Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η παρουσίαση της Ολυμπιακής δάδας του 2012

Παρουσιάστηκε η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η οποία θα μεταφέρει την Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία στην βρετανική πρωτεύουσα.
Από Ε.Ο.Ε., Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011 13:35
dada_Olympics
Η δάδα θα έχει χρυσό χρώμα, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την Οργανωτική Επιτροπή. Σχεδιαστές είναι οι Έντουαρντ Μπάρμπερ, Τζέι Όσγκερμπι και η ομάδα τους, ενώ η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στις 10 Μαΐου 2012 στην Ελλάδα και στην Αρχαία Ολυμπία, σε μια τελετή που διοργανώνει όπως πάντα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η δάδα θα είναι από αλουμίνιο, θα υπάρχουν σε αυτή 8.000 τρύπες, ενώ η επιφάνειά της θα έχει 3 έδρες. Καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει τους αντίστοιχους Αγώνες που έχει διοργανώσει η αγγλική πρωτεύουσα (1908, 1948 και 2012).
Στις 17 Μαϊου η Φλόγα θα παραδοθεί σε αγγλικά χέρια και η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 70 ημέρες. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της «Λονδίνο 2012» η Φλόγα θα διασχίσει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι χορηγοί των Αγώνων (TSB, Coca Cola και Samsung) θα οργανώσουν τη διαδικασία επιλογής των ανθρώπων που θα κρατήσουν τη δάδα και θα λάβουν μέρος στη λαμπαδηδρομία.
Oι τεχνικές προδιαγραφές της δάδας είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφού έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι (άνεμος ταχύτητας 75 μιλίων ανά ώρα, θερμοκρασίες έως -5 βαθμούς Κελσίου και αρκετή βροχή). Καθεμία από τις 8.000 τρύπες που υπάρχουν στην κατασκευή αντιπροσωπεύει 1 από τα 8.000 χιλιόμετρα που θα ταξιδέψει η Φλόγα σε βρετανικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget