Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Πλαστογραφικά Μαγειρέματα

Το 2008 διεξήχθησαν τα «Πανελλήνια Πρωταθλήματα», ως γνωστόν, στο προσωρινό παγοδρόμιο στον ανοιχτό χώρο – parking, έναντι από τα τένις του Ο.Α.Κ.Α., σε οικόπεδο του Δήμου Αμαρουσίου. Μετά τη λήξη τους, αποξηλώθηκε και όπως ήταν αναμενόμενο η Ε.Ο.ΠΑΓ. θα έπρεπε να βρει μία λύση στη φύλαξη των περιουσιακών της στοιχείων, δηλαδή τα 500 ζευγάρια παγοπέδιλα «διασκέδασης», που είχε υποχρεωθεί με «ανωτέρα βία» να αγοράσει (ώστε να μπορεί η «φίλα προσκείμενη» Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. να τα ενοικιάσει στους πελάτες – επισκέπτες της προς 10,00 €, εφόσον δεν διέθετε η ίδια δικά της), καλώδια ρεύματος και πίνακες, δύο τέρματα χόκεϋ επί πάγου, καθώς και τις περιμετρικές μπάρες ασφαλείας που της είχαν παραχωρηθεί δωρεάν από το Σ.Ε.Φ.
Η «μειοδότρια» εταιρεία απέστειλε στις 19.02.2008 πρόσθετη προσφορά στην Ε.Ο.ΠΑΓ. όπου αναλαμβάνει δωρεάν την φύλαξη ολόκληρης της υλικοτεχνικής υποδομής, μέχρι να επανεγκαταστήσει η ομοσπονδία νέο προσωρινό παγοδρόμιο.  Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το «μονομελές» Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΑΓ. και όλα φορτώθηκαν σε containers που ενοικίαζε η ιδιωτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο. Χρειάσθηκε πρόσθετη ενοικίαση δύο containers, για να χωρέσουν την υλικοτεχνική υποδομή της Ε.Ο.ΠΑΓ., έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των ενοικιαζόμενων από την Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών containers να ανέλθει από τα 10 στα 12. Συνεπώς και σύμφωνα με την πρόσθετη προσφορά της 19.02.2008 το κόστος ενοικίασης και φύλαξης των containers θα έπρεπε να επιβαρύνει το Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. Όμως ήδη τον Σεπτέμβριο του 2009 ο ισχυρός «άντρας» της ομοσπονδίας, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε - προς όφελος της ιδιωτικής του επιχείρησης - ότι τα έξοδα του έτους 2009 θα έπρεπε να τα χρεωθεί η Ε.Ο.ΠΑΓ. Για να το επιτύχει αυτό, έκανε το εξής απλό: αντικατέστησε το έγγραφο της πρόσθετης προσφοράς μ’ ένα ίδιο, στο οποίο είχε κάνει δύο προσθήκες: ότι δήθεν το Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών είχε συμφωνηθεί ν’ αναλάβει όλα τα έξοδα μέχρι και τις 31.12.2008 και ότι τα έξοδα μεταφοράς των containers επίσης θα επιβάρυναν την Ε.Ο.ΠΑΓ.
Μετά απ’ αυτό το «ταχυδακτυλουργικό τρυκ» συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο, στην διάρκεια του οποίου παρουσίασε το πλαστό έγγραφο, απαίτησε και πέτυχε την πληρωμή των εξόδων ενοικίασης και φύλαξης των έξη εν συνόλω 12 container από 01.01.2009  έως 31.12.2009, ασχέτως εάν τα container με το υλικό της Ε.Ο.ΠΑΓ. ήσαν μόνο δύο. Όλα τα container είχαν μεταφερθεί ήδη από τον Μάιο του 2009 και φυλάσσονταν πλέον στον ανοιχτό χώρο – parking του ολυμπιακού κέντρου πάλης στα Άνω Λιόσια. Δηλαδή όταν έκλεισε το Παγοδρόμιο των Άνω Λιοσίων, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. «βάπτισε» τα 10 containers της ιδιωτικής επιχείρησής του «Ομοσπονδιακά» και πέτυχε να φυλάσσονται και αυτά δωρεάν στον ίδιο χώρο.
Εν κατακλείδι ο «νταής του πάγου»: α) αντικατέστησε παράνομα την αρχική πρόσθετη προσφορά με πλαστή, ορίζοντας ημερομηνία λήξης την 31.12.2008, β) «φόρτωσε» στην Ε.Ο.ΠΑΓ. όλα τα έξοδα μεταφοράς, γ) εξαπάτησε με το πλαστό έγγραφο τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΑΓ., δ) μετέφερε με χρήματα της Ομοσπονδίας και τα 10 container της ιδιωτικής του επιχείρησης στα Άνω Λιόσια, και ε) έβαλε την Ε.Ο.ΠΑΓ. να πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς, φύλαξης και ενοικίασης έξι container αντί για δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget