Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τίτλοι Τέλος για Ιπτάμενους και «Ασημένια» Εθνική Ομάδα

Παρακάτω σας παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο που αναρτήθηκε στο Facebook από την "National Greek Ice Hockey Team" (Εθνική Ομάδα της Ελλάδος στο Χόκεϋ επί Πάγου). Σε επόμενη ανάρτησή μας θα θέσουμε τα εύλογα σχόλια και ερωτήματα που προκύπτουν κατά την γνώμη μας απ' την ανάγνωσή του. 
Το νέο έτος επιφύλαξε μία δυσάρεστη έκπληξη στους αθλητές των Ιπταμένων Παγοδρόμων Αθηνών. Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χόκεϋ επί Πάγου Ανδρών αλλά η Πρωταθλήτρια Ελλάδος δεν αναγραφόταν πουθενά. Ο λόγος ήταν ότι ο πρόεδρος και το ΔΣ των Ιπτάμενων αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας του σωματείου, για οικονομικούς λόγους, την οποία ανακοίνωσαν προφορικά στους αθλητές. Έτσι με την απόφασή τους αυτή έθεσαν κυριολεκτικά εκτός Πανελληνίου Πρωταθλήματος τους Ιπτάμενους Παγοδρόμους, Πρωταθλητές Ελλάδος τα τελευταία 3 χρόνια και ομάδα απ’ όπου προέρχονται σχεδόν όλοι οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας.
Οι δυσκολίες είχαν φανεί από πολύ νωρίς αφού τα οικονομικά προβλήματα του σωματείου είχαν επιπλέον επιπτώσεις αφού ζητήθηκε από τους αθλητές να βοηθήσουν ώστε να καλύψουν το υψηλό κόστος προπονήσεων στο Παγοδρομικό Κέντρο ΑΕ, αφού οι αθλητές των Ιπταμένων ζήτησαν διπλές και τριπλές προπονήσεις την εβδομάδα, για να προετοιμαστούν και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά η πολιτική του παγοδρομίου ήταν, «όσο περισσότερες μέρες προπονήστε, τόσο πληρώνετε», δηλαδή η Εθνική Ομάδα αντιμετωπιζόταν σαν ένα σωματείο όπως όλα τα άλλα, που ήταν και η θέση της Ομοσπονδίας σε επιστολή που στάλθηκε στους αθλητές αρχές Δεκέμβρη. Δυστυχώς η αδυναμία των αθλητών να ανταπεξέλθουν στη νέα οικονομική πραγματικότητα της Ομοσπονδίας είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι προπονήσεις της ομάδας από τα μέσα Δεκέμβρη αφού ούτε τα μέλη του ΔΣ των Ιπταμένων αλλά ούτε και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας κατάφεραν να βρουν λύση ώστε να μη σταματήσουν οι αθλητές των Ιπταμένων, που απαρτίζουν την Εθνική Ομάδα, τις προπονήσεις τους. Άρα η νέα Εθνική Ομάδα θα αποτελείται από αυτούς που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν, άσχετα με το επίπεδο τους. Η Ομοσπονδία ενδιαφέρετε πλέον τώρα απλά για τη συμμετοχή, έστω και με λιγότερο ικανοποιητικά αποτελέσματα. 
Η μη εύρεση λύσης από τα μέλη του ΔΣ έκλεισε την πόρτα της Εθνικής Ομάδας 2011, που θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα DivIII τον Απρίλιο του 2011, στους αθλητές αυτούς αφού χωρίς συμμετοχή σε αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος αλλά προπάντων χωρίς προπόνηση για σχεδόν 2,5 μήνες, δηλαδή έλλειψη σοβαρής προετοιμασίας, κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των αθλητών και δε μπορεί κανείς αθλητής των Ιπταμένων να διακινδυνέψει ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό. Ακόμα και σήμερα να ξεκινήσουν τις προπονήσεις οι αθλητές αυτοί, ο χρόνος δεν επαρκεί για να προετοιμαστούν κατάλληλα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και φυσικά δε βοηθούν ούτε οι υποδομές, αφού η χώρα μας διαθέτει μισό παγοδρόμιο από το κανονικό. Θεωρούμε ότι η Ομοσπονδία βάζει την ασφάλεια των αθλητών της πάνω από όλα και δε θα ζητήσει από τους αθλητές αυτούς, που έχουν να πατήσουν πάγο 2,5 μήνες και δεν έχουν συμμετάσχει σε κανένα αγώνα του πρωταθλήματος, να διακινδυνέψουν την σωματική τους ακεραιότητα, αφού το Χόκεϋ επί πάγου όπως όλοι γνωρίζουν είναι ένα δυναμικό και σκληρό άθλημα και καταπονείται πολύ το σώμα ενός αθλητή.
Δυστυχώς αυτές οι δυσάρεστες για όλους εξελίξεις δεν επιτρέπουν στην Εθνική Ομάδα να υπερασπιστεί το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ελπίζουμε ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας, για ανανέωση της Εθνικής, να μην καταστρέψει την καλή εικόνα του Ελληνικού Χόκεϋ επί πάγου στο εξωτερικό και τη σωστή και συστηματική δουλειά που έγινε στην Εθνική Ομάδα τα τελευταία χρόνια, που είχε ως αποτέλεσμα το ασημένιο μετάλλιο και την άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη. Είναι πάντως ανησυχητικό το γεγονός ότι 1,5 μήνα πριν από την αποχώρηση των αθλητών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας.
Παρόλο αυτά ελπίζουμε ότι οι αθλητές της νέας Εθνικής Ομάδας θα κάνουν το καθήκον τους ώστε να μη διασυρθεί η χώρα μας, ειδικά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, μπροστά στα μάτια των Ελλήνων ομογενών που θα κατακλύσουν το στάδιο. Είναι χρέος όλων αυτών που θα επιλέξει η Ομοσπονδία να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό ώστε να μην ξεφτιλιστεί το εθνόσημο και να μη συνδεθούν τα ονόματά τους με τα χειρότερα αποτελέσματα στην ιστορία του αθλήματος. Αναμένουμε τα ονόματα των αθλητών που θα απαρτίσουν τη νέα και ανανεωμένη Εθνική!
Καλή επιτυχία στη νέα και ανανεωμένη Εθνική Ομάδα Ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget