσο για τις μεταγραφές, μόνο ο ΗΡΑ ξέρει ποιους έχεις δηλώσει...ίσως οι σκοπιανοί είναι νόμιμοι αθλητές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον αθλητισμό λειτουργούν τα πράγματα βάσει κανονισμών και νομοθεσίας και όχι βάσει υποθέσεων. Κανένας εγγεγραμμένος σύλλογος σε αθλητική ομοσπονδία δεν μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς την γραπτή έγκριση τόσο της ομοσπονδίας που υπάγεται όσο και της Γ.Γ.Α. Δεν μιλάμε για αθλήματα τα οποία δεν υπάγονται στην Ε.Ο.ΠΑΓ. όπως το roller hockey. Εδώ αναφερόμαστε μόνον στα αθλήματα εκείνα που υπάγονται στην Ε.Ο.ΠΑΓ. Η ομάδες αυτές που συμμετείχαν ή συμμετέχουν σε οποιοδήποτε διεθνές τουρνουά, είναι ή δεν είναι εγγεγραμμένα στην Ε.Ο.ΠΑΓ.; Εάν ο ΗΡΑ είναι εγγεγραμμένος στην Ε.Ο.ΠΑΓ., τότε απαγορεύεται να έχει αλλοδαπούς αθλητές! Κανένας σύλλογος δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, αλλά υπόκειται στους διεθνείς κανονισμούς των αθλημάτων που καλλιεργεί και στην Ελληνική Αθλητική Νομοθεσία!!!
    Όταν συστήνεις να "χαλαρώσουμε" τι εννοείς; Α) Ότι λειτουργήσατε νομότυπα και ότι εμείς δεν γνωρίζουμε την νομοθεσία ή Β) ότι παραδέχεσαι πως η συμμετοχή σε τέτοια τουρνουά είναι παράνομη αλλά δεν πειράζει αρκεί που κάνατε την εκδρομούλα σας, παίξατε σε παγοδρόμια "ολυμπιακών διαστάσεων" και γενικά περάσατε ωραία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος26/11/11 14:05

    Megale tou HRA... an oi Skopiakoi/Madedones athlites sou den exoun parei episimi metagrefi apo tin IIHF/EOPAG... oute me sfaires den tha paiksoun sto Elliniko Protathlima. Ante xaibania.. Mia zwh skato-Ellinares pou den kserete na sebeste kanones kai nomos kai mono na brizete otan kapoios sou leei to swsto kai to nomo-typo. An thelete na kanete tou kefaliou sas, na kleisete to tmima hockey tou Hrakli, na ftiaksete mia omada tis plakas kai na pigainte na paizete opou goustarete. Telos oi paranomies, telos oi pousties, telos oi apatewnies. Diabase ton Elliniko Athnikiko nomo na ksestaurwtheis.
    http://utopia.duth.gr/~imichail/%CE%91%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82%20%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82%202725%20%CE%BC%CE%B5%20%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82.pdf

    Άρθρο 33:

    7. Στα ελληνικά διασυλλογικά πρωταθλήµατα και τους αγώνες κυπέλλου
    επιτρέπεται να συµµετέχουν οµογενείς ή αλλοδαποί µε απόφαση του
    αρµόδιου για τον αθλητισµό Υπουργού, ύστερα από πρόταση της οικείας
    αθλητικής οµοσπονδίας
    8. Απαγορεύεται η συµµετοχή αθλητή σε αγώνες που δεν έχουν εγκριθεί από
    την οικεία αθλητική οµοσπονδία

    Διάβασε ρε... όχι μόνο καφέδες και τάβλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος26/11/11 14:47

    Άρθρο 3:
    6.∆εν επιτρέπεται η συµµετοχή σωµατείου ή αθλητή τον σε αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αν αυτοί δεν είναι εγκεκριµένοι
    από την οικεία αθλητική οµοσπονδία ή τις αντίστοιχες διεθνείς αθλητικές οµοσπονδίες.

    Άνοιξε κάνα βιβλίο... δεν θα πάθεις τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/11/11 21:24

    Δεν είμαι ηρακλής. . . είμαι υποστηρικτής του λογικού. Καλή σας συνέχεια. . . κρίμα που σας έδωσα και αξία και προσπάθησα να σας εξηγήσω δύο πράγματα. Δεν είναι όλοι εναντίων σας και πραγματικά λυπάμαι για όσα σας έκανε η πρώην διεύθυνση της ΕΟΠΑΓ και έχετε τέτοια απωθημένα. Προσωπικά αρχικά χάρηκα που υπάρχουν άτομα που αντιστάθηκαν στη διαφθορά, αλλά αυτή η προς όλους επίθεση είναι απίστευτη. Δεν έχω καταλάβει αν είστε «εθνικάρες», προδομένοι ή όντως σας νοιάζει ο πάγος. Με άτομα τόσο πωρωμένα δεν μπορώ να συνομιλήσω όταν δεν μπορούν να καταλάβουν τα πιο απλά και το αγνό των προθέσεών μας. Εύχομαι ο καιρός να σας φέρει ηρεμία και να δείτε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Πλέον έχετε χάσει το δίκιο σας και είστε γραφικοί! Κρίμα για την προσπάθεια που κάνατε. Δεν είχα σκοπό να σας επιτεθώ ούτε να σας αδικήσω. Πλέον τα καταφέρνετε μόνοι σας καθημερινά. Δεν πρόκειται να ξαναμπώ στο blog σας. . . Ο τυφλός σας φανατισμός μου το απαγορεύει να συμφωνήσω μαζί σας πλέον. Όπως προείπα. . . καλή συνέχεια, ελπίζω να βρείτε το δίκιο που τόσο αναζητάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το παρόν blog δεν δημιουργήθηκε για συζητήσεις φιλοσοφικού, κοινωνικού ή θρησκευτικού περιεχομένου. Εδώ αναφέρονται απτά γεγονότα με τεκμήρια και τα χωρία του αθλητικού νόμου που μας αφορούν και σε όσες περιπτώσεις χρειάζεται. Λυπούμαστε που δεν μπορείς να το δεις αυτό. Για ενημέρωση και μόνον θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι καμία ομάδα της Θεσσαλονίκης στα αθλήματα του πάγου, εκτός από τον ΠΑΟΚ, δεν έχει αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ούτε μπορούν να θεωρηθούν σωματεία μέλη της Ε.Ο.ΠΑΓ. εφόσον η εγγραφή τους δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας, λόγω του ότι στα καταστατικά τους δεν αναγραφόταν τα αθλήματα του πάγου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος27/11/11 17:38

    Ολοι εκει στη βορεια Ελλαδα να πατε να γραφτειτε στο ΠΑΟΚ και μη ξαναπαιξετε ποτε ξανα ice hockey παρα μονο στους 4 αγωνες που θα γινονται στην Αθηνα, ετσι μονο θα εισαστε νομοτυποι και πατριοτες. Που θελετε να παιζεται και στη Βουλγαρια... Ντροπη σας!!! Το μελλον του αθληματος δεν ειναι στα γηπεδα, ειναι στη γραφειοκρατια και στους νομους. Αν διανοηθητε να ξαναπατε θα στειλουμε τη Λουκα και το Λιακοπουλο να σας περιλαβουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος27/11/11 22:39

    Ρε μεγάλε, που είναι δηλαδή το μέλλον του αθλήματος, στην παρανομία? Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τη λογική σου. Αντί να είμαστε όλοι νομότυποι πρέπει να είμαστε παράνομοι? Η παρανομία, η απατεωνιά και η λαμογιά έφτασε την Ελλάδα στον πάτο. Δεν το βλέπεις; Αυτό το έργο θέλεις και εσύ να επικροτήσεις; Αντί να γίνεις και εσύ νόμιμος, ειρωνεύεσαι ότι θα γραφτείς στον ΠΑΟΚ? Δεν σε νοιάζουν οι νόμοι και οι κανόνες? Θέλεις μια κοινωνία και ένα άθλημα παράνομο? Να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του? Όσο κάποιος ελπίζει ότι οι Έλληνες θα αλλάξουμε μυαλά με αυτά που έγιναν στην Ελλάδα και το γεγονός ότι οι απατεώνες κατέστρεψαν την χώρα μας, φαίνεται ότι μυαλό οι Έλληνες δεν θα βάλουμε ποτέ. Μία ζωή λαμόγια, μια ζωή απατεωνιές, ρουφιανιές, πουστιές, διάλυση και καταστροφή. Τι να πω…
    Και κάτι τελευταίο… το πατριώτης γράφεται με «ω»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος28/11/11 14:09

    Ως ανεξάρτητος και αρκετά αντικειμενικός, θα ήθελα να απευθύνω κάποιες ερωτήσεις :

    1.To πρωτάθλημα που διοργανώνεται στην Αθήνα είναι νόμιμο ? Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν είναι, καθώς γίνεται σε παγοδρόμιο πολύ μικρότερο από αυτό που απαιτούν οι κανονισμοί και παίζουν 4 παίχτες αντί για 5. Δεν βλέπω όμως να μην συμμετέχετε ή να μην ονομάζεται τους εαυτούς σας "πρωταθλητές Ελλάδας". Άρα και εσείς παρανομείτε αν ισχύει το παραπάνω. Το κάνετε όμως γιατί έχετε την ευκαιρία να δώσετε κάποιους αγώνες με άλλα σωματεία, να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, να βελτιωθείτε και εσείς μέσω του ανταγωνισμού. Πιστεύω ότι έτσι το βλέπουν και τα σωματεία της Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν στο Βαλκανικό τουρνουά.
    2. "Για ενημέρωση και μόνον θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι καμία ομάδα της Θεσσαλονίκης στα αθλήματα του πάγου, εκτός από τον ΠΑΟΚ, δεν έχει αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ούτε μπορούν να θεωρηθούν σωματεία μέλη της Ε.Ο.ΠΑΓ. εφόσον η εγγραφή τους δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας, λόγω του ότι στα καταστατικά τους δεν αναγραφόταν τα αθλήματα του πάγου".... Άρα δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα στο να συμμετέχουν ο Ηρακλής και ο Άρης σε άλλο τουρνουά από την στιγμή που λέτε ότι δεν αποτελούν μέλη της ΕΟΠΑΓ ?
    3. Δύο γνωστοί μου ήθελαν να ασχοληθούν με το χόκεϋ, ήρθαν σε εσάς (ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ) αλλά επειδή ήταν εντελώς αρχάριοι τους είπατε "πηγαίνετε να μάθετε πατινάζ και ελάτε τότε"... Το σωστό δεν θα ήταν να τους αναλάβετε, να τους διδάξετε σωστό πατινάζ , να τους μάθετε τα μυστικά του χόκευ και να γίνουν μέλη του σωματείου σας ? Άρα σας ενδιαφέρει απλώς να παίζετε και να περνάτε καλά εσείς οι 15-20 που είστε μέλη αυτής της ομάδας και όχι να αναπτύξετε το άθλημα. Θα μου πείτε " έπρεπε να τους αναλάβουμε εμείς? ας βρουν άλλο σωματείο, τόσα έχει η Αθήνα, δεν έχουμε χρόνο και υπομονή να ασχοληθούμε, κλπ". Θα το δεχόμουν αλλά δεν τους είπατε τίποτα από αυτά και αμέσως τους κόψατε τα φτερά...
    4. Αντί να μαλώνετε Βόρειοι και Νότιοι, γιατί δεν προσπαθείτε να βρείτε κοινά σημεία επαφής ώστε να πιέσετε για αλλαγή προσώπων στην ομοσπονδία, για οργάνωση σωστού πρωταθλήματος σε σωστό παγοδρόμιο, για δημιουργία παιδικών ομάδων και διοργάνωση παιδικού πρωταθλήματος, κλπ. Ανάπτυξη του αθλήματος δεν γίνεται γράφοντας βρισιές εκατέρωθεν στο πληκτρολόγιο (άμπαλε...λαμόγια... κλπ). Αν συνεχίσετε έτσι και οι μεν και οι δε, τότε αυτό που σας αξίζει είναι αυτό που έχετε και τώρα.

    Όλα μου τα σχόλια έγιναν καλοπροαίρετα, και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, απλά προσπαθώ να σας συμφιλιώσω κατά κάποιον τρόπο ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στον χώρο και στο άθλημα που όλοι αγαπάμε. Θα είμαι ανοιχτός σε κάθε παρατήρηση ή σχόλιο αρκεί να υπάρχει ένα επίπεδο στην κουβέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος28/11/11 16:19

    Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο 28/11/11 14;09 και όσο για τους κανονισμούς εγγραφών μεταγραφών έχει κατατεθεί εδώ και πολλοί καιρό στην ΓΓΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος28/11/11 16:31

    Τα σχόλια σου έγιναν καλοπροαίρετα και χωρίς να θέλεις να θίξεις κανέναν? Εδώ κατηγορείς του Ιπτάμενους οτι είναι πίσω από το μπλογκ, ότι δεν τους νοιάζει η ανάπτυξη του αθλήματος και ότι τους ενδιαφέρει μόνο να παίζουν. Πάντως να σου πω ότι και εγώ έχω 2 φίλους που θέλανε να παίξουν χόκει και μίλησαν με τους Ιπτάμενους και τα παιδιά τους εξήγησαν ότι ως Ιπτάμενοι κάνουν προπονήσεις και ως Εθνική και τους έφεραν σε επαφή με άλλη ομάδα της Αθήνας. Μην παίζεις το παιχνίδι της ανυπόστατης λάσπης. Δεν θα βγει πουθενά. Και εγώ έχω φίλους που πήγαν ες ομάδα της Θεσσαλονίκης πριν από 4 χρόνια και λέγανε τότε ότι χόκει στην Ελλάδα δεν υπάρχει και μόνο αυτοί υπάρχουν. Ήταν τότε που η Εθνική Ομάδα έδινε προκριματικά για το παγκόσμιο. Έγραψες 4 παραγράφους και οι 3 κατηγορείς τους Ιπτάμενους.
    Το θέμα ήταν για μια σκοπιανική εφημερίδα με τίτλο: «Μακεδονική Αποικία χόκει επί πάγου στην Αθήνα»… πως κατέληξαν πάλι να κατηγορούνται οι Ιπτάμενοι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος28/11/11 16:35

    Re paidia, to exw akousei polles fore auto gia tous Ipamenous, alla opote zitaw apodeikseis pote den mou dinei kaneis. Egw pisteuw mono pragmata me apodeikseis. Ypaxoun apodeikseis oti pigan paidia kai tous diwksane etsi? Giati egw paizw stous MadCows twra. Arxika eixa paei stous Avantes kai otan tous rwtisa gia tous Iptamenous, to mono pou ekanan itan na tous brizoun me to xeirotero tropo. Eidika atoma pou eixan ksekinisei hockey ligous mines. Den mou arese auto to klima kai efyga. Apodeikseis yparxoun oti egine auto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος28/11/11 16:48

    Τι σχέση έχουν οι κανονισμοί εγγραφών-μεταγραφών? Το θέμα ήταν η "Μακεδονική Αποικία του χόκευ στην Ελλάδα". Το άρθρο γράφτηκε επειδή οι Σκοπιανοί σε σελίδα στο internet γράφουν ότι υπάρχει Μακεδονική Αποικία χόκει στην Ελλάδα:

    http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=2698

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος29/11/11 17:21

    Δεν καταλαβαίνω πως, ένα άρθρο για τους Σκοπιανούς που αποκαλούνται Μακεδόνες και έχουν φωτογραφία του Συλλόγου Ηρακλή στην σελίδα τους στο internet με τίτλο "Μακεδονική Αποικία χόκεϊ στην Ελλάδα", έγινε κατηγορητήριο των Ιπταμένων. Τελικά έχει δίκιο ο ανώνυμος φίλος, ως Έλληνες δεν θα βάλουμε μυαλό ποτέ. Μια ζωή ο ένας να βγάζει το μάτι του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος30/11/11 13:15

    «Ντροπή σας να συζητάτε με τον Σκυλόφραγκο αν η Μακεδονική σας Γη είναι Δική σας Γη. Και να τον πείσεις δεν τον πείθεις τον ληστή. Ή μόνος του ή με σμπίρους βαλτούς θα προσπαθήσει να σας πάρει κάθε Γη. Οι πολιτισμοί που σας έμαθαν οι Δασκαλοτσούσιδες να προσκυνάτε μπρούμυτα, Σας καμπανίζουν κατάμουτρα με άγρια χαστούκια: Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ. Και είναι ανήθικο και άσκοπο και το να σας δώσουν και το να δεχθείτε τι.

    Και να σας το δώσουν αν είσθε σάπιοι, ο πρώτος δυνατός θα σας το πάρη. Το ηθικό είναι αν είσθε σάπιοι, να σας εξοντώσουν και καθαρίσουν την Γη. Φυλάτε τη Γη σας και την τιμή της μόνο με το σπαθί. Πάψτε Σαπιοδιδάσκαλοι και Σαπιορήτορες -ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε την φυλή. Πάψτε παλιόγριες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το ΣΠΑΘΙ. Τα πάντα στη ζωή -Η ΦΥΣΗ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το ΣΠΑΘΙ. Και έτσι είναι και μόνο έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι.»

    Περικλής Γιαννόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος30/11/11 14:16

    1. Στο blog σίγουρα υπάρχουν άτομα και των ιπτάμενων, και αν δεν είναι διαχειριστές, τότε απαντούν με την ονομασία " αντίσταση στην διαφθορά των παγοδρομιών". μπορώ να σου φέρω και παραδείγματα άρθρων με ονομασίες ατόμων. Συμφωνείς ?
    2. Το παράδειγμα με το ελληνικό πρωτάθλημα και την συμμετοχή των Ιπτάμενων, έγινε επειδή κάποιος συνομιλητής έλεγε " ανοίξτε τα στραβά σας και διαβάστε, μην παίζετε τάβλι, κλπ, και δεν ξέρετε τι είναι νόμιμο. Εφόσον προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι τα παιδιά απλά προσπαθούν να παίξουν και μου έλεγε νόμους, ας μου απαντήσει και αν είναι νόμιμη η συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα που δεν πληρεί τις προδιαγραφές. Δεν τους κατηγόρησα, καλά κάνουν και συμμετέχουν όλες οι ομάδες, αλλά δεν είναι νόμιμο το πρωτάθλημα. Δεν μετατράπηκε σε κατηγορώ των ιπτάμενων, αλλά ας καθίσουν όλοι και ας δουν για ποιον λόγο πηγαίνουν τα παιδιά στην Βουλγαρία και τι μπορούμε να κάνουμε για να μένουν στην Ελλάδα.
    3. Σχετικά με τα παιδιά που πήγαν στους Ιπτάμενους, και δενε βρήκαν ανταπόκριση, μου ζητάτε αποδείξεις. Αν θέλετε το πιστεύετε, αν θέλετε όχι. δηλαδή θα έπρεπε να καταγράψουν την συνομιλία ? Προσωπικά δεν έχω κανένα συμφέρον να κατηγορήσω άδικα κανέναν, απλή παράθεση γεγονότων κάνω.
    4. Τέλος, έλεγα να τα βρουν Βόρειοι και Νότιοι και ο άλλος μου λεει " μα στην Θεσσαλονίκη έλεγαν...." . Δεν με νοιάζει τι έλεγαν ούτε θεωρώ ότι είναι όλοι "μπουμπούκια" εκεί πάνω, εγώ είπα να τα βρείτε όλοι, δεν προκύπτει κανένα κατηγορώ και σε αυτήν την παράγραφο νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος30/11/11 15:08

    http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_5140.html

    Με στόχο την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, Σκοπιανοί της διασποράς, ξεκίνησαν εκστρατεία ενημέρωσης των ΜΜΕ, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

    Ηδη στην εφημερίδα Post National του Καναδά, δημοσιεύθηκε άρθρο του προέδρου της λεγόμενης «Union Macedonian Diadpora» (UMD) Μέτο Κολόσκι, με τον προκλητικό τίτλο: «Μια χώρα που ονομάζεται Μακεδονία», όπου επιτίθεται κατά της....
    Ελλάδας, ζητώντας ταυτόχρονα την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο του προσεχούς Μαΐου στο Σικάγο των ΗΠΑ.

    «Η Ελλάδα εδώ και μήνες λόγω της κρίσης χρέους απειλεί την παγκόσμια οικονομία και τη δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά παρόλα αυτά, κατορθώνει να πληρώνει τεράστια ποσά στον πόλεμο της προπαγάνδας κατά της ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο κ. Κολόσκι, επαναλαμβάνοντας την πάγια επιχειρηματολογία των Σκοπίων πως το 1913 η Ελλάδα «κατέκτησε» την Μακεδονία και πως προχώρησε σε «γενοκτονία» κατά των Μακεδόνων, που αρνείται να αναγνωρίσει ως μειονότητα.

    «Το 1913, η Συνθήκη του Βουκουρεστίου ακρωτηρίασε την προοπτική ενός ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους. Ενα μεγάλο μέρος προσαρτήθηκε στην Ελλάδα. Ένα άλλο μεγάλο μέρος πήγε στη Σερβία και ένα μικρότερο μέρος στους Βουλγάρους.

    Από τότε, το ελληνικό κράτος, προκειμένου να αποτρέψει την απώλεια του βόρειων εδαφών του σε μια ενοποιημένη Μακεδονία, οδήγησε, μεταξύ άλλων, στη συστηματική δολοφονία των Μακεδόνων στη βόρεια Ελλάδα. Μέσα από τρεις μεγάλες πόλεμοι, αμέτρητοι Μακεδόνες έχασαν τη ζωή τους ή αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους από το ελληνικό κράτος.

    Η πολιτική «εξελληνισμού» απέτυχε, και μια ανήσυχη Μακεδονική μειονότητα εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της», συνεχίζει στο εξωφρενικά προκλητικά άρθρο του ο κ. Κολόσκι, που θεωρείται υποστηρικτής του πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκρούεφσκι, που ψευδώς αναφέρει πως «Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, η λέξη «Μακεδονία» ήταν ταμπού στην Ελλάδα».

    Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφία νεαρής Σκοπιανής, που κρατάει στα χέρια της τη σημαία της χώρας της, κάτω ακριβώς από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πρωτεύουσα Σκόπια.

    «Βορειοαφρικανοί» οι Μακεδόνες
    Την ίδια ώρα, σε σχόλιό του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o πρόεδρος του «Macedonian Congress World» Τεοντόρ Πετρόφ, χαρακτηρίζει τους Μακεδόνες «Βορειοαφρικανούς» που εγκαταστάθηκαν στην Μακεδονία μετά το 1913.

    Ο κ. Πετρόφ, επίσης συνομιλητής και υποστηρικτής της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, θεωρείται από τους πλέον ακραίους εθνικιστές στα Σκόπια και πολλές φορές έως σήμερα έχει ζητήσει να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το όνομα.

    Δική του ιδέα ήταν η παραγωγή και η προβολή βίντεο στην κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, με τίτλο «μακεδονική προσευχή» όπου ο Θεός … παρουσιάστηκε να καλεί τους Σκοπιανούς, χαρακτηρίζοντας τους ως το «αρχαιότερο» έθνος στη γη και προγόνους της «λευκής φυλής», που χαρακτηρίζεται …. «μακεδονοειδή» σε αντίθεση με τη «negroids» και την «μογκολοειδή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος30/11/11 20:53

    1. όχι διαφωνώ. Κανένας αθλητής των Ιπταμένων δεν είναι διαχειριστής, ούτε υπογράφει με την υπογραφή: "αντίσταση στην διαφθορά των παγοδρομιών"
    2.Το θέμα είναι οι Μακεδόνες που έρχονται και παίζουν χόκει στην Ελλάδα. Το διάβασες το άρθρο στην σελίδα των Σκοπίων; Έχουν φωτό τον ΗΡΑ και ο τίτλος γράφει "Μακεδονική Αποικία χόκει στην Ελλάδα". Αν είναι έτσι να αποκαλούμε και την Βόρειος Κύπρο ανεξάρτητη χώρα και να πάνε εκεί να παίξουμε. Υπάρχουν και τα όριο.
    3.Δηλαδή ράδιο αρβύλα. Κάποιος είπε κάτι και αυτό είναι γεγονός; Και εγώ μπορώ να πω το οτιδήποτε, τι σημαίνει αυτό; Το γνωρίζεις οτι 70% των αθλητών των Άλμπατρος είναι αθλητές που ήρθαν πρώτα σε επαφή με τους Ιπτάμενους; Αυτό είναι γεγονός. Αν θέλεις πάρε τηλέφωνο οποιονδήποτε των Άλμπατρος να ρωτήσεις. Αυτές είναι αποδείξεις και γεγονότα. Αυτό που λες εσύ είναι απλά λάσπη.
    4. Δεν σε νοιάζει τι λένε αυτοί της Θεσσαλονίκης, αλλά για τους Ιπτάμενους έβγαλες συμπέρασμα ότι δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη του αθλήματος.
    Θα το ξαναπώ, το άρθρο απευθυνόταν στους «Μακεδονες» που έφτιαξαν αποικία χόκει στην Ελλάδα, ας μείνουμε στο θέμα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μετά από απόφαση της συντακτικής επιτροπής, ως "Αντίσταση στη Διαφθορά των Παγοδρομιών" έχουν δικαίωμα να απαντήσουν μόνον δύο άτομα, τα οποία δεν ήταν ούτε είναι αθλητές κανενός σωματείου των παγοδρομιών, και αυτό για να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στην διατήρηση της σοβαρότητας και της ακεραιότητας του blog, αλλά και για να μην γραφτεί κάτι κάτω από την όποια συναισθηματική φόρτιση.
    Πέραν της Συντακτικής Επιτροπής, άρθρα και φωτογραφίες μπορεί να μας στείλει οποιοσδήποτε αναγνώστης και εάν αυτά κριθούν κατάλληλα, δημοσιεύονται.
    Τέλος, δημοσιεύονται όλα τα σχόλια, αρκεί να έχουν σχέση με το blog και να μην είναι υβριστικά ή spam.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος1/12/11 07:29

    Apantisi ston 28/11/11 16:35.
    Gia pes mas tous logous pou efyges apo tous Avantes?!!!Mipos esi isoun enas apo tous pollous pou evrize tous Iptamenous kai tora pou efiges apo tous Avantes ntemek tous katigoreis? Epeidi einai prosfato parelthon kai den to gnorizo me asfaleia tha ithela na mou to exigiseis!Vevaia i kainourgia sou omada (opou fysaei o anemos)sigoura exei polla perissotera na epideixei ston tomea tis laspis kai ton pisogirismaton kai safos itan i katalliloteri gia sena!
    Me xereis kala file mou...exoume vgalei kai photo mazi otan perifanevosoun oti epezes stin kaliteri kai pio organomeni omada otan kanenas den asxolithike mazi sou na se valei sto hockey.Vevea tora eimaste kai oi dio ektos Avanton.Ego protathlitis Ellados kai esi apla laspologos.Perimeno......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι ωραίες συζητήσεις.
    Άρθρο που λέει για τους Σκοπιανούς που αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και κάνανε και "αποικία" στο hockey της Ελλάδας, γυρνάει σε κράξιμο στους Ιπτάμενους, περνάει λίγο από Άβαντες και πόσο καλοί είναι, κάπου εκεί αναφέρεται και μία διαμάχη Βορείων και Νοτίων, κάνουμε και μια συζήτηση νομικού περιεχομένου για το κατά πόσο είναι νόμιμο να παίζεις εδώ ή αλλού με "επιχειρήματα" εκατέρωθεν για να καταλήξουμε ΠΟΥ?

    10 νοματαίοι είμαστε στο hockey στην Ελλάδα όλοι κι όλοι και αυτοί δεν μπορούμε να τα βρούμε ούτε για το τι θα απαντήσουμε σε ένα άρθρο σε ένα blog.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget