Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Από το μετάλλιο στον διασυρμό και τα προκριματικά

E-mail από φίλο αναγνώστη.
Σημείωση: Τα άρθρα αναγνωστών μας, που κατά καιρούς δημοσιεύονται στο παρόν Blog, δεν ταυτίζονται κατ' ανάγκην με τις απόψεις της συντακτικής ομάδας. 
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϋ επί Πάγου René Fasel κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της I.I.H.F.
Photo: Matthew Manor / HHOF-IIHF Images

Η τύχη ήταν και πάλι στο πλευρό της Ελλάδας. Όπως πέρυσι, που χάρη στην άρνηση των Εμιράτων να αγωνιστεί εναντίον του Ισραήλ άνοιξε ο δρόμος για να μπει και πάλι η Ελλάδα στο πρόγραμμα των αγώνων παρόλο που ήταν τιμωρημένη, έτσι και φέτος η τύχη ήταν στο πλευρό των υποψήφιων για τιμωρία χωρών, μεταξύ αυτών και της χώρας μας, όπως γράφτηκε σε διεθνές ιστοσελίδα. Η Βόρειος Κορέα, η Μογγολία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα ήταν οι τέσσερεις υποψήφιες χώρες, η κάθε μία για διαφορετικό λόγο, να μείνουν εκτός αγώνων αλλά η αλλαγή του προγράμματος των πρωταθλημάτων που εγκρίθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία έδωσε συγχωροχάρτι και στις τέσσερεις χώρες. Έτσι η Εθνική Ελλάδος θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2012 DivIII που θα διεξαχθεί από 15-21 Απριλίου στο Erzurum της Τουρκίας. 
Πριν όμως από το παγκόσμιο, η Εθνική μας ομάδα θα πρέπει δυστυχώς να δώσει προκριματικά εναντίον της Μογγολίας, Βοσνίας και του Chinese Taipei (θα πρέπει να περάσει η Βοσνία και το Chinese Taipei από έλεγχο πριν πάρουν το πράσινο φως για το Παγκόσμιο Ανδρών, αλλά όταν μερικές ομάδες αγωνίζονται χωρίς κανονικό παγοδρόμιο [Ελλάδα και Ιρλανία], θεωρούμε ότι δε θα έχουν θέμα οι χώρες αυτές. Ειδικά το Chinese Taipei που συμμετείχε σε όλες τις εφηβικές κατηγορίες τα προηγούμενα χρόνια). 
Έτσι ένα χρόνο μετά το ασημένιο μετάλλιο, η Ελλάδα μαθαίνει στο Παγκόσμιο Συνέδριο ότι θα πρέπει να δώσει προκριματικά για να αποδείξει ότι αξίζει να αγωνίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα τερμάτιζε 4η στο παγκόσμιο του Cape Town. Η σειρά των ομάδων στο νέο πρόγραμμα ορίστηκε από τις θέσεις που κατέλαβαν στο φετινό παγκόσμιο. Άρα αν είχαμε τερματίσει έστω 4οι θα αγωνιζόμασταν κανονικά στο παγκόσμιο του 2012 χωρίς προκριματικά, κάτι που ήταν γνωστό από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών και έτσι ΕΧΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΑΣ. Τα προκριματικά προσθέτουν και επιπλέον εμπόδια στο Ελληνικό Χόκεϋ αφού η παγκόσμια ομοσπονδία δεν επιχορηγεί τους αγώνες των προκριματικών (εκτός από τη διοργανώτρια χώρα), που σημαίνει ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να καλύψει από μόνη της τα έξοδα μετάβασης για να μπορεί να συμμετάσχει στους αγώνες (χωρίς φυσικά να τα πάρει πίσω από τη διεθνή ομοσπονδία όπως γίνετε στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Η IIHF αποφάσισε στο συνέδριο ακόμα και μείωση των επιχορηγήσεων στο μισό από τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που ήταν επίσης γνωστό από την Ομοσπονδία). Αν τα προκριματικά γίνουν στη Βοσνία, τότε ο προορισμός είναι κοντά και το κόστος θα είναι πιο χαμηλό. Τι θα γίνει αν τα προκριματικά γίνουν όμως στην Chinese Taipei? 
Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΑΓ γνώριζε εκ των προτέρων ότι η απόφασή του να διώξει τους έμπειρους και ταλαντούχους Έλληνες αθλητές το Δεκέμβρη 2010 και να μην τους επιτρέψει να πάρουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα είχε ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση Εθνικής Ομάδας χαμηλού αγωνιστικού επιπέδου που με τη σειρά του θα είχε τις σημερινές συνέπειες και παρόλο τις εκκλήσεις πολλών να βρεθεί λύση, αλλά και τις προτάσεις που έγιναν για το καλό του αθλήματος απο μερίδα αθλητών, ώστε να στείλουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα στο παγκόσμιο και έτσι να αποφύγουμε τα προκριματικά, δεν ίδρωσε καθόλου το αυτί του και δυστυχώς όπως ήταν αναμενόμενο, ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ. Σε μία χώρα που κανείς δε συγκινείται και κανείς δεν παραιτείται για οτιδήποτε και αν συμβεί, όσο σοβαρό και να είναι αυτό, αμφιβάλλουμε αν θα το κάνει ο πρόεδρος της ΕΟΠΑΓ για το άγνωστο άθλημα του Χόκεϋ επί πάγου, και που ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ για τις σημερινές επιπτώσεις. Ας ελπίσουμε μόνο να μην ακολουθηθεί η ίδια πρακτική και την επόμενη χρονιά. 
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι χωρίς σωστή προετοιμασία και χωρίς τους καλύτερους αθλητές που διαθέτει η χώρα μας να αγωνίζονται στην Εθνική Ομάδα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα να μην προκριθεί και έτσι να μη συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, λίγο πριν λήξει η προθεσμία που έχει ορίσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία το 2013 για Ολυμπιακό Παγοδρόμιο. Έτσι χωρίς συμμετοχή σε παγκόσμιο επίπεδο και χωρίς Ολυμπιακό παγοδρόμιο, η χώρα μας κινδυνεύει να μείνει εκτός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (IIHF) για πάντα. Επίσης περίεργο είναι το γεγονός ότι τα κορίτσια μας δε θα αγωνιστούν στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών του 2012 παρόλο που έχουμε γυναικείο χόκεϋ εδώ και 3 χρόνια. Θα ήταν καλό για τη χώρα μας να είχαμε και Εθνική ομάδα ανδρών αλλά και Εθνική ομάδα γυναικών να αγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο ένα χρόνο πριν τη λήξη της προθεσμίας μήπως και σώσουμε κάτι από αυτό που λέγετε Ελληνικό Χόκεϋ. 

2012 IIHF World Championship Division III 
Τοποθεσία: Erzurum, Τουρκία 
Ημερομηνία: 15-21 Απριλίου 2012 
Συμμετέχοντες: Βόρεια Κορέα, Ιρλανδία, Τουρκία, Λουξεμβούργο, Ελλάς*, Μογγολία* 
Οι λεπτομέρειες όλων των κατηγοριών μπορούν να βρεθούν εδώ: www.iihf.com

* Σημείωση: Η Βοσνία και η Chinese Taipei ζήτησαν να ενταχθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2012 Division III. Η εκπλήρωση των ελάχιστων προαπαιτούμενων θα εξεταστούν από την παγκόσμια ομοσπονδία ώστε να αποφασιστεί η συμμετοχή τους έως το Σεπτέμβρη του 2011. Αν τελικά πάρουν το πράσινο φως θα πρέπει να δώσουν αγώνες προκριματικών εναντίον των ομάδων που τερμάτισαν στην 5η και στην 6η θέση στο τελευταίο παγκόσμιο, δηλαδή Μογγολία και Ελλάδα.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/5/11 10:26

    Τα τρία τελευταία χρόνια που ήταν οι "κακοί" στην Εθνική Ομάδα, θυμάμαι γινόταν χαμός στο Internet και σε διάφορες συζητήσεις σχετικά με την ομάδα. Φτιαχτήκανε ακόμα και μπλογκς για να αποδείξουν πόσο «κακοί» είναι αυτοί που αγωνίζονται στην ομάδα και πόσο πρέπει να φύγουν από την ομάδα.
    Ρώταγαν διάφοροι ανώνυμοι (όπως θυμάμαι ένας Αγαμέμνων Φαλιράκης) ερωτήσεις του στυλ:

    - Ποιος επιλέγει την εθνική;
    -Ποιος επιλέγει τον αρχηγό της εθνικής;
    -Γιατί είναι ακόμα κάποιοι "γέροι" στην ομάδα;
    -Γιατί δε γίνετε ανανέωση;
    -Γιατί, γιατί, γιατί;;;;;

    Παρόλο που η ομάδα έφερνε αποτελέσματα, παρόλο που κέρδισε αγώνες, έβαζε γκολ, έφερνε μετάλλια... συνεχιζόταν ένας ανελέητος πόλεμος εναντίον των αθλητών (και από την ίδια ομοσπονδία... Παπάρας, Σιρέλης, Μαρκουίζος), αλλά και από μερίδα αθλητών (ξέρετε ποιους).
    Εγώ αναρωτιέμαι κάτι. Αυτοί που τότε γράφανε εκατοντάδες σχόλια και φώναζαν για δήθεν κλίκες, τώρα που είναι;;;

    Τώρα δεν μας ενδιαφέρει ποιος επιλέγει την εθνική και βάζει σε αυτή άτομα που δεν ξέρουν καν να παίζουν χόκευ, ούτε καν πατινάζ; Όταν φώναζαν για το θέμα αυτό, ήταν επειδή πραγματικά ενδιαφερόντουσαν για την σύνθεση της ομάδας ή απλά δεν γούσταραν τα παιδιά που έπαιζαν τότε σε αυτή;

    Επίσης αναρωτιέμαι…. Την περιβόητη ανανέωση που ήθελαν μερικοί να κάνουν στην ομάδα ποια ακριβώς ήταν; Ανανέωση ατόμων (ας είναι και κουλοί;) ή ανανέωση ηλικίας; Όταν θέλαμε να διώξουμε τους «γέρους» των 35 ετών, θέλαμε να φέρουμε άλλους 35ριδες (που είναι και άσχετοι) αλλά να βάλουμε στην ομάδα και δύο 50ριδες;
    Γιατί δεν φτιάχνουν οι ίδιοι που φτιάξανε τότε μπλοκ και γράφανε με μίσος όλα τα παραπάνω, μπλοκ και σήμερα για να ρωτήσουν τις ίδιες ερωτήσεις;;;;
    Που είναι τώρα;;;;;;;
    Κανένα μπλοκ δε θα φτιαχτεί για τα θέματα αυτά;
    Αυτή την εθνική θέλετε δηλαδή;;; Να ξεφτιλίζετε παγκοσμίως, αντί να κερδίζει μετάλλια, να πρέπει να δίνει προκριματικά;;; Να δέχεται 79 τέρματα σε 4 αγώνες. Να είναι για λύπηση όταν τους βλέπεις στο live feed, να ντρέπεσαι που αυτοί σε αντιπροσωπεύουν στο εξωτερικό, να ντρέπεσαι που Έλληνες της διασποράς πήγαν να χειροκροτήσουν, αλλά έφυγαν ντροπιασμένοι…..
    Αυτή την εθνική θέλετε;;;;;;; Και μην μιλήσει κάποιος για αξιοκρατία. Γιατί όταν την εθνική υπάρχει «παίχτης» που δεν ξέρει πατινάζ… είναι αστείο να μιλάμε για αξιοκρατία.

    Τουχρόνου στα προκριματικά τι πρέπει να κάνει η Ομοσπονδία; Να πάει απλά για συμμετοχή ή να συνθέσει την καλύτερη ομάδα για να προκριθεί; Αν τελικά όλα τα παιδιά του 2010 δεν πάνε του χρόνου (που είναι και το πιο πιθανον) θα φτιαχτούν μπλογκς εναντίον του παπάρα και της κλίκας του που δεν προκρίθηκε ή πάλι θα κάνετε όλοι μόκο;;;;

    ΠΟυ είσαστε σήμερα ρε επαναστάτες της πλάκας και των συμφερόντων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/5/11 10:49

    Ο παπάρας θέλει απλά να διαλύσει το χόκεϊ, όπως έχει διαλύσει το καλλιτεχνικό πατινάζ. Είναι απλό ρε παιδιά και η πρόταση του στο μπλογκ του τα λεει όλα:

    -Εμείς αυτό που βλέπουμε μετά την απομάκρυνσή σας είναι μια απόλυτη ηρεμία στο άθλημα

    [Μετάφραση: Δεν υπάρχουν πλέον οι ενοχλητικοί αθλητές που ζητούν πράγματα και έχουν απαιτήσεις, δηλαδή τι απαιτήσεις;;;; ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ!!!!!!]

    Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι προπονήσεις της Εθνικής ξεκίνησαν τον Μάρτιο όταν οι πρώην ήθελαν προπονήσεις από τον Οκτώβρη.... Καταλάβατε;;; "Ηρεμία στο άθλημα" Επίσης δείτε το παρακάτω βιντέακι... παίζουν αγώνα πρωταθλήματος.. ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ!!!! Μόνο με το φως της ημέρας σε ένα άθλημα που έχει επαφή και το πακ φεύγει με 100χμλ την ώρα. Καταλάβατε;;; Ηρεμία! Γιατί αν υπήρχαν οι πρώην θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ να είναι τα φώτα ανοιχτά! (http://www.youtube.com/watch?v=XnkKyfGedG8)

    -Όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν , με απόλυτη νομιμότητα και πάνω απ’όλα ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ !

    [Μετάφραση] Τώρα πλέον βάζω τα λεφτά στην τσέπη χωρίς τους ενοχλητικούς να με ρωτάνε κάθε λίγο και λιγάκι…. «Παπάρα, τα λεφτά του χόκευ που είναι;;;;» και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, να επιλέγω εγώ ως γνήσιος παπάρα αυτούς που θα βάζω στην ομάδα. Τώρα θα βάζω όποιος μου παίρνει καλύτερες πίπες και όποιος είναι το μεγαλύτερο τσιράκι. Θα του βάζω να τσακώνονται μεταξύ τους και θα έχω την Εθνική ως μέσο βράβευσης για το μεγαλύτερο τσιράκι….. Αντε, τόσα χρόνια είχα τους μ*** τους άλλους και δεν με άφηναν να βάζω τα τσιράκι μου στην ομάδα… ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τώρα μπορώ να βάλω εγώ όποιον θέλω…. ΖΗΤΩ η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!

    -Είναι ντροπή σας να κατηγορείτε τους παίκτες της νέας Εθνικής ομάδας ως καλοπληρωτές.
    [Μετάφραση] Τους πρώην τους έδιωξα για να λεφτά…. Επειδή ΔΕΝ με πληρώνανε….. αλλά είναι ντροπή να κατηγορείτε τους άλλους ως καλοπληρωτές. Hmmmmmmmm…. Για κάτσε να το σκεφτώ λιγάκι…….

    Αν δεν ξυπνήσουν μερικοί να βάλουν τον παπάρα στο περιθώριο… το χόκευ έχει ημερομηνία λήξης…. Εκτός αν και εσείς αυτό θέλετε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget