Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Σύντομος επιχειρηματικός οδηγός…


Πόσο θράσος χρειάζεται άραγε για να στηθεί μια απόλυτα παράνομη επιχείρηση ακριβώς απέναντι από το μέγαρο του «Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος»; Για να δούμε τι γράφει ο «οδηγός στησίματος και διαχείρισης νέων επιχειρήσεων» του Χατζηαθανασίου:
  • Αρχικά δημιουργείτε μία προσωπική επιχείρηση κατά προτίμηση offshore στην Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να μη φανεί το όνομά σας. Στη συνέχεια βρίσκετε εκεί κάποιο δικηγορικό - λογιστικό γραφείο, το οποίο θα αναλάβει έναντι χαμηλής αμοιβής, όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται στην γείτονα χώρα.
  • Για να μη χρειαστεί να πληρώνετε μελλοντικά φόρους, αλλά και να μη καταβάλετε ποτέ ΦΠΑ στην Κύπρο, φροντίζετε να καταβάλλετε το ελάχιστο τίμημα των 1.794 Ευρώ για την έναρξη, που υπολογίζεται και ως μετοχικό κεφάλαιο.
  • Επιστρέφετε στην Ελλάδα και καθιστάτε την κυπριακή εταιρεία κύριο μέτοχο της ελληνικής επιχείρησης με τουλάχιστον 97% του μετοχικού κεφαλαίου, έτσι ώστε η αλλοδαπή επιχείρηση των 1.794 Ευρώ να διαχειρίζεται και να κατέχει κεφάλαια της τάξεως των περίπου 10 εκατομμυρίων Ευρώ της ημεδαπής επιχείρησης, για να προσθέσετε κι εσείς το λιθαράκι σας στο Διεθνές Οικονομικό Έγκλημα.
  • Φροντίζετε ταυτοχρόνως να δημιουργήσετε εν Ελλάδι μία αθλητική ομοσπονδία και να παραμένετε εσαεί Πρόεδρος αυτής, απομακρύνοντας κάθε αντιδραστικό στοιχείο. Θεμιτός είναι κάθε τρόπος απομάκρυνσης, όπως π.χ. διέρρεε και βασίλευε, συκοφαντία, παράνομες απολύσεις, αλλά και η πολύχρονη και πολυδάπανη δικαστική οδός προτείνεται ιδιαιτέρως.
  • Προχωράτε άμεσα σε μία φιλική και μακροχρόνια συνεργασία της Ομοσπονδίας στην οποία προεδρεύετε, με την επιχείρησή σας, ώστε να εξασφαλίσετε διαπαντός τις κρατικές επιχορηγήσεις της Ομοσπονδίας προς όφελος της ιδιωτικής σας επιχείρησης.
  • Για να μη ξοδέψετε ούτε δεκάρα από τον κορβανά της επιχείρησής σας, καθιστάτε την ομοσπονδία υπόχρεη να αγοράσει κάθε τι χρήσιμο σε εσάς, μα παντελώς άχρηστο για εκείνη, όπως π.χ. 500 ζευγάρια μεταχειρισμένα παγοπέδιλα διασκέδασης – ενοικίασης από την Γερμανία, για αθλητικούς δήθεν σκοπούς, έτσι ώστε η επιχείρησή σας, να μπορεί να τα ενοικιάσει στο κοινό που θα επισκέπτεται το παγοδρόμιό σας για διασκέδαση. Λόγω του ότι η ομοσπονδία είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, θα σας παρέχει φυσικά τα παγοπέδιλα αυτά αφιλοκερδώς. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε ακόμα περισσότερο το σχοινί, αγοράζοντας ολόκληρη την ηλεκτρική και λοιπή υλικοτεχνική υποδομή του παγοδρομίου σας, με χρήματα της Ομοσπονδίας, για να τα δανείσετε τελικά στην ιδιωτική σας επιχείρηση, ώστε να «εξασφαλίσετε» την ορθή ανάπτυξη των αθλημάτων που καλλιεργεί η ομοσπονδία σας.
  • Μια που η εταιρεία σας δεν έχει την δυνατότητα να παράγει απολύτως τίποτα, άλλωστε δεν την δημιουργήσατε για να παράγετε έργο, αλλά αποκλειστικά και μόνο για να κερδίζετε, ζητάτε την συνεργασία μαζί με δύο προσφορές π.χ. από έναν ψυκτικό για να σας δημιουργήσει παγοπίστα. Η υπερτιμολογημένη προσφορά παραλαμβάνεται από την προεδρία της Ομοσπονδίας, δηλαδή από εσάς, ενώ την πολύ χαμηλότερη προσφορά την παραλαμβάνει για την ιδιωτική επιχείρηση ο ιδιοκτήτης, δηλαδή εσείς. Αυτό θα το κάνετε για να αποδείξετε στην ομοσπονδία, πως δεν την συμφέρει να προχωρήσει μόνη της στην δημιουργία ενός τόσο δαπανηρού έργου από την μία, και από την άλλη για να δείξετε ότι προσφέρετε κι εσείς μέσω της ιδιωτικής σας επιχείρησης κάτι σε αυτή τη συνεργασία. Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθήσετε στην ενοικίαση τέντας. Ενώ σε ό,τι αφορά τις εξέδρες των θεατών, να προτιμήσετε να τις ενοικιάσετε ως ομοσπονδία, εφόσον εσείς ως ιδιωτική επιχείρηση δεν τις έχετε ανάγκη, ενώ η Διεθνής Ομοσπονδία, στην οποία είναι μέλος η ομοσπονδία σας, απαιτεί τουλάχιστον 500 θέσεις για θεατές. Άλλωστε γιατί να μπείτε σε περιττά έξοδα. Από την εμπειρία μου μπορώ να σας πω ότι δεν χρειάζεται να μπείτε καν στον κόπο να φροντίσετε για τουαλέτες! Και εάν υποχρεωθείτε, τότε καθιστάτε απλά υπόχρεη την ομοσπονδία.
  • Ως πρόεδρος της ομοσπονδίας ζητάτε να σας προσφέρουν από κάποιο στάδιο αφιλοκερδώς περιμετρικές μπάρες ασφαλείας, μια που η επιχείρησή σας δεν πρέπει για λόγους οικονομίας να αγοράσει δικές της, ώστε να μπορέσετε να τις τοποθετήσετε μέσω της Ομοσπονδίας στο ιδιωτικό σας παγοδρόμιο.
  • Κάθε παγοδρόμιο της εταιρείας σας, θα πρέπει να το βαπτίζετε «Ομοσπονδιακό», για την προσέλκυση του κοινού, αλλά και για την πίεση προς την αθλητική ηγεσία για περισσότερες και μεγαλύτερες επιχορηγήσεις.
  • Μη ξεχάσετε ποτέ, ασχέτως από τα όσα υπερχρεώσατε την ομοσπονδία, για την πραγματοποίηση του επιχειρηματικού σας στόχου, να την εξαναγκάζετε για την πληρωμή υπέρογκων ενοικίων, για την χρήση της παγοπίστας καθώς και για το μηχάνημα λείανσης του πάγου.
  • Επίσης, μη ξεχάσετε ποτέ να επιλέγετε τις ποιο βάρβαρες και ακατάλληλες για άθληση ώρες, για την προετοιμασία και την προπόνηση των αθλητών της ομοσπονδίας σας, εφόσον πρέπει πάντοτε να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, ότι όλη αυτή τη κομπίνα, την στήσατε για να κερδίσετε χρήματα, και όχι για να το παίξετε «Μητέρα Τερέζα». Προτιμώμενες ώρες λοιπόν, για εργαζόμενους και μαθητές αθλητές θα είναι από 09:00 – 13:00 τις καθημερινές, ενώ το Σαββατοκύριακο από τις 05:00 έως τις 08:00 π.μ. Ενώ για να μη ξενυχτάνε οι ενήλικες αθλητές των εθνικών ομάδων σε διάφορα κέντρα διασκέδασης, και πέσουν με τα μούτρα στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, προτιμότερες ώρες θα πρέπει να θεωρηθούν οι μεταμεσονύκτιες. Και όλα αυτά, διότι θα πρέπει να τους πείσετε πως «ο αθλητισμός απαιτεί θυσίες».
  • Τοποθετείτε τουλάχιστον δύο ταμειακές μηχανές, μία για το διασκεδάζων κοινό και μία για τους αθλητές, και μοιράζετε τις εισπράξεις μονάχα της μίας εκ των δύο (του διασκεδάζοντος κοινού) με τους δικαιούχους συνεργάτες σας. Ασφαλώς, για χάρη της ευημερίας της ιδιωτικής σας επιχείρησης, θα πρέπει η περισσότεροι επισκέπτες να βαπτίζονται «αθλητές».
  • Μόνο η ομοσπονδία θα κάνει προσλήψεις προσωπικού, το οποίο θα αναλαμβάνει όλες τις εργασίες με έναν μισθό, τον οποίο εννοείται ότι δεν θα πληρώνετε από την τσέπη σας. Να προτιμάτε ως υπαλλήλους, μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας σας, και αυτοαποκαλούμενους αθλητές, που ίσως να κάνουν την εργασία τους για χάρη του αθλήματος που εκπροσωπούν ακόμη και αφιλοκερδώς.
  • Για να κάνετε ακόμα μια περικοπή εξόδων, δεν θα προσλαμβάνετε κανένα υπαλληλικό προσωπικό στην ιδιωτική σας επιχείρηση, εφόσον έχετε την δυνατότητα να υποχρεώνετε, ως πρόεδρος της ομοσπονδίας, το υπαλληλικό προσωπικό αυτής, να εργάζεται και για την ιδιωτική σας επιχείρηση. Να προτιμάτε ακόμη και τους δικηγόρους της ιδιωτικής σας επιχείρησης, να τους πληρώνετε μέσω της ομοσπονδίας, εφόσον η τελευταία πάντοτε θα έχει -με εσάς στην προεδρία- «έννομο συμφέρον», για κάθε προσωπική σας αντιδικία με τρίτους.
  • Σαν τελευταία πινελιά στο επιχειρηματικό σας αριστούργημα, είναι η επιλογή του χώρου στον οποίο θα στήσετε το όλο εγχείρημα. Πρέπει να βρείτε έναν χώρο, που δεν θα κινεί την παραμικρή υποψία, και αντιθέτως θα σας καλύπτει με το «φωτοστέφανο» της παντελώς νομοταγούς επιχείρησης, όπου δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει κανείς, απαραιτήτως δίπλα ή απέναντι από αστυνομικό τμήμα, δικαστήριο, το μέγαρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ.λπ., για να αποδείξετε και εμπράκτως ότι «η δικαιοσύνη είναι τυφλή». Ποτέ όμως απέναντι ή δίπλα από σωφρονιστικό κατάστημα, όπως φυλακές και αναμορφωτήρια, γιατί είναι γρουσουζιά. Έτσι, αύριο – μεθαύριο, όταν θα σας βλέπουν με τις χειροπέδες να περνάτε την πόρτα του εισαγγελέα, όλοι οι γείτονές σας να λένε: «Ποτέ δεν μας έδωσε τέτοια εντύπωση, ήταν ένας φιλήσυχος επιχειρηματίας, και ποτέ δεν θα πήγαινε το μυαλό μας, στο ότι θα μπορούσε να πράξει κάτι τέτοιο ή έστω παρόμοιο έγκλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget