Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα ενός αναγνώστη μας

Δυσοίωνο διαφαίνεται το μέλλον του «άρχοντα του πάγου» και της Ομοσπονδίας του

Με αφορμή το καίριο και εύλογο ερώτημα ενός αναγνώστη μας, που ήταν το εξής: «τα 16 σωματεία που αποχώρησαν κι έχουν την πλειοψηφία, γιατί δεν ψηφίζουν άλλο πρόσωπο για πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΑΓ.; Ή γιατί δεν ενεργούν ώστε να δημιουργήσουν Ομοσπονδία Πάγου (αφού αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται ομοσπονδία;)», μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις δυσκολίες, τους προβληματισμούς, αλλά και ένα σύντομο ιστορικό, του πως έφτασαν τελικά να αποχωρήσουν τα 16 Σωματεία αυτά, από την δύναμη της Ε.Ο.ΠΑΓ.
Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ., για να μη χάσει τον «προεδρικό του θώκο», και εφόσον ανέκαθεν είχε προβλήματα με διάφορα αντιπολιτευόμενα αθλητικά σωματεία, αθλητικούς παράγοντες, αθλητικές ηγεσίες, Γενικούς Γραμματείς Αθλητισμού, μέλη της Ε.Ο.Ε., αθλητές, γονείς, αλλά και απλούς φιλάθλους των αθλημάτων των Παγοδρομιών, που δεν συμφωνούσαν με την «αυταρχική» του αντίληψη, περί της διοικήσεως μιας αθλητικής ομοσπονδίας, έχει βρεθεί και στο παρελθόν στερούμενος αθλητικής αναγνώρισης από την αθλητική ηγεσία του τόπου, εφόσον η ομοσπονδία δεν διέθετε τον απαιτούμενο αριθμό των 15 και άνω αθλητικών σωματείων μελών. Το πρώτο λοιπόν μέλημά του ήταν, να ξαναποκτήσει την απαραίτητη αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α., την οποία θα μπορούσε να αποκτήσει μονάχα εάν προσέθετε στην δύναμη της στερούμενης από την αθλητική αναγνώριση ομοσπονδίας του, νέα αθλητικά σωματεία, τα οποία και θα αποκτούσε πράγματι το 2003, με την εγγραφή 20 σωματείων από τον χώρο του «Tae Kwon Do», τα οποία προσέθεσαν στα καταστατικά τους την καλλιέργεια των ολυμπιακών αθλημάτων των παγοδρομιών. Ο επιχειρηματικός του στόχος άλλωστε ήταν να μονοπωλήσει τις παγοδρομίες, εισπράττοντας ως Ομοσπονδία χρήματα από την πολιτεία μέσω επιχορηγήσεων από την μία και την είσπραξη χρημάτων από το διασκεδάζον κοινό στο προσωπικό του παγοδρόμιο από την άλλη, το οποίο φυσικά θα βαπτιζόταν άμεσα «ομοσπονδιακό», ώστε τα επιχορηγούμενα από την πολιτεία χρήματα της ομοσπονδίας να εισρέουν στο ταμείο της ιδιωτικής του επιχείρησης, μέσω ενοικίου της παγοπίστας για τις προπονήσεις, τις προετοιμασίες αλλά και τις διεξαγωγές διαφόρων Πρωταθλημάτων.
Αμέσως μετά την εγγραφή των 20 αθλητικών σωματείων, διέγραψε, μέσω της δήθεν «πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Ο.ΠΑΓ.», αθλητικά σωματεία τα οποία στο παρελθόν του είχαν αντιπολιτευτεί. Τα σωματεία αυτά ήσαν: Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τμήμα παγοδρομίας, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ, ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ, για έλλειψη αθλητικής δράσης και μη καταβολή συνδρομών, και τα ΑΘΗΝΑ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ και ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΤΕΡΑ για τις ανωτέρω δύο παραβάσεις καθώς επίσης για έλλειψη προπονητού, αντιαθλητική δράση κατά της Ε.Ο.ΠΑΓ. και των συναδέλφων σωματείων κ.λπ. Τον Νοέμβριο όμως του 2003 έως και το 2007 τόσο η Ε.Ο.ΠΑΓ. όσο και η Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. δεν διέθεταν κανένα παγοδρόμιο και ούτως ή άλλως δεν διεξήχθησαν κανενός είδους Πρωταθλήματα στη χώρα. Άρα ακόμη και τα επτά παλιά σωματεία που είχαν παραμείνει στην Ομοσπονδία είχαν έλλειψη αθλητικής δράσης και μέχρι και σήμερα κανένα αθλητικό σωματείο δεν διαθέτει προπονητές σε κανένα από τα αθλήματα των παγοδρομιών, όμως αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα των σωματείων του Προέδρου.
Για να μη μπορέσουν τα 20 νέα σωματεία του «Tae Kwon Do» να τον ρίξουν σε επερχόμενες αρχαιρεσίες, αν και σε αυτά όφειλε ουσιαστικά την ύπαρξή του, έως και το Σεπτέμβριο του 2008, ο «μονάρχης» της Ε.Ο.ΠΑΓ. επινόησε τον όρο «αμιγώς παγοδρομικά σωματεία». Αν και η Ε.Ο.ΠΑΓ. αποτελούνταν πλέον από 27 περίπου σωματεία, δικαίωμα ψήφου διέθεταν μονάχα τα 7 «αμιγώς παγοδρομικά». Με λίγα λόγια, εάν εγγραφόταν σωματεία όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ κ.λπ., δηλαδή μεγάλα σωματεία τα οποία εξασκούν όλα τα γνωστά ολυμπιακά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ κ.λπ.), δεν θα είχαν δικαίωμα ψήφου, ενώ παντελώς άγνωστα σωματεία όπως Ιπτάμενοι Παγοδρόμοι, Τάρανδος, Άλμπαντρος, Λευκά Γεράκια, ΠΑΣ Χαλκίδας – Άβαντες, Αλάσκα, Ερμής Ηλιουπόλεως είχαν δικαίωμα ψήφου, επειδή δεν εξασκούσαν κανένα άλλο άθλημα εκτός από τα παγοδρομικά. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικότερους λόγους που κανένα μεγάλο σωματείο δεν ασχολήθηκε ποτέ να εγγραφεί στην ομοσπονδία και να ασχοληθεί με την εξάσκηση των αθλημάτων των Παγοδρομιών, διότι κανένα Δ.Σ. μεγάλου ιστορικού συλλόγου, δεν θα επιθυμούσε να γίνει «μουγκό» μέλλος σε μια ομοσπονδία «μαϊμού», όπου ισχύουν μονάχα οι «νόμοι και οι κανονισμοί» του «πολυμήχανου» Προέδρου της, χωρίς να διαθέτουν το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε.
Το Σεπτέμβριο του 2008 ο «άρχων του πάγου», φοβούμενος ότι τα 20 σωματεία του «Tae Kwon Do» αν θα αποχωρούσαν από την Ομοσπονδία, θα παρέμενε η Ε.Ο.ΠΑΓ. και πάλι με επτά, και θα επερχόταν ξανά η άρση της αθλητικής αναγνώρισης, ενέγραψε στην Ε.Ο.ΠΑΓ. οκτώ αθλητικά σωματεία προερχόμενα από την «Ξιφασκία». Εγγεγραμμένα Σωματεία έως τότε ήταν τα επτά δικά του, ο Π.Α.Ο.Κ. και τα 20 του «Tae Kwon Do». Χωρίς να ενημερώσει κανένα από τα σωματεία των πολεμικών τεχνών, διέγραψε 10 από αυτά, ώστε να διαθέτει τις απαραίτητες ισορροπίες. Όποια πλευρά κι αν αποχωρούσε από την Ε.Ο.ΠΑΓ., εκείνος θα διέθετε τον απαραίτητο βάσει αθλητικού νόμου, αριθμό σωματείων. Αν και έδωσε στα οκτώ σωματεία της «ξιφασκίας» δικαίωμα ψήφου, δεν θα μπορούσαν όμως εκείνα από μόνα τους να τον ανατρέψουν, εφόσον σε όλες τις αρχαιρεσίες κατέβαινε με ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο. Όποιος θα τολμούσε να διαφωνήσει με αυτό το γεγονός, θα διαγράφονταν. Αυτή ήταν κατά τον Χατζηαθανασίου η «απόλυτη κίνηση ΜΑΤ», έναντι σε όλους τους αντιπολιτευόμενους έσο-ομοσπονδιακούς εχθρούς του. Όπως ο Χίτλερ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπήρχε περίπτωση η Αγγλία (καπιταλισμός) και η Ρωσία (κομμουνισμός) να συνεργαστούν μόνο και μόνο για να τον ανατρέψουν, έτσι και ο «κύριος καθαρά χέρια» δεν μπόρεσε να υπολογίσει την πιθανότητα της αποχώρησης και των 16 σωματείων! Αυτό άλλωστε προβλέπει και το γνωστό  ρητό: «ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου». Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα σωματεία αυτά δεν είχαν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους. Το ιστορικό της αποχώρησης το έχουμε αναφέρει σε πολλές προηγούμενες αναρτήσεις. Τελικά έξι σωματεία της ξιφασκίας μαζί με τα 10 σωματεία του Tae Kwon Do, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Ε.Ο.ΠΑΓ., αφήνοντας την με 10 εγγεγραμμένα σωματεία μέλη.
Αυτή ήταν η δύναμη της Ε.Ο.ΠΑΓ. έως την αποχώρηση των 16 Σωματείων

Από την παραπάνω σύντομη ιστορική αναδρομή βλέπουμε ότι, καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής των σωματείων αυτών στην Ε.Ο.ΠΑΓ., δεν υπήρχε η δυνατότητα να ψηφίσουν άλλο πρόσωπο στη θέση του Προέδρου, εφόσον δεν είχαν όλα δικαίωμα ψήφου. Από την άλλη έχει τεθεί επίσης η σκέψη ότι, μια ομοσπονδία η οποία δεν διαθέτει εγκεκριμένους κανονισμούς, κανένα αθλητικό χώρο, και τίποτα που να συνάδει με την νόμιμη λειτουργία μιας ομοσπονδίας, είναι προτιμότερο να κλείσει παρά να λειτουργεί εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, του Έλληνα φορολογούμενου, των αθλητών, των γονέων τους και όλων των φίλων γενικότερα των όμορφων αυτών ολυμπιακών αθλημάτων, προς όφελος ενός στυγνού επιχειρηματία, που μοναδική του βλέψη αποτελεί η πραγματοποίηση του προσωπικού του επιχειρηματικού στόχου. Επιπρόσθετα, εάν γινόταν οποιαδήποτε κίνηση εντός της Ε.Ο.ΠΑΓ. απομάκρυνσης του Προέδρου της, θα σήμαινε ότι μελλοντικά μια ζωή αυτός ο άνθρωπος θα δυσκόλευε κάθε φιλότιμη προσπάθεια εξυγίανσης της Ε.Ο.ΠΑΓ. Τέλος, ένας σημαντικότατος παράγοντας αποτέλεσε και το γεγονός, ότι οι παράνομες ενέργειες και τα χρέη της Προεδρίας μιας ομοσπονδίας, επιβαρύνει αυτόματα κάθε επερχόμενη Προεδρία. Προτιμότερο λοιπόν το να ξεκινά κανείς από το μηδέν, παρά από το μείον.
Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης του φίλου μας αναγνώστη, δηλαδή γιατί δεν ενεργούν τα αποχωρήσαντα σωματεία, ώστε να δημιουργήσουν μία νέα Ομοσπονδία Πάγου (αφού αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται ομοσπονδία;), δεν έχει καμία σχέση με τις φιλότιμες προσπάθειες που ίσως και να καταβάλουν τα σωματεία αυτά, αλλά και εμείς από την «Αντίσταση στη Διαφθορά των Παγοδρομιών», αλλά με την αθλητική νομοθεσία της χώρας. Βάσει του αθλητικού νόμου, δεν μπορούν ταυτοχρόνως να υφίστανται δύο ομοσπονδίες. Εάν η αθλητική ηγεσία της χώρας δεν άρει την αθλητική αναγνώριση από την Ε.Ο.ΠΑΓ., δεν υπάρχει δυνατότητα αναγνώρισης νέας ομοσπονδίας που να ασχολείται με την καλλιέργεια των ιδίων αθλημάτων. Εν κατακλείδι, την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει αποκλειστικά και μόνο η αθλητική ηγεσία της χώρας, που εδώ και 15 μήνες δεν έχει άρει ακόμη από την συγκεκριμένη Ομοσπονδία την αθλητική της αναγνώριση, όπως το ορίζει ο αθλητικός νόμος (Νόμος 2725/1999 άρθ. 28, παρ. 4), ώστε τα υγιή και πραγματικά σωματεία, μαζί με τους αθλητές, τους γονείς και αθλητικούς παράγοντες να μπορέσουν να προχωρήσουν με την έστω και ηθική υποστήριξη της πολιτείας στην κατασκευή αρχικά ενός τουλάχιστον παγοδρομίου, με τις απαραίτητες για τον αθλητισμό διαστάσεις και την σύσταση και αναγνώριση από την πολιτεία μιας καινούργιας σύννομα λειτουργούσης Ομοσπονδίας.
Εμείς πάντως δεν παραιτούμαστε από τον δίκαιο αγώνα μας για την πάταξη της διαφθοράς στις Παγοδρομίες και την εξυγίανση των αθλημάτων αυτών και σας ευχαριστούμε όλους για την θερμή συμπαράστασή σας!

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/2/11 00:16

    Γιατι ο Κοντομηνάς δεν ανοίγει παγοδρόμιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε τα Κο Κοντομηνά.
    Αλλά κατά τη γνώμη μου ποιοός θα παει να μπλέξει εφ’ όσον υπάρχει αυτό το
    Άτομο ο Χατζηαθανασίου που όλοι τον φτύνον αλλά νομίζει ότι βρέχει.
    Ένα παγοδρόμιο είναι μία πολύ μεγάλη επένδυση και αυτός που θα το κάνει
    Πρέπει να γνωρίζει και να έχει διάθεση. Οποτε ενας επιχειρηματίας άσχετος με το αντικείμενο γιατί να πάει να μπλέξει???? Εξ’ άλλου η χώρα διέθετε από τα τελειότερα παγοδρόμια, στο ΣΕΦ έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, όπου ο ίδιος ο Χατζηαθανασίου φρόντισε να μην λειτουργήσει για να βγάζει αυτός λεφτά. Γι αυτό και αργότερα το πήρε ο Ολυμπιακός για προπόνηση μπάσκετ. Από τη μία έστελνε για τα ματια έγγραφα και μετά πήγαινε στα γραφεία των υπουργών και τους έλεγε και τους έπειθε ότι δεν θα βγάλει τα έξοδα του και άδικα θα το λειτουργούν κ.λ.π κ.λ.π. ΜΟΝΟ αν το κράτος λειτουργήσει το παγοδρόμιο θα δούμε φως!!!!! Και βέβαια πετάξει το Χατζηαθανασίου σε καμμιά φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget