Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τον Ιανουάριο ψηφίζεται ο νέος αθλητικός νόμος

Πηγή: onsports 
Κατατέθηκε τη Δευτέρα (19/12) στη Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο - όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος - η ψήφιση του οποίου προβλέπεται για το τέλος Ιανουαρίου.
Ο νέος νόμος του οποίου οι συνοδευτικές εκθέσεις θα σταλούν την Τρίτη περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με τη βία στα γήπεδα, το ντόπινγκ και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συμπεριλήφθηκε και η περίφημη τροπολογία που επιτρέπει σε πολίτες εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης να επενδύσουν σε ελληνικές ΠΑΕ. Μια τροπολογία που θα ανοίξει το δρόμο  για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, αλλά και όποιων άλλων ομάδων επιθυμούν να αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς με φυσικά πρόσωπα που δεν διαθέτουν την ελληνική ιθαγένεια.



Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα και ποινές όσον αφορά στη βία, ενώ το στήσιμο των αγώνων όχι μόνο γίνεται κακούργημα, αλλά προβλέπεται πλέον και μια σειρά ειδικών μέτρων για την αντιμετώπιση του.
Η κατάθεση τέλος του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί και τυπικά αύριο με την απαραίτητη συνοδευτική έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ακολούθως θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (10 και 20 Ιανουαρίου) όπου πιθανόν να υπάρξουν κάποιες προσθήκες ή αφαιρέσεις πριν ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, πιθανότατα στο τέλος του Γενάρη.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/1/12 17:02

    Το "μεγαλοφυες" σχεδιο του κοκκινοτριχη: εμιρηδες και κακομοιρηδες προεδροι για τις "ομαδαρες" μας, γκρουπ απο ξεφωνημενα ρεταλια για τον τουρισμο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget