Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο "παραμυθούλης" κύριος Πρόεδρος και η "ομοσπονδιακή" αλληλογραφία του...

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2010 ανάρτησαν στην σελίδα τους στο Facebook οι «Άβαντες» Print Screen’s από την αλληλογραφία που είχε ο Χατζηαθανασίου με την Διεθνή Ομοσπονδία, με τίτλους:
α) Το mail του προέδρου της ομοσπονδίας παγοδρομιών προς την παγκόσμια ομοσπονδία χόκεϋ επί πάγου με θέμα τις minimum διαστάσεις του παγοδρομίου στο Athens Heart,
β) H απάντηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας για το θέμα των minimum διαστάσεων του παγοδρομίου στο Athens Heart.
Ολόκληρα τα κείμενα στην αγγλική γλώσσα μπορείτε να τα βρείτε στο: http://www.facebook.com/pages/Avantes-Hockey-Club/31702105196

«Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2010
προς τον Dave Fitzpatrick
Αγαπητέ Dave,
Σας ευχαριστούμε γι’ άλλη μια φορά για τη βοήθεια, την οποία η χώρα και η ομοσπονδία μας είχαν κατά τη διάρκεια του ημι-ετήσιου συνεδρίου το 2010 στο Portoroz, της Σλοβενίας.
Προκειμένου να προσεγγίσουμε τις αρχές μας για τις νέες άδειες που χρειαζόμαστε για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, χρειαζόμαστε μία βεβαίωση από την IIHF, η οποία να δηλώνει ότι για τις επόμενες 3 περιόδους (με τελευταία το 2012-2013) η Ελλάδα θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει για την προετοιμασία και τα εθνικά πρωταθλήματα τον υπάρχοντα χώρο που η Ε.Ο.ΠΑΓ. εγκρίνει καταλληλότερο (παγοδρόμιο Athens Heart).
Η βεβαίωση μας βοηθά στο να λάβουμε την άδεια λειτουργίας από το Δήμο της περιοχής πολύ γρηγορότερα, έτσι μπορούμε να αρχίσουμε στα μέσα του Οκτωβρίου την προετοιμασία μας και αρχές Νοεμβρίου το πρωτάθλημα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το Cape Town».
Στο ως άνω έγγραφο ο Χατζηαθανασίου ζητά βεβαίωση από την διεθνή ομοσπονδία η οποία να δηλώνει ότι η Ελλάδα θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει για την προετοιμασία και τα εθνικά πρωταθλήματα τον χώρο που η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών εγκρίνει καταλληλότερο και όχι κάποιο παγοδρόμιο που εγκρίνει ο Χατζηαθανασίου προσωπικά ως καταλληλότερο. Όμως η Διοίκηση της Ε.Ο.ΠΑΓ. εξέπεσε, και μάλιστα ακριβώς για τον λόγο αυτό, εφόσον παρά την άρνησή του να δεχθεί τις πιέσεις του Χατζηαθανασίου να προχωρήσει σε δήθεν συνεργασία Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. με την Ομοσπονδία, αντιθέτως τα μέλη του Δ.Σ. επέμεναν να χρησιμοποιηθεί το «κλειστό της πάλης» ως ομοσπονδιακό παγοδρόμιο, εφόσον υπήρχε η συμφωνία χρήσης με τα Ολυμπιακά Ακίνητα από την 1η Δεκεμβρίου 2009 έως το τέλος Μαΐου 2010. Βέβαια αθετεί για πολλοστή φορά τον λόγο του, εφόσον ήδη βρισκόμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου, χωρίς καμία ανακοίνωση οποιουδήποτε πρωταθλήματος. Μάλιστα στην προσπάθειά του να εξαπατήσει την διεθνή ομοσπονδία, αναφέρει εντός παρένθεσης το παγοδρόμιο Athens Heart, ένα παντελώς ακατάλληλο και από άποψη μεγέθους, αλλά και από άποψη ελάχιστων απαραίτητων προδιαγραφών, του οποίου ο ίδιος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης, με σκοπό να χρεώνει την ομοσπονδία όσα χρήματα μπορεί να καρπωθεί η ίδια από κρατικές επιχορηγήσεις, ως ενοίκιο για την χρήση της παγοπίστας.

Η απάντηση ήρθε άμεσα και ανέφερε μεταξύ των άλλων (άρθρο 202 και 203 των κανονισμών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϋ επί Πάγου σε σχέση με τις απαραίτητες ελάχιστες προδιαγραφές συμμετοχής) τα εξής:
«Αγαπητέ Χρήστο,
Σε συνέχεια της πρόσφατης σημείωσής σας, το συνέδριο της IIHF έχει συμφωνήσει κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ημι-ετήσιου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Portoroz, της Σλοβενίας, ότι όλες οι εθνικές ενώσεις μελών που εισήχθησαν αυτήν την περίοδο και που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρωταθλήματος IIHF, να ενεργούν βάσει των τρεχόντων προτύπων και του τρόπου διεξαγωγής των αγώνων στο αντίστοιχο έθνος τους. Εντούτοις, από 1η Ιουλίου 2013 κάθε μέλος που θα επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα πρωταθλήματος της IIHF, θα πρέπει να ακολουθεί τις τρέχουσες IIHF ελάχιστες προδιαγραφές συμμετοχής που περιλαμβάνουν τα εξής, όπως διευκρινίζονται στους αντίστοιχους IIHF κανονισμούς:…

…Στην περίπτωσή σας, σας επιστούμε ιδιαιτέρως την προσοχή ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών πρέπει να σχεδιάσει να ολοκληρώσει την κατασκευή του απαραίτητου παγοδρομίου και τη λειτουργία των ομάδων, των πρωταθλημάτων και των προγραμμάτων ανάπτυξης όπως περιγράφεται ανωτέρω για να διατηρήσετε τη θέση και τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα πρωταθλήματος της IIHF.»
Η απάντηση είναι γενική, αναφέρει όμως ρητά ότι όλες οι εθνικές ενώσεις μελών, δηλαδή ομοσπονδίες που εισήχθησαν αυτήν την περίοδο και που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρωταθλήματος της διεθνούς, έχουν την δυνατότητα να διεξάγουν τα πρωταθλήματά τους ακλουθώντας έως τον Ιούλιο του 2013, τους εγχώριους κανονισμούς. Όμως στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν εγκεκριμένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εγχώριοι (ελληνικοί) κανονισμοί. Η Ε.Ο.ΠΑΓ. και βάσει του καταστατικού της αποδέχεται με λίγα λόγια τις ελάχιστες προδιαγραφές που θέτει στους κανονισμούς της η Διεθνής Ομοσπονδία που μεταφράζεται στο ότι μία χώρα μέλλος για να μπορεί να συμμετάσχει στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Διεθνούς θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα κλειστό παγοδρόμιο με παγοπίστα τουλάχιστον 26 Χ 56 τετραγωνικά μέτρα έως και 30 Χ 60 τετραγωνικά μέτρα, κερκίδα θεατών το λιγότερο 500 θέσεων, αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών κ.λπ. Θέλουμε στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι το παγοδρόμιο του Athens Heart δεν ανταποκρίνεται σε καμία απολύτως προδιαγραφή της Διεθνούς, εφόσον ούτε κλειστό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ούτε τις απαραίτητες θέσεις θεατών διαθέτει, και βασικότερο απ’ όλα στερείται παντελώς εγκαταστάσεων υγιεινής και προστασίας εργαζομένων, αθλητών και θεατών, αποδυτηρίων κ.λπ.
Με το παραπάνω έγγραφο της Διεθνούς ο Χατζηαθανασίου προσπαθεί να εξαπατήσει τις ελληνικές αρχές, ώστε να λάβει άδεια λειτουργίας, εκδίδοντας μάλιστα πλαστή έγκριση της Ε.Ο.ΠΑΓ., από την στιγμή που ακόμα και αν υπήρχε Δ.Σ. ασφαλώς και δεν θα ενέκρινε (όπως και δε ενέκρινε και γι’ αυτό και αποχώρησαν τα 16 σωματεία) το συγκεκριμένο Παγοδρόμιο. 
Κι ενώ αρχές Σεπτεμβρίου 2010 το ΣτΕ εξέδωσε την τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της αναστολής των εργασιών ανέγερσης του Παγοδρομίου στο Κάτω Σωρό Αμαρουσίου από την Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε., ο Χατζηαθανασίου φαίνεται από την απάντηση που έλαβε τέλος Σεπτεμβρίου από τον Διευθυντή Αθλητισμού της Διεθνούς, ότι ακόμα τους παραμυθιάζει πως δήθεν οι εργασίες ανέγερσης συνεχίζονται κανονικά και σύμφωνα με το δηλωθέν χρονοδιάγραμμα και μάλιστα το βάπτισε ήδη ομοσπονδιακό! Ως γνωστόν, η Ομοσπονδία δεν έχει αναλάβει ποτέ να κατασκευάσει παγοδρόμιο, πόσο μάλλον να ολοκληρώσει τις εργασίες ανέγερσης. 
Γιατί άραγε εμφανίζεται το όνομα του παγοδρομίου απλώς και μόνον εντός παρενθέσεως; Αφού χρειάζεται την βεβαίωση από την Διεθνή Ομοσπονδία, γιατί δεν κάνει και μία παρουσίαση του «ολοκαίνουργιου και υπερσύγχρονου» «ομοσπονδιακού» παγοδρομίου Athens Heart; Γιατί δεν παραθέτει και τις ανάλογες φωτογραφίες που αναδεικνύουν την «τελειότητα» της κατασκευής του; Εκτός πια εάν το παγοδρόμιο Athens Heart έχει γίνει τόσο διάσημο και δημοφιλές που μόνο η αναφορά του ονόματός του αποτελεί παγκοσμίως εγγύηση και βασική προϋπόθεση για την διεξαγωγή οποιουδήποτε τύπου αγωνισμάτων στον πάγο.
Τελικά δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει καμία βεβαίωση από την Διεθνή Ομοσπονδία η οποία να επιτρέπει στο Χατζηαθανασίου να διεξάγει κανένα πρωτάθλημα στο προσωρινό παγοδρόμιο διασκέδασης στην οδό Πειραιώς, όσο κι αν βρίσκεται συνεχώς σε μία αέναη προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των πάντων. Λίαν συντόμως θα αποστείλουμε και εμείς ένα e-mail στον Πρόεδρο της Διεθνούς και στον Διευθυντή Αθλητισμού, το οποίο θα περιέχει φωτογραφίες (από το δικό μας αρχείο) του Athens Heart, εφόσον μάλλον οι κύριοι αυτοί της διεθνούς δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι έχουν να κάνουν με απόγονο του βαρόνου Μινχάουζεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget