Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο προνοητικός...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, για όσους το πάθημα δεν γίνεται μάθημα!
Του Α. Μπέτση, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/03/2009
Στις 11 Ιουλίου 2001, ο (τότε) υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Φλωρίδης, με απόφασή του, ανακάλεσε την αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, επειδή «δεν διέθετε τον νόμιμο αριθμό σωματείων και δεν λειτουργούσε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα προβλεπόμενα από το καταστατικό της Ομοσπονδίας».
Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΑΓ. Χρήστος Χατζηαθανασίου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, όμως το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο στις 25 Μαΐου 2004 απέρριψε την αίτηση, δικαιώνοντας απόλυτα τον κ. Φλωρίδη.
Ο πάγος όμως δεν έλιωσε, γιατί ο άρχοντάς του Χρήστος Χατζηαθανασίου απέδειξε ακόμη μία φορά πόσο προνοητικός είναι. Εξι ημέρες πριν, στις 19 Μαΐου 2004, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός (είναι πλέον κυβέρνηση η Ν.Δ.), για να προλάβει τις εξελίξεις (τις οποίες μάλλον γνώριζε, όλως περιέργως), ανακάλεσε την απόφαση Φλωρίδη, ξαναδίνοντας την αθλητική αναγνώριση στην Ε.Ο.ΠΑΓ.
Είχαν ξεκινήσει ήδη η επιχείρηση άλωσης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και η στρατολόγηση παραγόντων. Ούτε για όργια συγκάλυψης μπορεί να μιλήσει κανείς ούτε για αμαρτωλή συνδιαλλαγή. Μια απλή, συνηθισμένη ιστορία είναι, από αυτές που συμβαίνουν (και θα συμβαίνουν) στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget