Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Προσφορά με έμπνευση

Στη προσφορά χρήσης παγοπίστας στο Εμπορικό Κέντρο Athens Heart που υποτίθεται ότι «εστάλη» στην ομοσπονδία στις 15.12.2009, σας παραθέτουμε τους όρους της, που ήταν τόσο δελεαστική που η ομοσπονδία δεν είχε άλλη επιλογή, από το να συμφωνήσει ομόφωνα και με «κλειστά τα μάτια»:
Προκειμένου να έχουμε την άμεση συνεργασία, σας προσφέρουμε τα εξής:
1. Η χρέωση των αθλητών σας με δελτίο αθλητού που θα χρησιμοποιούν τα δικά σας παγοπέδιλα, θα είναι €5 αντί €10 που θα είναι η κανονική μας τιμή και €12 που χρεώνουν άλλα παγοδρόμια.

Ο συντάκτης της προσφοράς δεν γνωρίζει ότι οι αθλητές χρησιμοποιούν δικά τους παγοπέδιλα και δεν υπάρχει ούτε ένας αθλητής που να χρησιμοποιεί πλαστικά παγοπέδιλα διασκέδασης -  κοινού; Γιατί άραγε η ιδιωτική επιχείρηση δεν ενοικιάζει τα δικά της παγοπέδιλα στο κοινό, όπως κάνουν όλα τα άλλα παγοδρόμια και χρησιμοποιεί αυτά που υποχρέωσε το 2008 να αγοράσει η Ομοσπονδία; Ποια η υλικοτεχνική υποδομή τέλος πάντων που προσφέρει αυτή η εταιρεία, όταν ενοικιάζει στην ομοσπονδία ακόμα και τα ίδια της τα παγοπέδιλα;
2. Από 21.12.2009 έως 31.12.2009, θα είναι δωρεάν η χρήση της πίστας για τους αθλητές σας και τις ομάδες.
Οι αθλητές που ξέρουν να κάνουν πατινάζ, αποτελούν «κράχτη» για κάθε παγοδρόμιο. Η δωρεάν χρήση της πίστας γίνεται για ευνόητους λόγους διαφήμισης του ιδιωτικού παγοδρομίου, και για να προσελκύσει τους ήδη λιγοστούς απομείναντες αθλητές.
3. Η σύμβαση θα ισχύει μέχρι 31.03.2010 και εφόσον επιθυμείτε, θα υπάρξει αυτόματη παράταση μέχρι 15.05.2010.
Άραγε ποιον ρωτά ο συντάκτης; Τον εαυτό του; Μα είναι δυνατόν να αρνηθεί ο «άρχων του πάγου» την δική του προσφορά;
4. Για τις ομάδες σας, δεν θα χρεώνουμε τη χρήση του μηχανήματος λείανσης πάγου.
Ούτως ή άλλως ο πάγος λειαίνεται μετά την χρήση του από το κοινό. Θα ήταν ακατάλληλος για προπονήσεις, όσο και αγώνες. Άλλωστε είναι υποχρέωση της εταιρείας να προσφέρει λείο πάγο.
5. Για τους αθλητές σας του Καλλιτεχνικού, θα παρέχεται χρήση πίστας 2 ώρες ημερησίως, Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 – 13:00, δηλ. 22 προπονήσεις τον μήνα, με χρέωση μόνο €300 (πλέον ΦΠΑ) το 2ωρο, ανεξαρτήτως αριθμού αθλουμένων.
Η κερδοσκοπία έχει και τα όριά της!!! Τις ώρες αυτές όλοι οι αθλητές βρίσκονται είτε στα σχολεία είτε στις εργασίες τους. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζει η ιδιωτική εταιρεία, χωρίς να πατήσει άνθρωπος στο παγοδρόμιο στις νεκρές ώρες, 300,00 € το δίωρο πλέον το ΦΠΑ.
6. Τρίτη, Πέμπτη Παρασκευή, για την εθνική ομάδα Χόκεϋ, διατίθεται η πίστα 23:00 – 00:30, και κάθε Σάββατο και Κυριακή 09:00 – 10:30, δηλ. 22 προπονήσεις τον μήνα, με κόστος € 200 (πλέον ΦΠΑ) ανά προπόνηση.
Οι ώρες αυτές είναι νεκρές, και όπως στην παράγραφο 5, αποτελεί στυγνή εκμετάλλευση εις βάρος της Ομοσπονδίας.
7. Θα δεχόμαστε τους προπονητές σας και δεν θα χρεώνουμε μαθήματα, παρά μόνο τη χρέωση εισόδου.
Η Ομοσπονδία διέθετε μόνον μία προπονήτρια, την κα. Emilia Pramova, γεγονός που ασφαλώς γνώριζε ο συντάκτης της προσφοράς και πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ.
8. Εφόσον τοποθετηθεί η τέντα για να μπορούν να προπονούνται χωρίς διακοπή και με ιδανικές συνθήκες οι αθλητές σας, θα υπάρξει επιβάρυνση 15% στο σύνολο κάθε μήνα.
Δηλαδή χωρίς τέντα θα υπήρχαν διακοπές; Η ιδιωτική εταιρεία τοποθετεί τέντα, για να εξασφαλίσει ιδανικές ταμειακές συνθήκες και όχι ιδανικές συνθήκες για τους αθλητές της ομοσπονδίας, οι οποίες δεν προσφέρονται με μια τέντα. Ας κάνουμε όμως κάποιες μαθηματικές πράξεις: 6.600 € οι 22 ώρες του καλλιτεχνικού + 4.400 € οι 22 ώρες του χόκεϋ επί πάγου = 11.000 € + 1.650 € τα 15% αύξηση ανά μήνα = 12.650 €, που υποχρεούται να πληρώσει η ομοσπονδία για την κάλυψη των νεκρών ωρών του παγοδρομίου + τον ΦΠΑ και την αφόρητη ταλαιπωρία όλων των αθλητών, ανεξαρτήτως αθλήματος, που οι περισσότεροι εφόσον δεν μπορούν να παραβρίσκονται στο παγοδρόμιο στις παραπάνω οριζόμενες ώρες, υποχρεώνονται να πληρώσουν εισιτήριο.
9. Δεχόμαστε να χρησιμοποιήσουμε και οτιδήποτε άλλο υλικό κρίνετε αναγκαίο για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των αθλητών σας.
Δηλαδή εάν δεν δέχονταν να χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε άλλο υλικό, τότε θα διεξάγονταν π.χ. το «Πρωτάθλημα» του χόκεϋ επί πάγου, χωρίς τέρματα, μπαστούνια και πακ.
10. Θα επιτρέπουμε τις εγγραφές αθλητών για τα σωματεία σας ακόμη και από τους δικούς μας πελάτες.
Τι ευγενική κίνηση εκ μέρους της ανωνύμου ιδιωτικής επιχείρησης!! Δηλαδή θα μπορούσε κάλλιστα να απαντήσει στο παιδάκι που θέλει να γραφτεί σε κάποιο σωματείο, «όχι, απαγορεύεται, διότι είσαι πελάτης μας».
11. Στην περίπτωση που θέλετε να κλείσετε το χώρο για αγώνες, θα γίνεται κατ’ αποκοπή ιδιαίτερη συμφωνία για τις ώρες χρήσης.
Μάλλον ο συντάκτης της προσφοράς δεν έχει καταλάβει ακόμη την πραγματική σημασία και έννοια της λέξεως προσφορά. Σε 11 παραγράφους διαβάζουμε μονάχα αυτά που ζητά η ιδιωτική επιχείρηση από την ομοσπονδία και τίποτα που να προσφέρει ουσιαστικά. Μα πόσες συμφωνίες θα πρέπει να γίνουν επιπρόσθετα, για να μπορέσει η ομοσπονδία να καταλάβει πόσα τελικά πρέπει να πληρώσει για την χρήση του «τσαντιριού» στο Athens Heart;
Η προσφορά κλείνει με έναν καθόλα εμπνευσμένο επίλογο: «Πιστεύουμε ότι η προσφορά μας είναι αντικειμενική (;;;) και θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας (;;;), όχι μόνο γιατί θα είναι το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο (;;;) παγοδρόμιο, αλλά και διότι θα έχετε τις ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας (;;;)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget