Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τρικυμία από τα σκάνδαλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Εν αμφιβόλω τίθεται η παραμονή στην ΕΟΕ του κ. Ι. Βασιλειάδη αφού η πολιτεία του στο φαληρικό Παλέ έχει μπει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης
ΤΟ ΒΗΜΑ αθλητισμός 17/01/2010, 06:51
Οι κκ. Ι. Βασιλειάδης (αριστερά) και Ευ. Σουφλέρης αποκαθηλώθηκαν από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα, του ΣΕΦ, με τον δεύτερο να διώκεται (και) για κακουργηματικές πράξεις

Πόρισμα του ΑΣΕΠ αποκαλύπτει διάτρητο διαγωνισμό προσλήψεων «συγγενών και φίλων» από την παυθείσα νεοδημοκρατική διοίκηση.
Έως τα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη λεωφόρο Κηφισιάς φτάνουν τα... απόνερα από την τρικυμία σκανδάλων που προκάλεσε η προηγούμενη διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας υπό τους «γαλάζιους» αθλητικούς παράγοντες κκ. Γιάννη Βασιλειάδη και Βαγγέλη Σουφλέρη. Το εμπιστευτικό πόρισμα του ΑΣΕΠ στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου για τον διάτρητο διαγωνισμό προσλήψεων «συγγενών και φίλων» που διενήργησε το νεοδημοκρατικό δίδυμο διαπιστώνει αξιόποινες πράξεις και βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα για τα περαιτέρω. 
Η ανακίνηση της δικαστικής διαδικασίας σε βάρος της πρώην ηγεσίας του ΣΕΦ θέτει εν αμφιβόλω τη συνέχιση της παρουσίας του κ. Βασιλειάδη στην ΕΟΕ, στην οποία κατέχει τη σημαίνουσα θέση του προέδρου ολυμπιακής προετοιμασίας. Ο παράγοντας της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας και πρώην πρόεδρος του φαληρικού Παλέ κινδυνεύει να έχει την τύχη του συνεργάτη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΣΕΦ κ. Σουφλέρη, ο οποίος αποπέμφθηκε από την ΕΟΕ μετά την αποκάλυψη ότι διώκεται δικαστικά για κακουργηματικές πράξεις (απάτη κατ΄ εξακολούθηση και υπεξαίρεση). 
Ευθύνες και σε υπαλλήλους 
Το πόρισμα-φωτιά του ΑΣΕΠ επιτάχυνε τις διαδικασίες αντικατάστασης της «γαλάζιας» διοίκησης του ΣΕΦ. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής, εγκαταλείποντας την τακτική της «ήπιας προσαρμογής», ζήτησε εκτάκτως στις 30 Δεκεμβρίου τις παραιτήσεις της προηγούμενης διοίκησης και εγκατέστησε νέα με επικεφαλής δύο ανώτερους υπαλλήλους της ΓΓΑ, την κυρία Μαρία Μανιδάκη και τον κ. Κώστα Βαλεργάκη. Το αξιοσημείωτο είναι όμως ότι τα υπόλοιπα μέλη της νέας διοίκησης ήταν αναπληρωματικά στην προηγούμενη και θεωρούνται «γαλάζιοι». 
Μάλιστα μεταξύ αυτών είναι ο δικηγόρος κ. Ανδρέας Μαλάτος , εξέχων στέλεχος της ΓΓΑ επί υφυπουργίας των κκ. Γιώργου Ορφανού και Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος τοποθετήθηκε προσφάτως διευθυντής προαγωγής στη ΓΓΑ, ενώ έντονες φήμες τον θέλουν να αναλαμβάνει και το κρίσιμο πόστο του υπεύθυνου κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η σύνθεση της νέας διοίκησης προκάλεσε αμηχανία στους προσκείμενους στο ΠαΣοΚ συνδικαλιστές, ορισμένοι εκ των οποίων εκτιμούσαν ότι αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια της νέας ηγεσίας του ΣΕΦ για κάθαρση σε έναν χώρο επιβαρημένο διαχρονικά από οσμές σκανδάλων. 
Ο διάτρητος διαγωνισμός αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή του γαλάζιου «πάρτι» στο φαληρικό Παλέ και εξακολουθεί να το ταλαιπωρεί, αφού δεν έχει αποκατασταθεί η τάξη με την πρόσληψη αυτών που τη δικαιούνταν. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί από το ΑΣΕΠ η έγκριση για να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες προσλήψεων και να μπει τέλος στην ταλαιπωρία του ΣΕΦ αλλά και δεκάδων δικαιούχων. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ηγεσία του Σταδίου έχει προχωρήσει τις υπηρεσιακές διαδικασίες για να διεξαχθεί ΕΔΕ με βάση το πόρισμα του ΑΣΕΠ και να καταλογισθούν ευθύνες σε υπαλλήλους του ΣΕΦ που είχαν καίρια συμμετοχή στις διαδικασίες του διαγωνισμού.
Καταγγελίες για αμοιβές και προμήθειες 
Η προηγούμενη διοίκηση είχε προχωρήσει στην πρόσληψη 52 υπαλλήλων καταστρατηγώντας τις διατάξεις του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με καταγγελίες, αρκετοί εξ αυτών ήταν συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης, ενώ υπήρξε και μία περίπτωση μέλους του ΔΣ του ΣΕΦ που προσέλαβε τον εαυτό του! Οταν το ΑΣΕΠ με την απόφαση 2802 του Δ΄ τμήματος ζήτησε την αναμόρφωση των πινάκων, η «γαλάζια» ηγεσία του Σταδίου κατέφυγε, χωρίς επιτυχία όμως, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της. Μετά την αποτυχία αυτή η διοίκηση του ΣΕΦ συντάσσει νέους πίνακες και τους εγκρίνει τον Μάρτιο του 2009. Μόνο που η ανάρτηση των νέων πινάκων έγινε στις 7 Οκτωβρίου 2009 (!), τρεις ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές και αφού πλέον οι γαλάζιοι διοικούντες είχαν αποδεχθεί ότι έχασαν το παιχνίδι. Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα του ΑΣΕΠ, κινδυνεύουν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα σπασμένα αφού ενδέχεται να καταβάλουν τις αμοιβές όσων παρανόμως είχαν προσλάβει. 
Ο περιβόητος διαγωνισμός όμως δεν φαίνεται να είναι το μοναδικό σκάνδαλο που... κόσμησε τη θητεία των κκ. Βασιλειάδη και Σουφλέρη. Στους διαδρόμους του ΣΕΦ βοούν οι καταγγελίες για τις υπέρογκες αμοιβές των ημετέρων (η γραμματέας του κ. Σουφλέρη εμφανίζεται με ετήσιες αποδοχές 102.000 ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο του προβλεπομένου), για προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, για προνομιακή εξυπηρέτηση ημετέρων σωματείων από τον χώρο του τζούντο (ο κ. Σουφλέρης ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας) και για παραχώρηση υλικού του ΣΕΦ για τη δημιουργία παγοπίστας στην ομοσπονδία παγοδρομιών του ομοϊδεάτη τους κ. Χρήστου Χατζηαθανασίου.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/6/11 00:41

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

    Ο Χρήστος Χατζηαθανασίου γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1951 και έχει μία κόρη.

    Σπουδές – μόρφωση
    -----------------------
    1969 – 1975 πτυχίο οικονομικών και πολιτικών επιστημών (Νομική Αθηνών)
    1976 Master Οικονομικών

    Ξένες γλώσσες
    Αγγλικά – επίπεδο Proficiency
    Γαλλικά – μέτρια

    Επαγγελματική Σταδιοδρομία
    ---------------------------
    Επιχειρηματίας, Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος – Εισαγωγέας Ειδών Διατροφής σε πανελλαδικό επίπεδο με συμμετοχή σε τρεις εταιρείες με ποσοστό 50%, εμπορικός αντιπρόσωπος.
    Μέτοχος έως το 2000 κατά 70% στο Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών ΑΕ
    Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις από το 1969 έως το 1991

    Αθλητισμός
    -----------------------
    Tennis
    Ping Pong
    Basket
    Κολύμβηση
    Θαλάσσιο Σκι
    Αγωνιστική Οδήγηση

    Άλλες ενασχολήσεις – ενδιαφέροντα
    ---------------------------
    Πρόεδρος αθλητικού σωματείου Παγοδρομιών από το 1985 μέχρι σήμερα
    Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρπομιών από το 1986 μέχρι σήμερα
    Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελκήθρων FIL από το 1994 μέχρι σήμερα
    Πρόεδρος της Ενωσης Παγοδρομιών των Βαλκανικών Χωρών από το 1990 μέχρι το 2002
    Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 2005 μέχρι σήμερα και πρώην Πρόεδρος ΕΦΙΠ

    Χόμπι
    ----------------------------
    Μουσική, ταξίδια, αθλητισμός, κινηματογράφος, αγώνες αυτοκινήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget