Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Κωστάλας, η Αννούλα και το Πανευρωπαϊκό

Ένα αστέρι πέφτει, πέφτει…

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στη Βέρνη της Ελβετίας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ 2011.

Φέτος οι κανονισμοί άλλαξαν. Στις κατηγορίες ατομικό ανδρών και γυναικών, λαμβάνουν μέρος καταρχήν οι πρώτοι 18 στο βαθμολογικό πίνακα της Διεθνούς Ομοσπονδίας ευρωπαίοι αθλητές, και κατόπιν οι υπόλοιπες χώρες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, στέλνουν τους αθλητές τους, οι οποίοι περνάνε ένα είδος προκριματικών αγώνων επιλογής, από τους οποίους προκρίνονται οι 10 καλύτεροι. Με την ίδια διαδικασία, στα ζευγάρια και στο χορό λαμβάνουν μέρος οι 12 καλύτεροι και με επιλογή άλλοι 6.
Έτσι σαφώς η Ελλάδα φέτος δεν έχει κανέναν αθλητή στο Ευρωπαϊκό, καθότι τα ζευγάρια των Ελληνο - Αμερικανών και Ελληνο - Καναδών εκπροσώπων μας δεν τόλμησαν καν να δοκιμάσουν τη τύχη τους ως «Έλληνες», ενώ η Ελληνο - Αμερικανίδα που έστειλε ο Χατζηαθανασίου ως Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ., δεν κατόρθωσε να προκριθεί. Παρ’ όλο που ο κανονισμός της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού πατινάζ ορίζει ότι ο αθλητής που εκπροσωπεί μία χώρα ανεξαρτήτως της υπηκοότητας του (η οποία είναι απαραίτητη μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απ’ τους οποίους απέχουμε μακράν) πρέπει απαραιτήτως να διαμένει στη χώρα που εκπροσωπεί. Οι καινούργιοι αυτοί κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Πατινάζ περιλαμβάνουν και άλλες τροποποιήσεις στις οποίες η Ελλάδα δεν δύναται να ανταπεξέλθει, αλλά ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ., στη προσπάθειά του να προσαρμοστεί στα παλαιά αλλά και καινούργια δεδομένα, χρησιμοποιεί την παλαιά και δοκιμασμένη πάγια τακτική της «πλαστογραφίας» και του «αστείρευτου ψεύδους» στέλνοντας «μαγειρεμένα» έγγραφα και αποδεικτικά στις διεθνείς ομοσπονδίες.
Επίσης εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση της χώρας μας, δεν παραλείπει σε κάθε περίσταση, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, να ρίχνει τα βάρη των ευθυνών που του αναλογούν εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Κράτος, και όλα αυτά για να καλύπτει τις «οικονομικές καταχρήσεις» του. Και ασφαλώς, ποσώς που τον ενδιαφέρει η δημόσια εικόνα της χώρας μας.
Μια μικρή λεπτομέρεια της προσαρμοστικότητας αυτής, της πολύπλευρης προσωπικότητας που ονομάζεται Χ. Χατζηαθανασίου, είναι η μεταστροφή του από φανατικό «Νέο Δημοκράτη», σε φανατικό θαυμαστή του Γεωργίου Παπανδρέου, τον οποίο έχει βάλει και στολίδι στο Facebook του, ασχέτως εάν τον βρίζει νυχθημερόν, όταν βρίσκεται με τους δικούς του ανθρώπους. Μη ξεχνάμε ότι επί ΠΑΣΟΚ θα ήταν φυλακή ο κος Πρόεδρος, αν δεν τον είχε αθωώσει η γνωστή σε όλους μας κα. Μπουρμπούλια, που ακόμα εκτίει τη ποινή φυλάκισής της, για την ενοχή της σε υποθέσεις χρηματισμού της, με σκοπό την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.
Η εκπρόσωπος του Χατζηαθανασίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ Georgia Glastris


Όσων αφορά τις διατάξεις της Ελληνικής Αθλητικής Νομοθεσίας, τονίζεται ιδιαιτέρως, ότι ένας αθλητής-τρια μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μόνον εάν έχει διακριθεί σε ελληνικό πρωτάθλημα. Στην περίπτωση της Georgia Glastris, αθλήτριας του Καλλιτεχνικού Πατινάζ, όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, όχι μόνον δεν έχει λάβει ποτέ μέρος σε καμία αθλητική διοργάνωση της Ελλάδας, αλλά δεν έχει έρθει στη χώρα μας ούτε καν για τουρισμό. Ενώ στο περσυνό «παράνομο πρωτάθλημα» που «έστησε» για πολλοστή φορά ο Χ. Χατζηαθανασίου, άλλοι αθλητές έλαβαν μέρος, άλλους δήλωσε ότι βγήκαν πρώτοι στη Διεθνή Ομοσπονδία, άλλους στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τελικά άλλοι μας εκπροσώπησαν διεθνώς! Μάλιστα μία εκ των δύο αρχαρίων «αθλητριών» που έλαβαν μέρος στο «Ελληνικό Πρωτάθλημα», πάτησε για πρώτη φορά το πόδι της στο πάγο, δύο μήνες πριν την συμμετοχή της και παραδόξως έλαβε μέρος στην Α γυναικών (δις Σέκκη). Οι πραγματικοί αθλητές του παρελθόντος είτε σταμάτησαν, είτε αποχώρησαν αξιοπρεπώς από την Ε.Ο.ΠΑΓ. 
Στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βέρνη ο Χατζηαθανασίου έστειλε ως εκπρόσωπό του την κόρη του Άννα, πιθανώς ως Team Leader της «Ελληνικής Αποστολής». Δασκαλεμένη από τον πατέρα της, κλαίγεται για τις δήθεν παραλήψεις και γενικά την υποτιθέμενη «αδιαφορία» του Ελληνικού Κράτους στο θέμα της ανάπτυξης των αθλημάτων του πάγου στην Ελλάδα. 
Από την στιγμή που ξεκίνησε το Πανευρωπαϊκό στη Βέρνη, ο Χατζηαθανασίου ελπίζει ότι η μοναχοκόρη του θα καταφέρει να κάνει σήμερα το βράδυ δημόσια τηλεοπτική εμφάνιση και να παπαγαλίσει το ποιηματάκι που της έμαθε για την περίσταση, στον κ. Κωστάλα. Την Κυριακή το βράδυ, ακούσαμε τον γνωστό σπίκερ του Καλλιτεχνικού Πατινάζ κ. Κωστάλα, να κάνει λόγο για την έλλειψη παγοδρομίου ολυμπιακών διαστάσεων στην χώρα μας, και μας εξέπληξε δυσάρεστα όταν σύστησε σε όλους τους γονείς που ενδιαφέρονται να στείλουν τα παιδιά τους να μάθουν πατινάζ, να πάρουν τηλέφωνο το Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΑΓ. κ. Χατζηαθανασίου, για να τους καθοδηγήσει και να τους κατατοπίσει κατάλληλα, και ασφαλώς να τους στείλει σε «ΕΝΑ παγοδρόμιο που υπάρχει στην Αθήνα», χωρίς να κατονομάζει για ευνόητους λόγους αυτό του «Athens Heart». Κρίμα, γιατί τον είχαμε και σε εκτίμηση, διότι το όνομά του είναι συνδεδεμένο εδώ και δεκαετίες με την εκφώνηση όχι μόνον του καλλιτεχνικού πατινάζ, αλλά και όλων των ευγενών αθλημάτων, με αποτέλεσμα να του αποδοθεί ο άτυπος τίτλος του «Sir Alex». Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας, ο κ. Κωστάλας γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Χ. Χατζηαθανασίου αποτελεί «τροχοπέδη» όχι μόνο για την ανάπτυξη των αθλημάτων των παγοδρομιών στην Ελλάδα, αλλά είναι και η αιτία που ακόμα δεν έχει χτιστεί στην χώρα μας παγοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων, κάτι που σύμφωνα με τα λεγόμενά του επιθυμεί διακαώς. Αναρωτιόμαστε τι κέρδος έχει ένας τηλεοπτικός σπίκερ που μονοπωλεί τόσα χρόνια μία συγκεκριμένη θέση και χαίρει του σεβασμού όλων μας, με το να διαφημίζει ένα «τσαντίρι», «μινιατούρα παγοδρόμιο διασκέδασης» (ούτε 800 m2, όταν θα έπρεπε να είναι 1.800 m2), στο οποίο τα παιδάκια το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθουν είναι το πού βρίσκονται οι τουαλέτες μέσα στο εμπορικό κέντρο του «Athens Heart».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget