Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Φρένο ΣτΕ στο παγοδρόμιο


Παράνομη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την ανέγερση παγοδρομίου στο Μαρούσι. 

Με απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του Ε' τμήματος, έγινε δεκτή προσφυγή κατοίκων και ακυρώθηκαν οι επίμαχες αποφάσεις (ΥΠΕΧΩΔΕ, νομάρχη Αθηνών), καθώς το παγοδρόμιο χωροθετήθηκε σε περιοχή αμιγούς κατοικίας. Σύμφωνα με την απόφαση, που επικαλείται το άρθρο 24 του Συντάγματος, η διοίκηση δεν είναι ελεύθερη να αναμειγνύει τις χρήσεις γης και να νοθεύει τις κατηγορίες που ορίζονται με προεδρικά διατάγματα. Αντίθετα, οφείλει να επιλέγει για κάθε περιοχή μια κατηγορία χρήσεων, χωρίς προσθήκη άλλων κατηγοριών. Για το παγοδρόμιο το ΣτΕ εκτιμά ότι ναι μεν σε περιοχές αμιγούς κατοικίας επιτρέπεται η ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά μόνο εκείνων των οποίων ο όγκος και οι διαστάσεις εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, χωρίς να τις επιβαρύνουν. Η ανέγερση παγοδρομίου ολυμπιακών διαστάσεων έχει όμως όγκο που θα επιβαρύνει την περιοχή, κατέληξε το ΣτΕ, απορρίπτοντας τις παρεμβάσεις υπέρ της κατασκευής του παγοδρομίου, που έκαναν το υπουργείο Πολιτισμού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και άλλα σωματεία.

8 σχόλια:

  1. ASTRAPOGIANNOS3/9/10 23:51

    re paidia giati den vgenei o anonymos paparas na sxoliasei?...po po ti keramyda itan ayth?..aaaa exetai dikio den ton noiazei den exei sxesi aytos me to pagodromiko kentro..papara sta exo pei i dikaiosyni den asteievetai..kai pou eisai akoma ayto einai mono i arxi ...kai dystyxos gia sena valane tin koliti sou tin mpourmpoulia fylaki ...se ligo omos tha synantithite exete polla na peite..alithia poia somatia eixan kanei paremvasi? exei endiaferon na mathoume gia na doume poses plastografies ekanes..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The black snake4/9/10 08:45

    Tha thelame na xeroume toys athlites pou stelnei tora sta grand prix, me poia apofasi pigainoun?? Poia einai i diadikasia diladi gia na paei kapoios???Apla to apofasizei ....AYTOS analoga me ta lefta pou toy skane oi amerikanoi???Giati psahnei olous toys amerikanous metanastes me estiatoria, pairnei mizes kai kanei tis kores kai toys gyious protathlites, ftiahnei hartia, plironoun monoi toys apo evropaika mehri grand prix kai pane. kai meta o H......ras ta emfanizei kai exoda ,...oti ta evale kai apo ti tsepi toy. Gia peite mou eseis pou eiset mesa sta pragmata........oraia axiokratika pragmata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΡΗΣ ΤΖ.4/9/10 08:55

    Η απόφαση αυτή , είναι αυτό που λένε η θεία δίκη για τον Π........ρα. Τόσα χρόνια πολεμάει κάθε ενέργεια είτε είναι κρατική είτε είναι ιδιωτικής πρωτοβουλίας, να γίνει παγοδρόμιο στη χώρα, με το σκεπτικό ότι χωρίς παγοδρόμιο, δεν υπάρχουν ουσιαστικά αθλητές και σωματεία . άρα δεν γίνονται εκλογές και αυτοδιορίζεται , οπότε τρώει και λεφτά. Αν δε ποτέ γίνει θα ήταν δικό του. Οπως και έλεγε,...ή εγώ...ή κανένας. Πίστευε ότι μιά ζωή θα του τα σκάει το κράτος να τα τρώει. Ή θα έκανε το δικό του , με τις όποιεσ παρανομοίες γιά να τρώει πάλι, με διαφορετικό τρόπο. Είναι η σκέψη των ηλιθίων που δεν αντιλαμβάνονται να εκτιμήσουν διάφορες τυχαίες παραμέτρους. Το θέμα με τον Π....ρα , που δείχνει την παραφροσύνη του είναι ότι έχει φάει τόσα λεφτά, τόσο από το κράτος και τόσο από τη προσωπική περιουσία μου κληρονόμισε και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ. Τάφαγε σε άρτον και θεάματα,....αυτά είναιιιιιι. Από κει και πέρα να καταλάβαιτε για τι άτομο μιλάμε που διοικεί ομοσπονδία. Αλλά γιαυτό βούλιαξε η χώρα από κάτι τέτοιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Th. Kolokotronis4/9/10 12:51

    Παρουσίαζε ο κ. Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. και ιδιοκτήτης της Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. την Ομοσπονδία, τα Σωματεία της, τους αθλητές και τους γονείς τους στο ΣτΕ, ότι δήθεν είχαν έννομο συμφέρον, για να μπορέσει να φτιάξει ο ίδιος το δικό του Παγοδρόμιο. Φυσικά όλοι αυτοί οι δικηγόροι που κλήθηκαν, πληρώθηκαν από την Ομοσπονδία, δηλαδή με δημόσιο χρήμα από τον κρατικό κορβανά. Η απληστία του όμως δεν σταμάτησε εκεί. Κονδύλια της Ομοσπονδίας, διόλου ευκαταφρόνητου ύψους, πήγαν και στους δικηγόρους του Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε., που δεν είχαν καμία σχέση με την ομοσπονδία. Τα χρήματα αυτά που θα έπρεπε φυσιολογικά να επενδυθούν στην ανάπτυξη των αθλημάτων του πάγου, κατέληγαν σε πληρωμές δικηγόρων της ιδιωτικής επιχείρησης, και στερήθηκαν από τους αθλητές, για τους οποίους και προορίζονταν. Με τον τρόπο αυτό, ξοδεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες Ευρώ, για την επίτευξη του επιχειρηματικού σκοπού του «άρχοντα», ενώ οι αθλητές τόσο του χόκεϋ, όσο και του καλλιτεχνικού πατινάζ, ήσαν μονίμως υποχρεωμένοι να μάχονται για αυτά που τους ανήκαν στην ουσία. Η απόφαση του ΣτΕ είναι μόνο η αρχή. «Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Ο κ. Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. που και ψεύτης είναι αλλά και κλέφτης, χάρηκε για περισσότερο από 25 χρόνια. Ήρθε ο καιρός για να πληρώσει το τίμημα των πράξεών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ASTRAPOGIANNOS4/9/10 15:45

    an einai alithia oti pigenoun athlites se diethnis agones san ethniki ellados einai alli mia paranomia tou akatanomastou i gga apokleietai na to gnorizei kai na exei dosei lefta kai egrisi..akoma kai an kalyptoun ta exoda oi athlites an yparxoun listes oti symmeteixan atlites st exoteriko dimosifstetis na apodeixthei alli mia paranomia tou papara....evaze mprosta tin eopag gia na kanei tin epixeirhsei..efage ton apakokoroideve kratos goneis kai athlitesstin idea oti tha eftiaxne to kratos i kapoios allos pagodromio ektos apo afton skotone tora tha meinei stin istoria san ton megalytero lamogio kai o anthropos pou katestrepse ta athlimata tou pagou..papara nomizes oti den se aggizei o nomos eee?kai pou eisai akoma...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bouboulina4/9/10 16:14

    Tora pou den xrimatodotitai i omospondia pos tha plironei tous dikigorous o kakomoiroulis???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Bouboulina4/9/10 19:31

    Αυτά παθαίνει κανείς, όταν χτίζει παλάτια στην άμμο και λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΑΡΗΣ ΤΖ.5/9/10 14:11

    Προσέξτε τώρα τι έκανε ο δαιμόνιος Π.....ρας,.......έχωσε μία ανίδεη δημοσιογράφο, στα ΝΕΑ κιόλας , να σχολιάσει την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας και να πει ΚΑΙ ψέμματα ΚΑΙ να δημοσιεύσει ΚΑΙ ψεύτικες φωτογραφίες. Οτι ντε και καλά το παγοδρόμιο στο σώρο υπάρχει 3 χρόνια και τώρα θα το γκρεμίσουν (υπονοεί το άρθρο) ....καλα η ηλίθια η δημοσιογράφος δεν πήγε να δει το γιαπί??????? Αλλά ο Π.......ρας το κάνει γιατί του απαιτεί η τράπεζα 9.000.000 ευρώ μαζί με τόκους και παει να τους εξαπατήσει γιατι ταχει φάει!!!!!Και παγοδρόμιο δεν υπάρχει είτε παράνομο είτε όχι!!!!! Και από την αρχή ήξερε ότι απαγορεύετε, γιαυτό και στα σχέδια έχει κάνει ΚΑΙ να χτίζεται μιά χαρά πολυκατοικία, ΑΠΑΤΗ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΚΑΤΣΕ!!!!!!!!!!Ντροπή ΣΤΑ ΝΕΑ σοβαρή εφημερίδα και να βαζουν και ψεύτικη φωτογραφία και να δηλώνουν και ψέμματα ότι δήθεν υπάρχει παγοδρόμιο....στο γιαπί.....ΕΡΕ ΜΥΝΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ (το νι διπλό νιιιι ξέρετε Λαρισέικο). Αμ οι άβαντες.......στη σελίδα τους???? Ντροπή τους.......ρε σεις να πάτε να προπονέιστε εκέι ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ τρέχτε να προλάβετε.........τι πηγαίνετε στα Σπάτα αφού έχετε στο Σώρο.......ΛΑΜΌΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget