Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Το σάπιο μήλο του Ελληνικού Αθλητισμού


Η ΔΕΜΑ αφαίρεσε τους Μεσογειακούς του 2013 από Λάρισα και Βόλο
Η οικονομική κρίση και η έλλειψη κονδυλίων στη χώρα μας οδήγησαν τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) στην αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα, ύστερα από την έκτακτη συνεδρίασή της στο Παρίσι το μεσημέρι της Παρασκευής.
Αφορμή δεν ήταν άλλη από την καθυστέρηση και αναβλητικότητα από ελληνικής πλευράς στο θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών, αφού παρά το γεγονός ότι στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.
Πληροφορίες από το Παρίσι αναφέρουν πως η απόφαση ελήφθη κατά απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία και πλέον αναμένεται μόνο η ανακοίνωση της απόφασης για νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί σε ποια πόλη θα δοθεί το χρίσμα, με μεγάλο φαβορί την Ταραγόνα.

Με μία πρώτη ανάγνωση του παραπάνω άρθρου σίγουρα οι περισσότεροι αναγνώστες θα αναρωτηθήκατε τι σχέση έχει με το δικό μας blog. Η απάντηση είναι πολύ απλή: την περίοδο που οι δύο συγκεκριμένες πόλεις επιλέχθηκαν ως υποψήφιες για την διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος (Ε.ΦΙ.Π.) στην Ε.Ο.Ε. ήταν ο αυτοαποκαλούμενος «κύριος καθαρά χέρια του Ελληνικού Αθλητισμού» Χ. Χατζηαθανασίου!
Χρησιμοποιώντας το κύρος της θέσης του ο Χατζηαθανασίου, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, και πρωτοστάτησε  στην επικράτηση της υποψηφιότητας του Βόλου και της Λάρισας, έναντι της Πάτρας, διότι αρχικά έπρεπε να υποστηρίξει τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα κάποιων ισχυρών φίλων του στην Ε.Ο.Ε. και την Νέα Δημοκρατία, για να μπορέσει στη συνέχεια να προωθήσει τα προσωπικά του επιχειρηματικά σχέδια στη συγκεκριμένη περιοχή.
Στις 26 Ιουνίου 2006 λοιπόν, εγκρίθηκε από την Ε.Ο.Ε. η υποψηφιότητα της Λάρισας και του Βόλου. Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Χατζηαθανασίου τον οδήγησε στις προφορικές διαπραγματεύσεις της πώλησης του κατεδαφισμένου πρώην μικρού παγοδρομίου της «φίλα προσκείμενης» ιδιωτικής επιχείρησης Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. στο Δήμο της Λάρισας. Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε το έγγραφο της 11 Αυγούστου 2006, με αποστολέα το Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. και παραλήπτη τον τότε Δήμαρχο της Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλη:
Το παραπάνω έγγραφο θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο μας.

Από αυτή την ιστορία βγαίνουν δύο συμπεράσματα:
α) Ως συνήθως ο Χατζηαθανασίου αντί να ασχοληθεί με την Ομοσπονδία του και γενικότερα τον αθλητισμό, ασχολείται νυχθημερόν με τα επιχειρηματικά οφέλη του. 
β) Μπορούμε να τον παρομοιάσουμε κάλλιστα με ένα σάπιο μήλο, που σε όποιο καλάθι κι αν τον βάλουμε σαπίζει και τα υπόλοιπα. Στην προκειμένη περίπτωση στην οποία ανακατεύτηκε ο Χατζηαθανασίου, τελικά δεν έγινε τίποτα ως συνήθως, δηλαδή η χώρα μας έχασε την διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων το 2013, και τελικά ούτε το παγοδρόμιο του δεν πουλήθηκε στο Δήμο Λαρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget