Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Παντού σκάνδαλα και η Γ.Γ.Α. το βιολί της...

Πολλές φορές οι αναγνώστες μας έχουν αναρωτηθεί γιατί η Γ.Γ.Α. δεν ήλεγξε ποτέ ως όφειλε την Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών, πόσο μάλλον όταν στα γραφεία της, έχουν κατατεθεί αλλεπάλληλες καταγγελίες. Η απάντηση είναι πως τόσο οι διευθύνοντες όσο και οι υπάλληλοι του εν λόγω δημόσιου οργανισμού  φαίνεται ότι προτιμούν να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται ή και "να τα κάνουν πλακάκια" με τους προέδρους των ομοσπονδιών. Και για του λόγου το αληθές, σας δημοσιεύουμε ένα άρθρο που αφορά στην Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, που δημοσιεύτηκε στο zougla.gr. Να σας υπενθυμίσουμε, ότι η συγκεκριμένη ομοσπονδία είναι εκείνη που απέσπασε με το έτσι θέλω την Ομοσπονδία Κέρλινγκ από την Ε.Ο.ΠΑΓ. το 2004.Πηγή: Only Fighters, αρθογράφοι Πέτρος Κουσουλός - Τόνια Κανελλίδου για το zougla.gr 
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση μισθοδοσίας των εργαζομένων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ), καθώς τη στιγμή που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει εκταμιεύσει το 100% του προϋπολογισμού για τις πληρωμές του 2011, οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος.
Την ίδια στιγμή, με πρόσχημα την έλλειψη πόρων, η Ομοσπονδία και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της, κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε μειώσεις μισθών και τους εντάσσει σε πρόγραμμα αναγκαστικής εφεδρείας.
Πολλά, βέβαια, πρόσωπα από το χώρο του καράτε χρεώνουν τις συγκεκριμένες κινήσεις στον ισχυρό άνδρα του αθλήματος, κ. Γιώργο Γερόλυμπο ο οποίος κατέχει τη θέση του επίτιμου προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας Καράτε, είναι γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας. 
Για όσους δεν έχουν ασθενή μνήμη ο κ. Γερόλυμπος μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας από τον Ιανουάριο του 1999 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2004, όταν –σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής- απομακρύνθηκε από την Γιάννα Αγγελοπούλου λόγω σοβαρών καταγγελιών για παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
«Δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα σε διεθνές επίπεδο, να μην έχει ενημερωθεί για τι συμβαίνει στην Ελλάδα», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 
Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι που έχουν καταλήξει τα χρήματα που εκταμιεύθηκαν από τα δημόσια ταμεία για την κάλυψη των αναγκών της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα τις πληρωμές των υπαλλήλων της. 
Ερώτημα, εύλογο αν αναλογιστούμε ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr ακόμα και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εμφανίζεται να απορεί με την απόφαση του κ. Μπουλούμπαση επισημαίνοντας (στις 4 Νοεμβρίου 2011) ότι η «συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται σε δυσαρμονία με την είσπραξη του 100% του εγκεκριμένου ποσού της μισθοδοσίας του έτους 2011».

Δείτε το έγγραφο:


Το χρονικό της εφεδρείας
Η αντίστροφη μέτρηση της υπόθεσης που προκαλεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη διαφάνεια που επικρατεί στην ΕΛΟΚ ξεκίνησε περί τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου όταν οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν μέσω μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας απαίτησε την εκ περιτροπή απασχόλησή τους, επικαλούμενος τον «περιορισμό των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας». 
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν η συγκεκριμένη κίνηση δεν έχει καμία ισχύ καθώς «αποτελεί προσωπική ενέργεια του προέδρου και όχι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΟΚ». 
Επίσης, υποστηρίζουν ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία διαβούλευση, όπως προβλέπεται από τον νόμο, μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων αφού δεν είχαν ποτέ οι ίδιοι την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους πριν την λήψη της οριστικής απόφασης για την ουσιαστική εφεδρεία στην οποία εντάσσονται. 
Σε πέντε μάλιστα περιπτώσεις υπάλληλοι ενημερώθηκαν μονομερώς ότι θα εργάζονται από μια μέχρι και δυο φορές την εβδομάδα, με την άναλογη –βέβαια- περικοπή του μισθού τους, ενώ ακολούθως ενημερώθηκαν ότι μετά την παρέλευση πέντε μηνών θα απολυθούν…

Που πήγαν τα λεφτά; 
Το περίεργο κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι θιγμένοι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κοινό διάβημα προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καταγγέλλοντας τις ενέργειες του κ. Μπουλούμπαση. 
Με έκπληξή τους διαπίστωσαν ότι έχουν καταβληθεί κανονικά οι μισθοδοσίες τους προς την Ομοσπονδία και μάλιστα ότι έχει εκταμιευθεί ολόκληρος ο προϋπολογισμός του 2011! Δηλαδή, από το έγγραφο αποδεικνύεται ότι ενώ έχουν παρακρατηθεί τα χρήματα της μισθοδοσίας τους, δεν τους έχουν αποδοθεί για άλλους, άγνωστους, λόγους…

Η πλευρά της ΕΛΟΚ 
Από την πλευρά της η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε υποστηρίζει ότι έχει γίνει συνάντηση - διαβούλευση με τους εργαζομένους σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία ενώ παράλληλα έχουν γνωστοποιηθεί ήδη προς αυτούς εγγράφως οι καταγγελίες της σύμβασης τους οι οποίες και θα λήξουν τους πρώτους μήνες του 2012. Ωστόσο δεν αναφέρει το παραμικρό για τη «ταμπακέρα» της υπόθεσης, δηλαδή για τα χρήματα της μισθοδοσίας που εξήλθαν των ταμείων του κράτους για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν καταλήξει στις τσέπες των δικαιούχων-εργαζομένων.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος28/12/11 22:54

  Νέο ΔΣ και νέα ελπίδα στην ΕΟΠΑΓ- New members and new hope for HISF
  από National Greek Ice Hockey Team την Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011 στις 2:15 μ.μ.

  Ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του πρόεδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών (ΕΟΠΑΓ) και τις παραιτήσεις σημαντικών μελών αυτής, επιτακτική ανάγκη αποτέλεσε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η σύσταση του νέου ΔΣ είναι η εξής:

  Πρόεδρος: Γιώργος Μαρκουίζος, Αντιπρόεδροι: Φαίδων Καλοτεράκης και Δημήτρης Καλύβας, Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Συρέλλης, Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: Γιώργος Λιανός, Ταμίας: Ηλίας Καρύδης και Αναπλ. Ταμίας: Γιώργος Γκελντής.

  Για όλα τα θέματα που αφορούν το άθλημα του χόκεϋ επί πάγου υπεύθυνος ορίστηκε ο Δημήτρης Καλύβας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος29/12/11 12:19

  https://www.facebook.com/notes/national-greek-ice-hockey-team/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B4%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B3-new-members-and-new-hope-for-hisf/10150548819961410

  perimenoume ta sxolia sas!!!!!
  Αντιπρόεδροι:Δημήτρης Καλύβας!!!!Pos ginetai afto otan o kos Kalivas epaize hockey mexri ton aprilio tou 2010 kai os ton thanato tou Chatziathanasiou itan timorimenos?????
  Titlos:Chatziathanasiou sineheia...???

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget