Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Παλιά μου τέχνη... κόσκινο

Εκτός προεδρικού θώκου ο Χατζηαθανασίου
by Nooz.gr on 10.12.2001
Παρελθόν αποτελεί για την Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών η διοίκηση Χρήστου Χατζηαθανασίου, που παρέμενε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας από το 1986. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας), στο οποίο προσέφυγαν τέσσερα σωματεία – μέλη της ΕΟΠΑΓ (ΑΘΗΝΑ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ και ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΤΕΡΑ), με την απόφασή του 7916/6.12.2001, έπαυσε ως παράνομη την διοίκηση Χατζηαθανασίου και διόρισε στη θέση της, Προσωρινή Διοίκηση, για να διαχειριστεί τις επείγουσες υποθέσεις της Ομοσπονδίας και να προκηρύξει εντός έξι μηνών εκλογές για την ανάδειξη νέων αιρετών οργάνων διοίκησης στην ΕΟΠΑΓ.
Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Δικαστηρίου «η Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΟΠΑΓ που συνήλθε στις 11.1.2001 (και εξέλεξε το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας) είναι νομικά ανύπαρκτη και οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατ αυτήν, μεταξύ των οποίων και η απόφαση περί εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, είναι απολύτως άκυρες». Κατά συνέπεια, «η ΕΟΠΑΓ στερείται διοικήσεως και συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για διορισμό προσωρινής διοίκησης».
Ως μέλη της Προσωρινής Διοίκησης, το Δικαστήριο διόρισε τους Ηλία Καρύδη, Γιώργο Μαρκουίζο και Κώστα Μαστρογιαννόπουλο, που συμμετείχαν στην παυθείσα διοίκηση της ΕΟΠΑΓ, τους Κώστα Κομίνη και Μανώλη Καμπούρη, που είχαν προταθεί από τα τέσσερα σωματεία που έκαναν την προσφυγή καθώς και τους δικηγόρους Αθηνών, Ευστάθιο Στάππα και Αναστάσιο Παναγιώτου.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Φλωρίδη, έχει ανακληθεί η ειδική αθλητική αναγνώριση της ΕΟΠΑΓ και όλων των σωματείων μελών της, πλην των τεσσάρων που έκαναν την προσφυγή, μετά από τις σοβαρές διοικητικές και οικονομικές ατασθαλίες που ήρθαν στο φως με την Έκθεση του Ελεγκτικού Συμβουλίου για τον έλεγχο που διενήργησε στην Ομοσπονδία.
Η Έκθεση αυτή είχε διαβιβαστεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος έχει ασκήσει ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου από τις διοικήσεις της ΕΟΠΑΓ για παράνομη διάθεση κρατικών επιχορηγήσεων προς όφελος τρίτων με ποσά που υπερβαίνουν τα είκοσι εκατομμύρια δραχμές, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, για απιστία, για υπεξαγωγή εγγράφων κατ εξακολούθηση και για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του αθλητικού νόμου 2725/99, το πρώτο από τα παραπάνω αδικήματα τιμωρείται με ποινή κάθειρξης.
Τέλος, κατά του Χρήστου Χατζηαθανασίου όπως και κατά τριών άλλων παραγόντων της ΕΟΠΑΓ, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και για ψευδή κατάθεση στο Δικαστήριο καθώς και για παράβαση δικαστικής απόφασης, μετά από μήνυση σε βάρος τους από την αντιπολίτευση της ΕΟΠΑΓ.


Σημείωση "Αντίστασης": Συνηθισμένος ο Χατζηαθανασίου στις παρανομίες έχει χάσει και άλλοτε την αθλητική αναγνώριση της ομοσπονδίας. Τότε όμως (που λειτουργούσε ακόμα το κράτος, έστω υποτυπωδώς), του την αφαίρεσαν άμεσα, ενώ σήμερα, μετά από 10 χρόνια (και με την ίδια κυβέρνηση), λειτουργεί - επί δύο σχεδόν χρόνια - παντελώς παράνομα, χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο και μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, του δίνει και τρίμηνη διορία (παντελώς αυθαίρετα), μπας και μαζέψει αθλητικά σωματεία, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την ύπαρξη της Ε.Ο.ΠΑΓ. Σημαντικότερο όμως όλων είναι, ότι συνεχίζουν να τον επιχορηγούν τόσο η Γ.Γ.Α. (ολόκληρο το 2010) όσο και η Ε.Ο.Ε. (χωρίς να στείλει κανέναν αθλητή σε ολυμπιακούς αγώνες, αλλά παρουσιάζοντας μάλιστα αλλοδαπούς αθλητές για την είσπραξη κονδυλίων "ολυμπιακής προετοιμασίας"), ασχέτως εάν η πολιτεία και η αθλητική ηγεσία της χώρας, μέσω εκατοντάδων καταγγελιών, έχουν λάβει γνώση των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget