Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Το παρασκήνιο του παγοδρομίου στο Athens Heart…


Πηγή φωτογραφίας: Facebook Παγοδρόμιο Athens Heart / Athens Heart ice rink

Σχεδόν καθημερινά διαβάζουμε στα διάφορα Walls χρηστών του facebook, να ανακοινώνεται και από μία νέα διαφορετική ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Παγοδρομίου στο Athens Heart, που ανήκε στον αλήστου μνήμης Χατζηαθανασίου. Σίγουρο είναι πάντως ότι πολλοί έχουν αναρωτηθεί γιατί είναι ακόμα κλειστό και ποιοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που δεν ανοίγει; Γιατί δεν υπάρχει καμία υπεύθυνη και σοβαρή ανακοίνωση από την ιδιωτική εταιρεία για το τι μέλει γενέσθαι;


Ο Χατζηαθανασίου, που ποτέ του δεν παραδέχθηκε την σχέση της Ομοσπονδίας με το Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε., είχε τοποθετήσει – όπως όλοι θυμόμαστε – δύο ταμειακές μηχανές στο «τσαντίρι» της Πειραιώς, όπου η μία προοριζόταν για τις ποσοστιαίες πληρωμές των υποχρεώσεων του Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. έναντι τρίτων, ενώ από την άλλη, την «ομοσπονδιακή», έβγαιναν τα καθαρά έσοδα τα οποία τα τσέπωνε ο ίδιος, χωρίς να τα μοιράζεται με κανέναν, ούτε καν με την Ομοσπονδία. Αυτή η άκρως διεφθαρμένη νοοτροπία του «θέλω και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», οδήγησε στην ουσιαστική ρήξη των σχέσεων του Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. με τις συνεργάζουσες επιχειρήσεις και με το ίδιο το πολυκατάστημα Athens Heart, διότι απ’ ό,τι φαίνεται τα συμφωνημένα ποσοστά επί των εισπράξεων δεν απέδιδαν, καθόσον προέρχονταν από την μία ταμειακή μηχανή και μόνο. Τελικά η τακτική αυτή οδήγησε την ιδιωτική επιχείρηση στο να χρωστά υπέρογκα ποσά στους πάντες, τα οποία απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι πολύ δύσκολο να τα διεκδικήσουν, διότι μετά το θάνατο του Χατζηαθανασίου η επιχείρησή του κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. 
Η Athens Heart που παραχώρησε στο Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. το οικόπεδο δίπλα από το πολυκατάστημα το 2009, όντως «ριγμένη» και εξαπατημένη από την πάγια τακτική του «άρχοντα του πάγου», αποφάσισε να επικοινωνήσει και με άλλες παγοδρομικές επιχειρήσεις και κατασκευαστές, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο νέο Προεδρείο της ακέφαλης και έκπτωτης Ομοσπονδίας. Ο νέος Πρόεδρος μάλιστα πραγματοποίησε απειλητικά τηλεφωνήματα, για να φοβερίσει κάθε επίδοξο επιχειρηματία ώστε να τον αποτρέψει να καταθέσει προσφορά για την ενοικίαση και χρήση του συγκεκριμένου χώρου για την κατασκευή και λειτουργία προσωρινού Παγοδρομίου. 
Είναι κατανοητό όχι όμως και αποδεκτό, γιατί ο αποθανών Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε ό,τι έκανε, εφόσον εκείνος ήταν ο ιδιοκτήτης του Παγοδρομίου. Ο νέος Πρόεδρος όμως, άραγε τι σχέση μπορεί να έχει με την ιδιωτική επιχείρηση που κόπτεται τόσο πολύ για το εάν θα επαναλειτουργήσει ή όχι; Αν και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας δεν δούλευε ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια παράνομα στο παγοδρόμιο της Πειραιώς αλλά και στο Μαρούσι παλαιότερα και εισέπραττε κανονικό μισθό από τον Χατζηαθανασίου; Επιτρέπεται πρόεδρος αθλητικής Ομοσπονδίας να απειλεί τηλεφωνικά – προς όφελος ιδιωτικής επιχείρησης – επιχειρηματίες για να τους αποτρέψει να καταθέσουν τις προσφορές τους;
Δεν πρέπει να ξεχνάμε μία σημαντική παράμετρο που είναι οι περιμετρικές μπάρες προστασίας ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου (ΣΕΦ), τις οποίες έχει ζητήσει επανειλημμένες φορές εγγράφως να επιστραφούν, εφόσον εδώ και δύο χρόνια τις εκμεταλλεύεται δωρεάν και καταχρηστικά το ιδιωτικό Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε.
Τέλος, όλα τα στοιχεία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ιδιοκτησία του Athens Heart μάλλον «κατέσχεσε» το παγοδρόμιο από την Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. μετά από την αδυναμία της δεύτερης να αποπληρώσει τα χρέη έναντί της και αναζητεί τη συνεργασία με άλλον πιο φερέγγυο συνέταιρο με το δέλεαρ της προσφοράς έτοιμης επιχείρησης. 
Σε μία χώρα που πλέει τα λοίσθια, και όπου όλα είναι πιθανά,  οι απειλές του νέου Προέδρου της Ομοσπονδίας ίσως έχουν πιάσει τόπο, και το Athens Heart δεν έλαβε άλλη προσφορά πλην εκείνης του Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. και τελικά το παγοδρόμιο θα επαναλειτουργήσει υπό του ίδιο παράνομο καθεστώς, με τον νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας να βγάζει «αβάδιστα και αβασάνιστα» τα ως προς το ζην.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/1/12 11:08

    gia ola ftaei o proedros kai diefthinon simvoulos tis pagodromiko kentro athinon Armakolas Evagelos o opoios xezoumize to hatziathanasiou me ekviasmous kai apeiles.to idio kanei kai tora afou vrike allo koroido na xezoumisei....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί ο "αδικοχαμένος" "άγιος Χατζηπαπάρας" δεν ζήτησε βοήθεια από την δίωξη εκβιαστών για να γλυτώσει την υπόληψή του και την προσωπική του επιχείρησή του από τον "δολιοφόρο" Αρμακόλα και τουλάχιστον να το φυλακίσει που είχε κατασκευάσει "πλαστά στοιχεία" εναντίον του; Μήπως ο Χατζηαθανασίου εκβίαζε τον Αρμακόλα, όπως εκβίαζε και όλους τους υπολοίπους όπως π.χ. τους αθλητές, τα μέλη του Δ.Σ., τους υπαλλήλους κ.λπ.; Ξέρεις τι σημαίνει να σε βάζουν Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο σε μία εταιρεία, όπου άλλος λύνει και δένει χρησιμοποιώντας τη δική σου υπογραφή και όταν πεθαίνει να κληρονομείς εσύ τα χρέη, αλλά και τις άστοχες επιχειρηματικές ενέργειές του; Παντού να βρίσκεται η υπογραφή σου, χωρίς να έχεις υπογράψει πουθενά; Και τώρα να σε λένε και εκβιαστή, γιατί προσπαθείς να σώσεις το τομάρι σου; Ο Αρμακόλας δεν εκβίαζε... πληρωνόταν για να μπορεί ο άλλος να χρησιμοποιεί την υπογραφή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/1/12 09:21

      pos eisai toso sigouros oti sinevaine afto kai oxi to antitheto?profanos gia na ipostirizeis ton arpakola eisai kai esi enas apo aftous.Afto pou mallon omos apokripteis einai oti o arpakolas exei polla sto kefali tou afto to diastima kai tha xei akomi perissotera.Kati akougetai gia sillogi apodeixeon apo tin defteri tameiaki tou persinou athens heart kai apostoli tous sto sdoe me polles ipografes apo aganaktismenous goneis.kai pistepse me agapeite einai pano apo 100!!!!o kirios arpakolas tha dexthei episkepseis sto grafeio tou apo kapoious kirious oi opoioi oute ligo oute poli tha tou zitisoun ta ''resta''.
      Oso gia to an einai sinenohos i oxi o arpakolas i apla plironotan gia na vazei o paparas tin ipografi tou?!....den exei kammia simasia!SINENOHOS EINAI KAI THA PLIROSEI!
      Apla peite tou to min tou rthei kana egefaliko pali kai paei na vrei to papara!

      Διαγραφή
    2. Θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι μόλις ανακάλυψες τον τροχό; Στη σελίδα μας θα βρεις εκτενέστατα άρθρα που αναφέρονται στη δεύτερη ταμειακή μηχανή που λειτουργούσε στο Athens Heart, όσο και για την παράνομη συμμετοχή της κας Αρμακόλα στις Γενικές Συνελεύσεις της Ε.Ο.ΠΑΓ. καθώς και ότι παρουσιαζόταν από τον Χατζηαθανασίου ως Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου (μαϊμού) "Άλμπαντρος". Επίσης υπάρχουν οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί από την "Αντίσταση στη Διαφθορά των Παγοδρομιών" στη Γ.Γ.Α., στην Περιφέρεια Αττικής, στο ΣΔΟΕ, στην Ε.Ο.Ε. και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, που αναφέρουν όλα τα παραπάνω, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και με την κα. Αρμακόλα στα Ταμεία του Athens Heart.
      Αγαπητέ φίλε, δεν αποτελούμε καινούργιο είδος πεταλούδας που θα έρθεις εσύ ο φυσιοδίφης για να μας κατηγοριοποιήσεις και να μας κατατάξεις σε κάποια οικογένεια του είδους μας. Δεν καταλαβαίνουμε, γιατί προσπαθείς να μας κολλήσεις την ρετσινιά, ότι δήθεν υποστηρίζουμε τα οικονομικά συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και παρανομούντων ατόμων που εμπλέκονται στις Παγοδρομίες. Για χιλιοστή φορά δηλώνουμε ότι υποστηρίζουμε το κοινό καλό του αθλητισμού, κι αν παλεύουμε για τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων, αυτοί είναι οι γονείς και οι αθλητές.
      Όταν λέμε ότι ο κ. Αρμακόλας πληρωνόταν για να πλαστογραφείται η υπογραφή του από τον Χατζηαθανασίου, σημαίνει αυτομάτως, ότι είναι συνυπεύθυνος και συνυπόλογος! Επειδή πιστεύαμε ότι απευθυνόμασταν σε άτομο με στοιχειώδη νοημοσύνη, παραλείψαμε τα ευκόλως νοούμενα.
      Όπως και να 'χει, μας χαροποιεί ιδιαιτέρως η είδηση, ότι τελικά αν και μετά από μεγάλη χρονοκαθυστέρηση, αποφάσισαν ορισμένοι να καταγγείλουν εν έτει 2012 αυτά ακριβώς που καταγγείλαμε εμείς το 2010. Αν ανταποκριθεί η πολιτεία πριν το 2020, θα αποτελεί απόφαση ρεκόρ στα χρονικά της Ελληνικής Γραφειοκρατείας.
      Τέλος το συγκεκριμένο blog υπάρχει από τα μέσα του 2010 και εκτός από εμάς, κανείς άλλος δεν ενδιαφέρθηκε να καταγγείλει τις παρανομίες στο συγκεκριμένο χώρο. Γιατί άραγε δεν συμπορευτήκατε από τότε μαζί μας; Αν λοιπόν τα δικά μας συμφέροντα είναι το κοινό καλό του αθλητισμού, τα δικά σας ποια είναι και που ήσασταν κρυμμένοι τόσο καιρό;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος17/1/12 12:56

    proxoreiste se oles tis nomimes diadikasies oste na dothei telos sti mastiga ton apateonon kai ton ekviaston kai emeis tha stathoume sto plevro sas.oso gia tis apodeixeis tis tameiakis pou mazeftikan apo goneis einai sti diathesi sas ana pasa stigmi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτιμάμε ιδιαιτέρως την γενναία απόφασή σας να συμβάλετε κι εσείς με τον τρόπο σας στην κάθαρση των αθλημάτων των παγοδρομιών, και ευχαρίστως να συνεργαστούμε, ούτως ώστε οι αγώνες μας να γίνουν κοινοί.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/1/12 08:16

    Na vgei i Bocca Chatzivailou na mas pei tin alitheia kai fetos pou einai mesa sta pragmata ,opos elege toulaxiston persi.I fetos den exei ti na pei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget