Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

«Πόρτα» στις ελληνοποιήσεις

«Με επίμονες οχλήσεις προς την αθλητική ηγεσία», ο «άρχων» του πάγου Χρήστος Χατζηαθανασίου επιδίωξε να ελληνοποιήσει αλλοδαπό αθλητή, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, «να διεκδικήσει η Ελλάδα διάκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ», που αρχίζουν στις 12 Φεβρουαρίου.
Η πίεση μάλιστα ήταν τόσο φορτική, που ανάγκασε τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή να εκδώσει ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας μια για πάντα ότι δεν πρόκειται «στο όνομα οποιουδήποτε μεταλλίου» να καταστρατηγηθούν οι νόμοι του κράτους.
«Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν πουλάμε, δεν αγοράζουμε την ελληνική ιθαγένεια στο όνομα οποιουδήποτε μεταλλίου και οποιασδήποτε διάκρισης. Αθλητής ο οποίος θέλει να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας, μπορεί να το πράξει υπό τις αυτές προϋποθέσεις, τις οποίες έχει ο οποιοσδήποτε μετανάστης στην πατρίδα μας. Και ασφαλώς πρέπει να έχει σχέση με την Ελλάδα και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ενώ επίσης τονίζεται ότι «η απάντηση αυτή προς την Ομοσπονδία Παγοδρομιών ισχύει και για κάθε άλλη Ομοσπονδία».
Έτσι απλά, μπαίνει ένα τέλος στον χορό των παράνομων ελληνοποιήσεων, που κρατάει χρόνια ολόκληρα.
Ποιον αθλητή όμως ο κ. Χατζηαθανασίου θέλησε να... βαπτίσει Έλληνα; Και όντως, ο υποψήφιος μπορούσε να φέρει μετάλλιο κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, ή απλώς ο «μεγάλος στόχος» κατασκευάστηκε μόνο και μόνο για να δικαιολογηθούν κρατικά χρήματα από επιχορηγήσεις;
Την εξήγηση σε όλα δίνει ο Αγγελος Αλιφέρης, έφορος χόκεϊ και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, στην αναφορά του προς τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και το Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΓΓΑ, στις 12 Οκτωβρίου 2009. Ο αθλητής ονομάζεται Γκράχαμ Χόκλεϊ και μαζί με την Τζέσικα Κρίνσοου είχαν λάβει μέρος, ως ελληνικό (;) ζευγάρι, σε προκριματικούς αγώνες στο Ομπερστντορφ της Γερμανίας στις 27/9/09. Δεν εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Βανκούβερ, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων, αλλά επιλέχθηκαν ως πρώτοι επιλαχόντες. Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογραμμίζει και ο κ. Αλιφέρης στην αναφορά του, «τα ζευγάρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και του χορού στον πάγο δεν μπορούν να διεκδικήσουν συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΔΟΕ, εφόσον δεν διαθέτουν και οι δύο την υπηκοότητα της χώρας που αντιπροσωπεύουν».

Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΤΣΗ, "Ελευθεροτυπία" 27.01.2010
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=125571

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget