Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πού πας ρε Καραμήτρο;

Όπως διαβάζουμε στην παραπάνω φωτογραφία, στο παγοδρόμιο Blanos γίνονται μαθήματα χόκεϋ σε παιδιά και νέους έως 16 ετών. Προπονητής είναι ο παίκτης των "Αβάντων" Γιάννης Καραμήτρος, που ήταν παλαιότερα εγγεγραμμένος στους "Ιπτάμενους Παγοδρόμους", και κάποιο φεγγάρι έπαιζε με τους "Athens Warriros - Ερμής Αθηνών". 
Θα θέλαμε λοιπόν να μας πει ο κ. Καραμήτρος αν έχει άδεια προπονητή ή τέλος πάντων ποια τεκμήρια του δίνουν το δικαίωμα να αναλάβει αυτή την εργασία. 
Επίσης θα θέλαμε να μας πει αν η φωτογραφία της αφίσας είναι του ιδίου (δηλαδή αν έχει διατελέσει παίκτης σε επαγγελματική ομάδα των Η.Π.Α. - NHL) ή αν απλά είναι διακοσμητική, άρα παραπλανητική. Όμως εάν από την άλλη, η φωτογραφία απεικονίζει τον ίδιο, τότε πολύ καλά κάνει και προπονεί παιδιά, όμως απαγορεύεται αυστηρώς η συμμετοχή του σε όποιο Ελληνικό Πρωτάθλημα Χόκεϋ επί Πάγου, που αντίθετα από το επαγγελματικό των ΗΠΑ, είναι ερασιτεχνικό.
Ο κ. Καραμήτρος έχει άραγε λάβει την ειδική άδεια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και από την οικεία Ομοσπονδία για να προπονεί παιδιά;
Στο σημείο αυτό όμως δεν θέλουμε να ρίξουμε οποιαδήποτε ευθύνη στον εν λόγω αθλητή, που προσπαθεί με τον τρόπο του (και καλά κάνει) να διαδώσει το άθλημα του χόκεϋ, αλλά στην διεφθαρμένη Ομοσπονδία και στο ανύπαρκτο και αδιάφορο για τους πολίτες του και το μέλλον τους, κράτος.
Σε ένα παγοδρόμιο που δεν διαθέτει καμία απολύτως προδιαγραφή για μαθήματα οποιουδήποτε παγοδρομικού αθλήματος και με προπονητή έναν ερασιτέχνη αθλητή, χωρίς καμία περγαμηνή, ο Έλληνας γονέας καλείται να στείλει το παιδί του να μάθει χόκεϋ επί πάγου. Το άθλημα αυτό όμως, συγκαταλέγεται στα επικίνδυνα σπορ, γι' αυτό οι μικροί επίδοξοι πατινέρ υποχρεούνται από τους διεθνείς κανονισμούς, να φοράνε πλήρη στολή, η οποία δεν αποτελεί και ό,τι φθηνότερο, εφόσον θα πρέπει να εισαχθεί από το εξωτερικό. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί όμως τόσο στα παιδιά αυτά, όσο και στους γονείς τους, ότι την επόμενη σεζόν θα υπάρχουν ο κάθε κ. Καραμήτρος και το κάθε παγοδρόμιο; 
Ας είμαστε λοιπόν λιγάκι πιο σοβαροί... και ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, ειδικότερα στις οικονομικά κρίσιμες ημέρες που ζούμε, αλλά και τους μελλοντικούς αθλητές και τους γονείς τους, που καλούνται να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για κάτι με παντελώς αμφίβολο μέλλον. 

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/10/11 18:29

    Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Ε, αυτός δηλώνει προπονητής του χόκεϋ. Εξάλλου στην Ελλάδα της διαφθοράς, της απατεωνιάς, της λαμογιάς, των τσιρακιών και των ρουφιάνων.... τέτοιοι τύποι πάνε μπροστά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/10/11 19:47

    katarxin afto afora to last year kai kata defteron tha ithela na mou peite poioi proponites (me pergamines) edeixnan patinaz sto pagodromio tou alsous veikou persi to xeimona.poioi stin kifisia kai poioi stin kriti.Giati ap'oti xero plironan ouk oliga oi goneis gia na mathoun patinaz sta paidia tous ohi mono apo asxetous sto patinaz alla os kai i kori tou afentikou pou den xerei oute na stathei.An ta lete edo ola na lete kai afta.
    Episis,epeidi edo diavazo oti kata ta dedomena ta dika sas,den iparhoun axioi proponites gia na diadosoun kai na mathoun sta paidia to hockey,an anallavete eseis poious tha valete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό αφορά το last year... και έρχεσαι στα λόγια μας! Φέτος λοιπόν, τι έγινε με όλα αυτά τα παιδάκια που υποχρεώθηκαν πέρσι οι γονείς τους να πληρώνουν ώρες προπονήσεων και ενδεχομένως και τις στολές τους; Ο λόγος που γράφτηκε αυτό το άρθρο είναι για να αποδείξουμε για μία ακόμη φορά την παντελή ανυπαρξία δυνατοτήτων ανάπτυξης των αθλημάτων των παγοδρομιών στην Ελλάδα. Δε σε προβληματίζει το γεγονός ότι τα πάντα βασίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και διαρκούν ευκαιριακά και εποχιακά;
    Τέλος όσον αφορά το θέμα των προπονητών υπάρχουν στην Ελλάδα αρκετά ονόματα όπως π.χ. Ευκαρπίδης, Γιαταγαντζίδης, Αδαμίδης, Dumitrake, αλλά και πολλοί αθλητές της πρώην Εθνικής Ομάδας που θα μπορούσαν να γίνουν οι πρώτοι καλοί προπονητές για το χόκεϋ επί πάγου στην χώρα μας.
    Πάντως αν ήταν να βάλουμε έναν παίκτη για να παίξει τον ρόλο του προπονητή, εμείς θα προτείναμε αναμφιβόλως τον Αντωνίου... το παιδί είναι όαση με φοβερά πόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/10/11 09:04

    xehasate ton Dadami ton Warriors .to paidi kanei poli kali douleia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/10/11 17:05

    dystixws einai merikoi pou mathainoun kapoious na kanoun patinaz enw oi idioi den kseroun :-)...einai poly lypiro...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget