Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Αίτημα των Σκοπίων σε FIFA να αποκαλούνται «Μακεδονία»


Με επιστολή τους στη FIFA τα Σκόπια ζητούν από την παγκόσμια συνομοσπονδία να αναγνωρισθεί η ονομασία της χώρας ως «Μακεδονία».
Πηγή: Naftemporiki
«Το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό άθλημα του κόσμου και προωθεί τις αξίες και την κουλτούρα των λαών. Επίσης αντιτίθεται στο ρατσισμό, υποστηρίζει το σεβασμό μεταξύ των ανθρώπων και αναγνωρίζει τις αξίες. Εμείς τόσα χρόνια περιμένουμε να σεβαστείτε την ονομασία της χώρας μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε αυτή.
Σε πολλά αθλήματα η γείτονα χώρα έχει πετύχει να αναγνωρισθεί με τη συνταγματική της ονομασία. Στο ποδόσφαιρο, όμως, η FIFA επιμένει στο να ακολουθεί το σύστημα ονοματοδοσία των Ηνωμένων Εθνών και συνεχίζει να την αποκαλεί FYROM.
Με αυτή τους την κίνηση τα Σκόπια προσπαθούν να ανατρέψουν την μέχρι στιγμής κατάσταση, αλλά φαίνεται να έχουν λίγες πιθανότητες για να το καταφέρουν, καθώς η FIFA παγίως αποφεύγει να αναμιχθεί σε διεθνείς πολιτικές διαμάχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget