Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Οι βασικοί λόγοι αποχώρησης των 16 Σωματείων

Η Ε.Ο.ΠΑΓ. διέθετε σύμβαση έργου με τα Ολυμπιακά Ακίνητα για την παραχώρηση του Κλειστού Ολυμπιακού Κέντρου των Άνω Λιοσίων για χρονικό διάστημα από 1η Δεκεμβρίου 2009 έως 31.Μαΐου 2010.
Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. ήδη από το καλοκαίρι 2009, απεγνωσμένα έψαχνε να βρει για λογαριασμό του Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. χώρο για την προσωρινή εγκατάσταση παγοδρομίου.   Οι φορείς όπου απευθύνθηκε (Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Φαλήρου, Δήμος Περιστερίου, Ολυμπιακά Ακίνητα) γνωρίζουν την προσπάθειά του αυτή.
Υπήρχε λοιπόν σκοπιμότητα εκ μέρους του Προέδρου να τεθεί το θέμα αυτό στο Δ.Σ. της 30.11.2009, διότι όπως εκ των υστέρων διαπιστώθηκε η εταιρεία Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. μέσω του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΑΓ., είχε ήδη εξασφαλίσει στη συγκεκριμένη περίοδο, χώρο για την κατασκευή Παγοδρομίου. Ορισμένα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την άποψη ότι α) δεν υπάρχει λόγος ανεύρεσης χώρου εφόσον υπήρχε η σύμβαση για το «κλειστό των Α. Λιοσίων», και β) ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος και ο Κανονισμός Προμηθειών της Ε.Ο.ΠΑΓ. και να γίνει διαγωνισμός για την ανεύρεση κατάλληλου παγοδρομίου σύμφωνα με το συμφέρον της Ομοσπονδίας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι κανείς, ενδεχομένως ούτε τα μέλη του Δ.Σ. γνώριζαν τις κινήσεις του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΑΓ., ο οποίος όχι μόνο είχε ήδη συνάψει συμφωνία με την Athens Heart, αλλά είχε και εγγυηθεί προσωπικά και αυθαίρετα την συμμετοχή της Ε.Ο.ΠΑΓ. στο όλο εγχείρημα.
Στις 18.12.2009 ο Πρόεδρος διεξήγαγε «παράνομο» Δ.Σ. στην ομοσπονδία εφόσον δεν προσκάλεσε τα μέλη που είχαν αντιδράσει στο Δ.Σ. της 30.11.2009 και άνευ απαρτίας πάρθηκε «παράνομη» απόφαση παραχώρησης της υλικοτεχνικής υποδομής της Ομοσπονδίας, η οποία όμως είχε ήδη παραχωρηθεί «αυθαίρετα» από 08.12.2009. Πώς είναι δυνατόν μία ημέρα πριν να εγκρίνει η Ε.Ο.ΠΑΓ. την παραχώρηση υλικών για ένα Παγοδρόμιο που την επόμενη ημέρα 19.12.2009 τελεί εγκαίνια;
Για τους λόγους αυτούς, την Δευτέρα 21.12.2009 παραιτήθηκαν και αποχώρησαν 16 Σωματεία από την δύναμη της ομοσπονδίας, αφήνοντας την Ομοσπονδία με 10 Σωματεία, ενώ το 11μελές Δ.Σ. μειώθηκε σε 5μελές (δηλαδή εξέπεσε η διοίκηση) και την Τρίτη 22.12.2009 κατατέθηκε πρόσθετη καταγγελία στην Γ.Γ.Α. για την αυθαίρετη και παράνομη αυτή συνεργασία Ε.Ο.ΠΑΓ. – Παγοδρομικού Κέντρου Αθηνών Α.Ε. – Athens Heart, που είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθούν όλοι οι Αθλητές της Ομοσπονδίας και ειδικότερα η Εθνική Ομάδα του Ice Hockey, η Ομοσπονδία αλλά και το Δημόσιο Χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget