Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. και η κυπριακή offshore εταιρεία του

Προς απάντηση ερώτησης για την σχέση της εταιρείας Erius Investments Limited με έδρα την Λεμεσό της Κύπρου, την Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. και τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΑΓ., οι έρευνά μας με πηγές κυρίως από το διαδίκτυο και τον έντυπο τύπο είχαν τα εξής αποτελέσματα: 
Το 1997 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας προχώρησε σε αγορά ενός μικρού και κλειστού παγοδρομίου στην οδό Σάμου στο Μαρούσι με επωνυμία Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε., βαπτίζοντάς το άμεσα και παντελώς παράνομα «Ομοσπονδιακό», εφόσον δεν πληρούσε καμία προϋπόθεση, για να εξαναγκάσει αθλητές, γονείς και ομοσπονδία να καταβάλλουν χρήματα για τις προετοιμασίες και την χρήση της παγοπίστας, στην προσπάθειά του να μετατρέψει την ιδιωτική εταιρεία σε κερδοφόρα επιχείρηση.
Υπήρξαν όμως πολλές αντιδράσεις, τόσο από μέλη Δ.Σ., γονείς, αθλητές, αλλά και από την τότε αθλητική ηγεσία, για το ασυμβίβαστο και το παράνομο, παντελώς αντίθετο προς τον αθλητικό νόμο γεγονός της κατοχής από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΑΓ. ιδιωτικού παγοδρομίου. «Στο βιογραφικό του σημείωμα στην ιστοσελίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρεται ότι υπήρξε «ως το 2000 μέτοχος κατά 70% στο Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε.» (Θέμα της Κυριακής 03.01.2010)».
Για να κατευνάσει κάπως τα πνεύματα, το 2000 μετέφερε ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο στον πατέρα του (Φίλαθλος – απάντηση Χατζηαθανασίου σε Καταγγελία Ν. Εξάρχου, Μάρτιος 2003) και μετά τον θάνατο του τελευταίου το 2002, πραγματοποίησε ταξίδι στην Κύπρο, όπου προχώρησε στην έναρξη δραστηριότητας offshore εταιρείας με την ονομασία Erius Investments Ltd, με μετοχικό κεφάλαιο περίπου 1.800,00 €, για την απαλλαγή από την υποχρεωτική καταβολή Φ.Π.Α. στην Κύπρο, επιχείρηση, που έγινε αμέσως μετά την σύστασή της, κύριος μέτοχος της Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. με 97% του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας (περίπου 10 εκατ. € σε περιουσιακά στοιχεία, με τα οικόπεδα και το δάνειο για την ανέγερση του Παγοδρομίου στο Κ. Σωρό Αμαρουσίου) και πρόεδρο - διευθύνοντα σύμβουλο τον φίλο του, αρχιτέκτονα Β. Αρμακόλα, για να μη εμφανίζεται ο ίδιος πουθενά και για να μπορέσει κατ’ αυτό τον τρόπο να συνεχίσει ανενόχλητος, το καταστρεπτικό για τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας και των αθλητών της, έργο του. «Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ότι ουδεμία σχέση έχει με τη συγκεκριμένη εταιρεία, παρά μόνο ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρό της κ. Βαγγέλη Αρμακόλα».

ERIUS INVESTMENTS LIMITED
Organization Type: C
Registration Number: 129045
Organization Name: ERIUS INVESTMENTS LIMITED
Name Status: ACR
Registration Date: 05/04/2002
Organization Status: 100
http://www.cyprus-data.com/index.php

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια από το 1997 έως και σήμερα τελικά, είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της Α.Ε. Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών. Ναι μεν δεν εμφανίζεται στην διοίκηση της επιχείρησης, είναι όμως εκείνος που δημιούργησε την Κυπριακή offshore εταιρεία (κάτοχος του 97% της Α.Ε.). Το υπόλοιπο 3% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στην πρώην του σύντροφο και μητέρα της θυγατέρας του. Η Α.Ε. Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών αποτελεί στην ουσία ένα είδος οικογενειακής επιχείρησης, όπου ο κύριος «καθαρά χέρια» διαθέτει το 97%, η πρώην σύντροφός του το υπόλοιπο 3% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ σε κάθε επιχειρηματικό στόχο της Α.Ε., παρουσιάζεται προσωπικά τόσο ως εγγυητής, υποθηκεύοντας μάλιστα την πατρική του οικία στο Π. Ψυχικό για την δανειοδότηση από την Άλφα Τράπεζα, γεγονός που γνωρίζει κάθε μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, αλλά και σχεδόν όλοι οι αθλητές, από διάφορες εισηγήσεις και προσωπικές του ενημερώσεις, όσο και αντίκλητος (π.χ. για την ενοικίαση του κλειστού ολυμπιακού κέντρου Badminton, από τα Ολυμπιακά Ακίνητα), παράλληλα όμως από την θέση του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΑΓ., εμπλέκει την τελευταία σε κάθε δικαστική περιπέτεια της Α.Ε., επικαλούμενος το δήθεν έννομο συμφέρον της Ομοσπονδίας και των αθλητών της. 

4 σχόλια:

  1. ΧΑΡΗΣ ΤΖ.15/6/10 17:13

    Εντάξει σ' αυτή τη χώρα δεν παμε καλά τελικά ,.....να κανετε ένα copy paste στο ΣΔΟΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The black snake15/6/10 17:16

    Symfono , den pame katholou kala, telika aftos o anthropos katestrepse to athlima kai afise ti hora horis pagodromio, gia prosopiko tou ofelos KAI DEN THA PLIROSEI POTE giafto giati an eimaste se ALLI hora kai ohi se hora tis afrikanikis ipeirou tha ton eihan hosei mesa. AFTOI OI ANTHROPOI TOLMAN kai dikazoun OLYMBIONIKES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sta athlitika dikastiria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/6/10 15:41

    Re paidia, pos einai dynaton mia etaireia pou diathetei metoxiko kefalaio 1.800 Euro na diathetei stin Ellada 10 ekat. Euro? Einai nomimo afto? Kai giati den exei epilifthei kanenas mexri simera? Afto den einai diethnes oikonomiko egklima? Po, po... ti allo tha diavasoume!
    Bravo paidia, poly kali douleia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/6/10 16:36

    Bravo paidia polu kalo blog. As ton tsimpisei kai auton kapoios mia mera. ELEOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget