Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Το δώρο μας για την ονομαστική εορτή του «Προέδρου»!

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί σε προηγούμενη ανάρτησή μας, και με αφορμή την ονομαστική εορτή του «πολυτάλαντου Προέδρου» της Ε.Ο.ΠΑΓ., στείλαμε το ακόλουθο e-mail μαζί με συνημμένο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο μας, στην Διεθνή Ομοσπονδία του Χόκεϋ επί Πάγου I.I.H.F., το οποίο σας παραθέτουμε μεταφρασμένο στα ελληνικά:
Αγαπητοί φίλοι των αθλημάτων των παγοδρομιών,
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την τραγική κατάσταση που περιήλθαν τα αθλήματα των παγοδρομιών στην Ελλάδα.
Το 2009 η Ελλάδα επιλέχθηκε να διοργανώσει στην Αθήνα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί Πάγου, Κατηγορία ΙΙΙ, όμιλος Α'. Παρ' όλα αυτά το πρωτάθλημα αυτό δεν διεξήχθη ποτέ. Ο κ. Χατζηαθανασίου ήθελε να επιχορηγηθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τεράστια χρηματικά ποσά, που δεν χρειάζονται για μια τόσο μικρή διοργάνωση, (τέσσερις ομάδες, κατηγορία ΙΙΙ), αλλά και δεν θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν λόγω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα. Την 1η Δεκεμβρίου 2009 η Ε.Ο.ΠΑΓ. απέκτησε μέσω σύμβασης με τα Ολυμπιακά Ακίνητα, το κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο της Πάλης στα Άνω Λιόσια, για την προετοιμασία και την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2010 στο Χόκεϋ επί Πάγου, αλλά ο κ. Χατζηαθανασίου, αντί να ξεκινήσει τη κατασκευή του παγοδρομίου στα Άνω Λιόσια, όπως αποφασίστηκε από το Δ.Σ., με τα κεφάλαια και την υλικοτεχνική υποδομή της ομοσπονδίας, δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσισε να ανεγείρει αντ' αυτού παράνομα, το δικό του ιδιωτικό παγοδρόμιο διασκέδασης στο Athens Heart. Την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2009, και παρά τις έντονες αντιδράσεις των περισσοτέρων μελών του Δ.Σ., ο κ. Χατζηαθανασίου εγκαινίασε το ιδιωτικό του παγοδρόμιο, με συνέπεια τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009, 16 σωματεία - μέλη της ομοσπονδίας αποφάσισαν να διαγραφούν και να αποχωρήσουν απ’ αυτήν, αφήνοντάς την με 10 σωματεία. Επίσης, έγιναν μια σειρά από καταγγελίες, κατά του κ. Χατζηαθανασίου, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Ελεγκτικό Συμβούλιο αυτής, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο Ελληνικός Αθλητικός Νόμος απαιτεί την ύπαρξη 15 εγγεγραμμένων σωματείων - μελών, ούτως ώστε μια ομοσπονδία να λειτουργεί νόμιμα. Από τότε εξέπεσε η διοίκηση της ομοσπονδίας, ούτως ώστε κάθε έγγραφο και κάθε κίνηση από πλευράς Χατζηαθανασίου, ως προέδρου να θεωρείται παράνομη σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο της χώρας. Τον Μάρτιο του 2010 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής δήλωσε πως θα πρέπει να αρθεί η αθλητική αναγνώριση από την Ε.Ο.ΠΑΓ. (όπως ορίζει ο Αθλητικός Νόμος) και να υπαχθεί σε μια άλλη ομοσπονδία (Χιονοδρομία) που να λειτουργεί νόμιμα.  Δυστυχώς και ειδικότερα λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθε η χώρα, κανείς δεν ασχολείται πλέον με τον αθλητισμό, πόσο μάλλον με μια τόσο μικρή και ασήμαντη αθλητική ομοσπονδία, που δεν έχει να επιδείξει καμία επιτυχία, και έτσι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η εντολή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. 
Την 1η Σεπτεμβρίου 2010, το ανώτερο Ελληνικό Δικαστήριο, δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας, εξέδωσε αμετάκλητη απόφαση να σταματήσουν δια παντός όλες οι εργασίες ανέγερσης του ιδιωτικού παγοδρομίου του κ. Χατζηαθανασίου στο Μαρούσι, το οποίο κρίθηκε «παντελώς παράνομο». Όμως ο κ. Χατζηαθανασίου δεν ενημέρωσε κανέναν από εσάς στο semi – annual congress, τον Σεπτέμβριο του 2010, γι’ αυτή την αρνητική για εκείνον εξέλιξη.
Για να μπορέσει να παραπλανήσει και να λάβει άδεια λειτουργίας από τις ελληνικές αρχές, σας παρακαλεί μέσω «επίσημων ομοσπονδιακών» εγγράφων, να του αποστείλετε βεβαίωση, ώστε να μπορέσει δήθεν να διεξάγει τα «παράνομα» πρωταθλήματα στο προσωπικό του ιδιωτικό παγοδρόμιο διασκέδασης, το οποίο δεν πληροί καμία προϋπόθεση ασφαλείας, αλλά ούτε καν τις μίνιμουμ απαραίτητες προδιαγραφές ενός αθλητικού χώρου - παγοδρομίου. Η παγοπίστα είναι μόλις 760 τ.μ., ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 1.456 τ.μ., δεν είναι κλειστό, αλλά στεγασμένο σε τέντα, δεν διαθέτει 500 θέσεις θεατών αλλά 100, οι κερκίδες του βλέπουν στο πουθενά, δεν διαθέτει καμία ασφάλεια τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους θεατές, ούτε αποδυτήρια και χώρους υγιεινής, με λίγα λόγια, δεν διαθέτει τίποτα που να συνάδει με τους κανονισμούς της I.I.H.F., όπως μπορείτε να δείτε και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες. Βέβαια υπάρχει η απόφαση από την Γενική σας Συνέλευση του Σεπτεμβρίου που λέει ότι μέχρι τη 1η Ιουλίου 2013 οι χώρες μέλη μπορούν να διεξάγουν τα πρωταθλήματά τους βάσει των εγχώριων κανονισμών τους. Η Ελλάδα όμως δεν διαθέτει εγχώριο κανονισμό για το χόκεϋ επί πάγου, συνεπώς το καταστατικό της Ε.Ο.ΠΑΓ. παραπέμπει στους κανονισμούς της δικής σας Διεθνούς Ομοσπονδίας σε ό,τι αφορά τα αθλήματα που εκπροσωπείτε, τους οποίους και αποδέχεται. Αλλά ο κ. Χατζηαθανασίου λέει σε όλους ότι διαθέτει επίσημη βεβαίωση της IIHF, για το μικρό, ακατάλληλο και επικίνδυνο ιδιωτικό του παγοδρόμιο διασκέδασης.
Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Δεκεμβρίου 2010 και δεν έχει ακόμη ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα χόκεϋ επί πάγου στην Ελλάδα. Ασχέτως του ότι και να διεξαγόταν, θα ήταν παντελώς παράνομο. Βέβαια ο κ. Χατζηαθανασίου προκειμένου να πετύχει τους επιχειρηματικούς του στόχους, δεν θα διστάσει ακόμη και να σας αποστείλει αποτελέσματα και φύλλα αγώνων ενός πρωταθλήματος που δεν διεξήχθη ποτέ. Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά.
Είναι κρίμα να βλέπει κανείς την Εθνική Ομάδα Ανδρών, τον κύριο εκπρόσωπό μας του χόκεϋ επί πάγου στο εξωτερικό, να αγωνίζεται τόσα χρόνια χωρίς τις απαραίτητες προπονήσεις και προετοιμασίες, αλλά και παρά τις τόσες επιχορηγήσεις που έλαβε ο κ. Χατζηαθανασίου, τόσο από την ελληνική πολιτεία, όσο και από εσάς, να υποχρεώνεται στην ουσία να συμμετέχει στα παγκόσμια πρωταθλήματα στηριζόμενη οικονομικά και ηθικά αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό της, και να στερείται ακόμη και την συμμετοχή της, εξαιτίας των λαθών και της επιχειρηματικής φιλοδοξίας ενός και μόνον ανθρώπου. Και πόσο παρήγορη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην τρίτη κατηγορία στο γκρουπ Α’, όταν υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή η ομάδα θα μπορούσε να παίζει σήμερα στην δεύτερη, αλλά ίσως και στην πρώτη κατηγορία παγκοσμίως;
Όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Χατζηαθανασίου ως πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ., χρησιμοποίησε όλες του τις δυνάμεις, για να σταματήσει τα σχέδια κάθε φιλόδοξου επιχειρηματία, που ενδιαφέρεται για τα αθλήματα των παγοδρομιών και θέλει να χτίσει ένα ιδιωτικό παγοδρόμιο, με όλες τις ελάχιστες προδιαγραφές της IIHF στην Ελλάδα.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.
Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο, και ελπίζουμε ότι τα Ελληνικά Παγοδρομικά Αθλήματα θα κερδίσουν τελικά την υποστήριξη που χρειάζονται για ένα ευοίωνο μέλλον.
Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Με εκτίμηση
«Αντίσταση στη Διαφθορά των Παγοδρομιών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget