Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μια ζωή του "πάρε"...

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ: Αύξηση θέλει η ομοσπονδία
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/06/2001 
12495ice_surface01
Η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών (ΕΟΠΑΓ) διαμαρτύρεται γιατί εγκρίθηκε γι' αυτήν για το 2001 επιχορήγηση από την πολιτεία ύψους 5 εκατ. δρχ., τη στιγμή που το ανάλογο κονδύλι για το 2000 ήταν 101 εκατ. δρχ.
Η ΕΟΠΑΓ τονίζει πως η τρέχουσα είναι χρονιά προετοιμασίας εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2002 και ως εκ τούτου θα έπρεπε να υπάρξει σημαντική αύξηση της επιχορήγησης, σε σχέση με αυτήν του 2000. Ζητεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή και να εκδώσει άμεσα απόφαση προκαταβολής που να καλύπτει τουλάχιστον τις μέχρι τώρα δαπάνες της το 2001, αφού η ομοσπονδία πρέπει να καλύψει μεταξύ άλλων το κόστος προετοιμασίας των αθλητών των εθνικών ομάδων, τα τρέχοντα έξοδα λειτουργίας των γραφείων της και το κόστος συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες. 
Η ΕΟΠΑΓ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναστολή εκτέλεσης της υπ' αριθ. 2221 απόφασης ανάκλησης της αθλητικής της αναγνώρισης που είχε εκδώσει στις 31/1/2001 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Φλωρίδης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε τον Απρίλιο προσωρινή διαταγή, με την οποία διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης αυτής της απόφασης του κ. Φλωρίδη, μέχρι και την έκδοση απόφασης της Επιτροπής Αναστολών επί της εκκρεμούσης αίτησης αναστολής που έχει υποβάλει η ΕΟΠΑΓ. 
Η ΕΟΠΑΓ υποστηρίζει πως ο κ. Φλωρίδης πριν λάβει την απόφαση 2221/31.1.2001 «στέρησε από τα σωματεία και από την ΕΟΠΑΓ, το συνταγματικό, κατοχυρωμένο βάσει του άρθρου 20 παρ. 2 του Συντάγματος και του άρθρου 6 παρ. 1 του κώδικα διοικητικής δικονομίας δικαίωμα της ακρόασης» και διεκδικεί νομικά τη δικαίωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget