Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Όλες οι ομοσπονδίες σε μία...

Σοκ στο χώρο του αθλητισμού, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα πολιτικών εφημερίδων συγχωνεύονται όλες οι ομοσπονδίες σε μια και θα υπάρχουν γραμματείες για κάθε άθλημα.
Επιμέλεια: Στέφανος Λεμονίδης, Sport24.gr Δημοσίευση: 06 Ιουνίου 2011 19:28
Μια απόφαση σωστή, αν τηρηθούν αξιοκρατικά κριτήρια, κι αν στελεχωθεί η νέα υπερομοσπονδία με τεχνοκράτες και όχι με παράγοντες που θέλουν να «βγάλουν» από τα αθλήματα, όπως συνήθως συμβαίνει.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης θα συστεγασθούν όλες οι ομοσπονδίες σε κτίρια του δημοσίου (όπως οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και η παραλία του φαληρικού δέλτα που είναι άδεια) και δεν θα πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε ενοίκια (η ΓΓΑ πληρώνει σε ιδιώτη ετήσιο ενοίκιο 4 εκατομμύρια ευρώ και κοινόχρηστα 600.000).
Η συγχώνευση θα φέρει και μείωση των υπαλλήλων, αφού θα υπάρχει κοινό λογιστήριο, κοινός διαχειριστής υλικού κλπ), ενώ θα μειωθεί και η γραφειοκρατία.
Κι εδώ ξεκινάει η αντίδραση πολλών. Πρώτα απ' όλα των προέδρων που θα χάσουν τη θέση τους, αλλά και των συμβούλων (αλήθεια τι χρειάζονται 21 ανενεργοί σύμβουλοι σε κάθε ομοσπονδία;).
Και φυσικά των υπαλλήλων που βολεύτηκαν, αφού δουλεύουν μόνο οι φιλότιμοι. Υπάρχουν στα γραφεία των Ομοσπονδιών και της ΓΓΑ δεκάδες ρουσφέτια που στην καλύτερη περίπτωση παραγοντίζουν.
Η απόφαση είναι τολμηρή, αφού θα περικοπούν και οι επιχορηγήσεις, με αποτέλεσμα να μην επιδοτούνται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Κι αυτός είναι εξάλλου ο ρόλος του κράτους. Να επιδοτεί την ανάπτυξη των αθλημάτων, τις Εθνικές ομάδες, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τον αθλητισμό για όλους.
Για ποιο λόγο πρέπει να χρηματοδοτούνται οι ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΑ, όταν υποτίθεται ότι είναι επαγγελματικά τμήματα αμειβομένων αθλητών;

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/6/11 22:12

    Μακάρι να γίνουν αυτά μήπως και σωθεί το άθλημά μας από τον παπάρα και τα τσιράκια του..... ΜΑΚΑΡΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και δηλ. τι? τερμα ο Χ"...? Οχι ρε γαμωτο..., θα ειναι ενας απλός τσαντιριέρης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/6/11 00:33

    Μια απόφαση σωστή, αν τηρηθούν αξιοκρατικά κριτήρια, κι αν στελεχωθεί η νέα υπερομοσπονδία με τεχνοκράτες και όχι με παράγοντες που θέλουν να «βγάλουν» από τα αθλήματα, όπως συνήθως συμβαίνει.... εκτός φυσικά από τον Χατζη-παπάρα, που δεν έχει "βγάλει" τίποτα και μόνο βάζει από την τσέπη του. Κακομοίρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/6/11 06:57

    Ο Χατζηπαπάρας θα τρέχει τώρα να γίνει πρόεδρος της μιας και μοναδικής μέλουσας ομοσπονδίας.

    Θα έχει τρελά γέλια !!! Χαχααχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget