Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αντί πρωτοχρονιάτικου «ευχολογίου»…

Η ελληνική λαϊκή παροιμία «ο ψεύτης και ο κλέφτης το πρώτο χρόνο χαίρονται», μας θυμίζει ότι όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, έχουν στη διάθεσή τους μόνο περιορισμένο χρονικό διάστημα για την απόλαυση των όσων έχουν καταχραστεί, ενώ αργά ή γρήγορα, τελικά όμως πάντα, θα λάμψει η αλήθεια και θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Στην περίπτωση του Χατζηαθανασίου χρειάσθηκε να περάσουν 26 ολόκληρα χρόνια.
Το γεγονός ότι ο «αυτοαποκαλούμενος» Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ., ασχέτως από το εάν σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, προσπαθεί να μας παραπλανήσει, πως δήθεν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ιδιωτική επιχείρηση Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε., ενώ το μόνο που τον συνδέει με την τελευταία είναι «οι πολύχρονες προσωπικές φιλικές σχέσεις» του με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβολο αυτής κ. Ε. Αρμακόλα, θα πρέπει να χαρακτηριστεί παντελώς αναληθής. 
Εκτός της καταγγελθείσης και αδιάψευστης συστέγασης Ε.Ο.ΠΑΓ. – Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε., υπάρχουν σωρεία παραδειγμάτων που αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο από τα λεγόμενα του Χατζηαθανασίου. Για παράδειγμα το 2007, όταν το Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. δεν είχε καμία επαγγελματική δραστηριότητα, αγοράστηκαν πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, όπως και έγχρωμη τηλεόραση LCD, για την ιδιωτική επιχείρηση. Οι ηλεκτρικές συσκευές αυτές αν και επίσημα τιμολογημένες, δεν έφτασαν ποτέ στο Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε., αλλά ούτε και ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος αυτής κ. Ε. Αρμακόλας υπέγραψε οποιοδήποτε «διπλότυπο παραλαβής», ενώ τελικά παραδόθηκαν στην πατρική οικία του Χατζηαθανασίου στο Π. Ψυχικό, αφού προορίζονταν για την κόρη του. Φημολογείται μάλιστα, ότι ακόμη και το αυτοκίνητο (μάρκας Volkswagen - Golf) της θυγατέρας του Χατζηαθανασίου, αγοράστηκε με Leasing από το Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε., -επαναλαμβάνουμε- σε μία εποχή που η ιδιωτική επιχείρηση δεν είχε καμία επαγγελματική δραστηριότητα. Αντιθέτως ο κ. Ε. Αρμακόλας ουδέποτε χρησιμοποίησε την θέση του ως Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. για να κάνει τέτοιου είδους «παράνομα δωράκια» ούτε στον εαυτό του, αλλά ούτε και σε κανένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο.
Τέλος, ποιος νοήμον άνθρωπος που έχει κοινή λογική και ειδικότερα Πρόεδρος Αθλητικής Ομοσπονδίας, θα έμπαινε ποτέ εγγυητής, σε ένα εκ των προτέρων καταδικασμένο, χωρίς μέλλον, υπέρογκο επιχειρηματικό δάνειο ιδιωτικής επιχείρησης; Ο Χατζηαθανασίου που απ’ ό,τι θέλει να μας πείσει πως μόνον «φιλική σχέση» διατηρεί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε., μπήκε εγγυητής για την ανάληψη δανείου ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων Ευρώ, υποθηκεύοντας ακόμα και την πατρική του οικία στο Π. Ψυχικό, με αναφερόμενη αξία πάνω από 2 εκατομμύρια Ευρώ, την ώρα που ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ε. Αρμακόλας, δεν υποθήκευσε, αλλά ούτε και εγγυήθηκε ποτέ τίποτε. Τώρα που η Alpha Τράπεζα ζητά να της επιστραφούν τα χρήματά της, εφόσον η Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. αδυνατεί να καταβάλει έστω και μία δόση εκ των δανεισθέντων, και προχωρά σε διαδικασία κατάσχεσης τόσο του οικοπέδου στο Κάτω Σωρό Αμαρουσίου, όσο και της πατρικής οικίας του Χατζηαθανασίου, πως είναι δυνατόν ο δεύτερος να συνεχίζει να διατηρεί «φιλικές σχέσεις» με τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε., εφόσον «παρασύρθηκε» στο χείλος του γκρεμού και της χρεοκοπίας; Η απάντηση είναι απλή. Ιδιοκτήτης, αντίκλητος και εγγυητής της Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. εμφανίζεται και είναι ο Χατζηαθανασίου, ο οποίος είναι και ο μόνος υπεύθυνος για όλους τους «άστοχους επιχειρηματικούς χειρισμούς» της ιδιωτικής εταιρείας. Ποιες ευθύνες θα μπορούσε λοιπόν να ζητήσει από τον «φίλο», «υπάλληλό» του και «βιτρίνα» Πρόεδρο - Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ε. Αρμακόλα; 
Ο Χατζηαθανασίου, που «αυτοαποκαλείται» Πρόεδρος μιας -στην πραγματικότητα- διοικητικά εκπεσούσης αθλητικής Ομοσπονδίας, και που αποτελεί τροχοπέδη της ανάπτυξης των αθλημάτων των Παγοδρομιών στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχει υπ’ όψιν του ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», και το συγκεκριμένο blog φροντίσαμε να είναι τόσο «ηλιόλουστο», ώστε οι «παρανομίες» του, όσο εναγωνίως κι αν αναζητούν -αφυδατωμένες πια- μια «όαση» για κάποια πιθανή σκιά, τελικά δεν πρόκειται να την βρουν. Ας μη συνεχίζει λοιπόν να υποτιμά την νοημοσύνη την δική μας, αλλά ούτε εκείνη των αναγνωστών μας, και δεν πρέπει να υπερτιμά τον εαυτό του, και να έχει την εντύπωση ότι θα διαφεύγει εσαεί από την «τσιμπίδα του νόμου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget