Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τα κόλπα της «δια μαγείας εξαφάνισης» χρημάτων του «Μάγου» της Ε.Ο.ΠΑΓ...

Ένα από τα πιο αγαπημένα κόλπα του «μάγου Μέρλιν» της Ε.Ο.ΠΑΓ. είναι: η εξαφάνιση όλο και μεγαλύτερων χρηματικών ποσών από τις κρατικές επιχορηγήσεις που λαμβάνει η Ομοσπονδία στην οποία ο ίδιος προεδρεύει. 
Η αγάπη και η προτίμηση του Χατζηαθανασίου, κυρίως για τους «υπερπόντιους» αθλητές της Ομοσπονδίας, είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό, σε όλους τους εν Ελλάδι κατοικούντες παράγοντες και αθλητές της Ε.Ο.ΠΑΓ. Ο λόγος για τη προτίμησή του αυτή όμως, δεν είναι εκείνος που προσπαθεί να πείσει όλους τους κρατικούς επιχορηγούντες φορείς, δηλαδή ότι λόγω της μη ύπαρξης παγοδρομίων στην Ελλάδα, η Ε.Ο.ΠΑΓ. υποχρεούται να απευθυνθεί στο εξωτερικό και να αναζητήσει Έλληνες ομογενείς αθλητές της διασποράς, εφόσον στην χώρα διαμονής τους διαθέτουν κάθε δυνατότητα ορθής και καθημερινής προπόνησης και προετοιμασίας, σε σχέση με τους αθλητές που διαμένουν εντός της Ελληνικής Επικράτειας, αλλά η ευελιξία που του δίδεται στον τρόπο υποστήριξης, πληρωμής και επιχορήγησής τους.
Οι τρόποι χρηματοδότησης αυτών των αθλητών είναι κυρίως δύο:
α) Τραπεζικά Εμβάσματα: Είναι συνήθως τα εξαρχής συμφωνημένα μικρά και «πραγματικά» ποσά, τα οποία αποστέλλονται μέσω τραπεζικών εμβασμάτων συναλλάγματος, όπου τα αποκόμματα συναλλαγής της τραπέζης τοποθετούνται στους λογιστικούς φακέλους της Ε.Ο.ΠΑΓ. 
β) Τοις μετρητοίς καταβολή: Ο αθλητής ή οποιοσδήποτε άλλος, που λαμβάνει μετρητά χρήματα από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΑΓ., καλείται να υπογράψει απόδειξη παραλαβής των επιχορηγούμενων χρημάτων, η οποία καταλήγει επίσης στους λογιστικούς φακέλους της Ε.Ο.ΠΑΓ.
Ο Χατζηαθανασίου συνηθίζει –κάτι που έχει μετατραπεί με την πάροδο του χρόνου σε πάγια τακτική– μετά από κάθε αποστολή σε διεθνή διοργάνωση, στην οποία παραβρίσκεται ο ίδιος (και είναι σχεδόν όλες), να «πληρώνει» δήθεν «συμφωνημένες» με τους αθλητές «υποχρεώσεις» της ομοσπονδίας. Η αποδείξεις εισπράξεων αυτών των χρημάτων όμως, δεν υπογράφονται από τους εισπράττοντες τα χρήματα, στον τόπο διεξαγωγής της εκάστοτε αθλητικής διοργάνωσης, αλλά οι υπογραφές τους «πλαστογραφούνται» πολλές μέρες μετά, από τον ίδιο τον Πρόεδρο, κατά την λογιστική απογραφή της αποστολής, στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΑΓ. 
Μάλιστα υπάρχει περίπτωση που αθλητές, ενώ «δήθεν» την προηγούμενη ημέρα ταξίδεψαν από τις Η.Π.Α. στην Ελλάδα και έλαβαν συνολικά 50.000 Ευρώ μετρητά και υπέγραψαν «ιδιοχείρως» τις αποδείξεις είσπραξης, την επόμενη ακριβώς ημέρα, από τη χώρα διαμονής τους και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απελπισμένα να παρακαλούν τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΑΓ. να τους αποστείλει «έστω λίγα χρήματα», για να μπορέσουν να κατέβουν στους αγώνες της επόμενης ημέρας, για τους οποίους όλες τις προπονήσεις και τις προετοιμασίες τις έχουν πληρώσει εξ ιδίοις χρήμασι, με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί ολοσχερώς όλοι οι οικονομικοί τους πόροι. Πού να φαντάζονταν οι αθλητές αυτοί, ότι την προηγούμενη μόλις ημέρα βρέθηκαν «αυτοπροσώπως» στην Ελλάδα και υπέγραφαν μάλιστα «ιδιοχείρως» την παραλαβή των 50.000 Ευρώ; Μπροστά στην «υπέρτατη τέχνη της μαγείας» του «μάγου» Προέδρου της Ε.Ο.ΠΑΓ. σε ότι αφορά την «εξαφάνιση» μεγάλων χρηματικών κονδυλίων, χροιά ακόμη και εκείνη του παγκοσμίως γνωστού «μάγου Χουντίνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget