Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Λίστες με φοροφυγάδες στις Εφορίες

by Newscode.gr on 10/05/2011 14:33
Λίστες με ονόματα φοροφυγάδων, οι οποίοι εντός των προσεχών ημερών θα περάσουν από τις "οικείες" ΔΟΥ για τα περαιτέρω, έχει στη διάθεση του το υπουργείο Οικονομικών.
Οι περιπτώσεις τους θεωρούνται και είναι από τις πιο χαρακτηριστικές του μαύρου χρήματος που κυριαρχεί τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες στην Ελλάδα. Οι εν λόγω, όπως προέκυψε από τη διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και της κινητής και της ακίνητης περιουσίας που βρέθηκε "στο όνομα τους", εμφανίζουν μια περίπου τραγελαφική εικόνα, που εξηγεί όμως τους λόγους για τους οποίους η χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο.
Δηλαδή, ενώ δηλώνουν ετήσιο εισόδημα το οποίο είναι χαμηλότερο πολλές φορές και του ...αφορολόγητου, διαβιούν πολυτελώς, σε επαύλεις με πισίνες και όλα τα σχετικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις διεκδικούν έως κι επιστροφές από την Εφορία.
Από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να τελειώνουν με αυτή την ιστορία "μια και καλή", αλλά σε κάθε περίπτωση, συνετό θα είναι να κρατάει κανείς "μικρό καλάθι". Γιατί και στο παρελθόν έχουν υποστηριχθεί ανάλογες εκστρατείες, αλλά μόνο λεκτικά.
Στην πράξη δεν έγινε ποτέ, τίποτα. "Αυτή τη φορά θα γίνει" υποστηρίζεται αρμοδίως, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να τους κάνει πιστευτούς, αφού μόνο η διαδικασία των διοικητικών δικαστηρίων, όπου συνήθως καταλήγουν αυτές οι υποθέσεις είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και πολύπλοκη.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, προσπάθεια φαίνεται ότι θα γίνει και οι προσδοκίες είναι σημαντικές. Στις περιπτώσεις αυτές, όμως, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και αυτό θα είναι γνωστό σύντομα.


Υ.Γ.: Για ποιόν άραγε να χτυπά η καμπάνα κ. Πρόεδρε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget