Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Μόνο ο… Χάρι Πότερ»

Πηγή: PAOK24, του Στέλιου Μοσχούλα 
Ο γ.γ. Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε αποφασισμένος να παραιτηθεί από τη θέση του, αν δε δοθούν από το κράτος τα χρήματα που χρειάζονται για να συντηρηθεί ο αθλητισμός.«Μόνο με το ραβδί του Χάρι Πότερ τα καταφέρνει κανείς με αυτή τη χρηματοδότηση», τόνισε μεταξύ άλλων.
Ενδεικτικά τα όσα είπε ο κ. Μπιτσαξής είναι τα παρακάτω:



Για το θέμα της χρηματοδότησης του αθλητισμού, είπε: «Μετά τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, μειώθηκε κατά 51% η χρηματοδότηση της ΓΓΑ. Είναι αδύνατο να συντηρηθεί ο αθλητισμός με αυτά τα χρήματα, που καλύπτουν μόλις το 0,2 του προϋπολογισμού. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι καλούμαστε να κρατήσουμε τον αθλητισμό με το 25% των χρημάτων που δίνονταν, για παράδειγμα, το 2008. Χρειάζεται το ραβδί του Χάρι Πότερ για να το καταφέρει κανείς. Εχω ενημερώσει σχετικά την κυβέρνηση ότι δε συμφωνώ με τη συρρίκνωση του αθλητισμού. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική. Αν, όμως, συνεχιστεί, αυτό θα σημάνει και την αποχώρησή μου από τη θέση του γγΑ. Θα περιμένω την ψήφιση του προϋπολογισμού κι έπειτα θα πράξω αναλόγως».
Για τη βία σχολίασε: «Προσπαθήσαμε να φέρουμε πρόοδο στο θέμα της βίας, η συνεννόηση με ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα κι έτσι το συνδέσαμε με τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, αυτοί που έμαθαν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα πειθαρχικό δίκαιο αυστηρό, ενώ η αστυνομική αποτελεσματικότητα έχει τάσεις βελτίωσης. Υπάρχει πρόοδος, αλλά χρειάζεται συνέχεια».
Για τα στημένα τόνισε: «Το απόστημα με τα στημένα έσπασε χάρη στη συντονισμένη δράση του κρατικού μηχανισμού. Εγινε η μεγαλύτερη ποινική έρευνα στην ιστορία. Η αθλητική δικαιοσύνη λειτούργησε και για πρώτη φορά υπήρξε τέτοιο πλήθος επιπτώσεων σε ομάδες. Και δεν κάνω διάκριση ανάμεσα σε στημένα και πλαστογραφίες. Από ‘δω και πέρα οι τακτικοί δικαστές είναι μονόδρομος. Είναι η μόνη επιλογή για να φύγει η ομίχλη και η καχυποψία. Επίσης ενεργοποιήσαμε την ΕΕΑ, η οποία επενέβη για την εξασφάλιση της νομιμότητας. Εγιναν και λάθη και παραλείψεις -ίσως έγιναν και αδικίες. Σε μια τομή, όμως, που έγινε για πρώτη φορά, θα υπάρχουν και αυτά. Αν κοιτάξουμε το δέντρο, μπορούμε να πούμε πολλά. Αν κοιτάξουμε το δάσος, μπορούμε να πούμε ότι κάτι καλό έγινε σε αυτή τη διετία».
Ο κ. Μπιτσαξής μίλησε και για τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης: «Υπήρξαν αντιφάσεις και περιπτώσεις που με απασχόλησαν. Πιθανόν να έπρεπε να τιμωρηθούν και άλλες ομάδες. Θεωρώ, επίσης, ότι καμία απ’ αυτές που τιμωρήθηκαν δεν αδικήθηκε. Επαναλαμβάνω πως η μόνη λύση είναι οι τακτικοί δικαστές. Και είναι προς τιμήν της ΕΠΟ που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Οσον αφορά στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, βοήθησε αποτελεσματικά στη διαλεύκανση του σκανδάλου των στημένων αγώνων και είχαμε πολύ καλή συνεργασία».
Τέλος επισήμανε ότι «εκτιμώ το έργο των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, διότι συνεισέφεραν στην προσπάθεια εξυγίανσης. Και θεωρώ εντελώς άστοχη την παρέμβαση της Σούπερ Λίγκας για την αντικατάστασή τους».


(σ.Σ. για την πάταξη της διαφθοράς στην Ε.Ο.ΠΑΓ. και γενικότερα στον αθλητισμό δύο χρόνια τώρα γιατί δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα; Χρειάζεται κι εκεί το ραβδί του Χάρι Πότερ; Ή μήπως δεν φθάνουν οι επιχορηγήσεις που λαμβάνει η Γ.Γ.Α. για να μπορέσουν να δούνε με νηφάλιο βλέμμα την κατάσταση οι παντελώς άσχετοι και ανίκανοι; Τόσο καιρό σε ό,τι αφορά την Ε.Ο.ΠΑΓ. ο κύριος γ.γ.Α. δεν παραβαίνει συνεχώς τα καθήκοντά του; Που είναι επιτέλους η δικαιοσύνη; Ποιόν πιστεύουν ότι μπορούν να παραμυθιάζουν ακόμη;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget