Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Θεατρικό μονόπρακτο στην Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου...

Σε σχόλιο αναγνώστη μας διαβάσαμε ότι στις 19.09.2011 εθεάθη ο πρόεδρος της διοικητικά εκπεσούσης Ε.Ο.ΠΑΓ. στην εφορία του Αμαρουσίου, όπου πήγε να διαμαρτυρηθεί για τους φόρους που πρέπει να καταβάλει η ομοσπονδία, για αγορές που είχε κάνει από την Σουηδία. Φυσικά ο εν λόγω εξέφραζε τις διαφωνίες του με το γνωστό και συνηθισμένο τρόπο (δηλαδή με φωνές, απειλές και ύβρεις) προς την υπάλληλο της εφορίας, ξεστομίζοντας μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω: «Έτσι και αλλιώς το κράτος θα τα πληρώσει. Έχει το κράτος χρήματα; Όχι! Άρα από πού θα πληρωθούν; Ως Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. και μέλος της Ε.Ο.Ε. απαιτώ διαγραφή επί του συνόλου των οφειλών!!!». 
Όμως τι σχέση έχει το κράτος με τις οφειλές της ομοσπονδίας; Ναι μεν η Ομοσπονδία μπορεί να είναι δημόσιο πρόσωπο, είναι όμως ιδιωτικού δικαίου, δεν είναι δηλαδή δημόσιο πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Επίσης ναι μεν μία ομοσπονδία μπορεί να επιχορηγείται από την αθλητική ηγεσία της χώρας, οφείλει όμως πρωτίστως να φροντίζει για την αυτοχρηματοδότησή της και τις χορηγίες από τον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα. Τέλος κάθε χρέος προς το δημόσιο, βαρύνει βασικά το Προεδρείο, δηλαδή τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία κάθε ομοσπονδίας, αυτοί πρέπει να φροντίζουν η Ομοσπονδία να είναι νομότυπη, σύννομη και τυπική με τις υποχρεώσεις της προς το δημόσιο.
Η άμοιρη υπάλληλος προσπαθούσε βέβαια να του εξηγήσει την κατάσταση, εκείνος όμως δεν έπαιρνε από λόγια. Είχε κοκκινίσει στο πρόσωπο, έτοιμος να πάθει εγκεφαλικό ή κανένα καρδιακό επεισόδιο, και φώναζε ως αλλόφρον… ….φώναζε δηλαδή ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget