Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Το «φιάσκο» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2010

Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στους 21ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δόθηκε στις 02.02.2010, περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη των Χ.Ο.Α. 2010, στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος, όταν αναφέρθηκε στις Παγοδρομίες τόνισε: «Δεν θα έχουμε, όμως, εκπροσώπηση στα αθλήματα των παγοδρομιών. Παρόλο ότι είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση στο δίδυμο του καλλιτεχνικού πατινάζ, οι εξελίξεις οδήγησαν την Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών στη γενναία απόφαση να μη στείλει το δίδυμο Γεωργιάδη και Καλογερόπουλο, καθώς, λόγω του ελάχιστου διαστήματος που είχαν για κοινή προπόνηση, ελλόχευε ο κίνδυνος να πραγματοποιήσουν εμφάνιση κατώτερη των προσδοκιών» (http://sports.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=10195&menu=m33).
Στην πραγματικότητα η Γεωργιάδου είχε προκριθεί με τον καναδό αθλητή Graham Hockley, και όχι με τον Καλογερόπουλο. Ο Graham Hockley, δεν μπόρεσε να εκπροσωπήσει την χώρα μας, εφόσον ήταν αλλοδαπός. Συνεπώς ο «άρχοντας του πάγου» προσπάθησε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της Γεωργιάδου με παρτενέρ τον Καλογερόπουλο, παρόλο που δεν υπήρξε ποτέ αθλητής της Ε.Ο.ΠΑΓ., και συνεπώς δε θα μπορούσαν ως ζευγάρι να εκπροσωπήσουν την χώρα μας. Άρα θα πρέπει ν’ αναρωτηθούμε σε ποια «γενναία απόφαση» της Ε.Ο.ΠΑΓ. αναφέρθηκε ο κ. Καπράλος; Σ’ εκείνη του «άρχοντα του πάγου», που προσπαθούσε να παραπλανήσει την πολιτεία, ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίνεται η χώρα και όχι οι αθλητές, και έψαχνε πυρετωδώς να βρει εκ των υστέρων, οποιονδήποτε έλληνα αθλητή για παρτενέρ της Γεωργιάδου;
Στο ίδιο άρθρο βλέπουμε ότι από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ., αναφέρθηκε στο ζευγάρι του καλλιτεχνικού πατινάζ, Νίκη Γεωργιάδου και Graham Hockley, λέγοντας ότι: «Ο Καναδός αθλητής ζήτησε να πάρει ελληνικό διαβατήριο, αλλά θεωρήθηκε σαν εξαγορά μεταλλίου και η Πολιτεία δεν έδωσε το διαβατήριο. Θα τα καταφέρουμε, γιατί η ΕΟ Παγοδρομίας ασκεί κι άλλα αθλήματα» (http://sports.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=10195&menu=m33).
Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. να αναφέρεται στο ζευγάρι Γεωργιάδου – Καλογερόπουλου, ενώ ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. να μιλά για ζευγάρι Γεωργιάδου – Hockley; Προφανώς ο Ομοσπονδιάρχης, προκειμένου να πετύχει την «παράνομη» ελληνοποίηση του καναδού αθλητή, προσπάθησε να παρουσιάσει το ζευγάρι ακόμη και ως υποψήφιο για μετάλλιο. Σίγουρο πάντως είναι, ότι ένα ζευγάρι το οποίο αρχικά είχε μπει στην λίστα αναμονής για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με μαθηματική ακρίβεια δεν μπορεί να έχει βλέψεις για μετάλλιο.
Άραγε με την τελευταία φράση του τι ήθελε να πει ο «άρχων του πάγου», στην παρουσίαση της ελληνικής αποστολής; Ποιους άλλους αθλητές, και ποιανού αθλήματος είχε υπόψιν του να στείλει, όταν πήγε να πείσει το Πανελλήνιο στις 02.02.2010, ότι τελικά θα τα καταφέρει και μάλιστα εκ των υστέρων, όταν όλοι οι προκριματικοί αγώνες είχαν ήδη λήξει, ενώ ο ίδιος προήδρευε χωρίς τον απαιτούμενο από τον αθλητικό νόμο αριθμό σωματείων, σε μία Ομοσπονδία που διοικητικά είχε εκπέσει από τον Δεκέμβριο του 2009;

1 σχόλιο:

  1. ASTRAPOGIANNOS4/8/10 11:10

    einai polly eykolo na mathei kapoios tin alithia...an variete na dei ta stoixia i na ta anazitisei..apla apo oti leei o paparas isxyei to antitheto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget