Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ακόμα ένα άτυπο Δ.Σ.


Με τον αιφνίδιο θάνατο του Χατζηαθανασίου ταράχτηκαν τα λιμνάζοντα νερά της ήδη διοικητικά εκπεσούσης ομοσπονδίας των παγοδρομιών. Εμείς, ως «Αντίσταση στη Διαφθορά των Παγοδρομιών», θεωρήσαμε ότι τα εναπομείναντα μέλη θα έπρατταν όπως ορίζει ο νόμος – κάτι που είναι και το λογικότερο – με το να διευθετήσουν (επιτέλους) το κλείσιμο αυτής της επιζήμιας και παράνομης ομοσπονδίας. 
Δυστυχώς αντ' αυτού, λίγο καιρό μετά, διενήργησαν άτυπες αρχαιρεσίες με την αποχώρηση κάποιων μελών, με χαρακτηριστικότερη εκείνη του αντιπροέδρου, αλλά και της πρώην συντρόφου του Χατζηαθανασίου. Ειδικά για την συγκεκριμένη κυρία, που υπήρξε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος όλων των παγοδρομικών αθλημάτων σε όλες τις αποστολές, φάνηκε ξεκάθαρα, ότι ήταν απλά ένα βασικό πιόνι του εκλιπόντος, που με τον αιφνίδιο θάνατό του δεν είχε κανένα λόγο ύπαρξης πλέον στην ομοσπονδία.  

Στη θέση τους ανέλαβαν «καινούργια» πρόσωπα και δη προχωρημένης ηλικίας αθλητές, που μέχρι πρότινος κατήγγειλαν παντού (I.I.H.F., Γ.Γ.Α., ελληνικός και διεθνής τύπος κ.λπ.) το παράνομο της όλης υπόθεσης που διαδραματίζεται τόσα χρόνια στην ομοσπονδία. Ειδικά για τους τελευταίους ενημερωτικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο άρθρο 3, παρ. 4. «Αθλητής μπορεί να εγγραφεί ως μέλος σε αθλητικό σωματείο, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του καταστατικού του, ένα (1) τουλάχιστον έτος μετά την τελευταία συμμετοχή του σε επίσημο αθλητικό αγώνα. Επίσημος αθλητικός αγώνας είναι ο αγώνας που διοργανώνεται από την οικεία αθλητική ομοσπονδία ή διεξάγεται με την έγκρισή της». Δηλαδή η διαδικασία που πρέπει να περάσει ένας αθλητής για να εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας του, είναι πρώτα να σταματήσει να συμμετέχει σε αγώνες για ένα χρόνο τουλάχιστον, για να μπορεί να γραφτεί μέλος του σωματείου του, και μετά από ένα χρόνο, ως μέλος πλέον, να λάβει μέρος στις αρχαιρεσίες του σωματείου για να έχει τη δυνατότητα να εκλεγεί ως εκπρόσωπός του στην οικία ομοσπονδία. Τέλος, κάθε τέσσερα χρόνια, συνήθως τον μήνα Οκτώβριο, στο έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, διενεργούνται οι αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών, μέσω των οποίων εκλέγονται και τα μέλη (οι εκπρόσωποι των αθλητικών Ομοσπονδιών) της Ολυμπιακής Επιτροπής, που λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, προχωρούν στις αρχαιρεσίες της.  
Εύλογο λοιπόν το ερώτημα, πότε πρόλαβαν οι παραπάνω αθλητές να μετάσχουν όλων αυτών των διαδικασιών, μέχρι να καταλήξουν στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας; Αν θεωρήσουμε λοιπόν, ότι ο τελευταίος επίσημος αγώνας στον οποίο μετείχαν οι αθλητές αυτοί ήταν τον Απρίλιο του 2010, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας του Α' ομίλου που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο, θα μπορούσαν να εγγραφούν στο σωματείο τους ως μέλη μετά από ένα έτος, δηλαδή τον Απρίλιο - Μάιο του 2011.
Όμως, μέχρι τον θάνατο του Χατζηαθανασίου τον Οκτώβριο του 2011 δεν είχαν γίνει αρχαιρεσίες στο σωματείο «Ιπτάμενοι Παγοδρόμοι» και ο εκλιπών Πρόεδρος του Σωματείου – ως γνωστόν – προτίθετο μάλιστα να τιμωρήσει και να διαγράψει τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας του Χόκεϋ επί Πάγου, που του είχαν πάει κόντρα και αρνήθηκαν να συμπεριληφθούν στην Εθνική Ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαγόταν τον Απρίλιο του 2011 στην Ν. Αφρική, και όχι να τους εγγράψει ως μέλη στο αθλητικό του σωματείο. Από την άλλη, το άρθρο 2, παρ. 4 του αθλητικού νόμου αναφέρει ρητά ότι: «Τα µέλη του σωματείου, πλην των ιδρυτικών, μετά πάροδο ενός (1) έτους από την εγγραφή τους, αποκτούν δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα όργανα του σωματείου». Πότε ακριβώς ενεγράφησαν οι πρώην αθλητές ως μέλη στο σωματείο τους και πότε έγιναν οι αρχαιρεσίες του σωματείου αυτού όπου απέκτησαν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα όργανά του, απ' όπου υποτίθεται ότι εξελέγη συγκεκριμένος πρώην αθλητής, για να εκπροσωπήσει το σωματείο του στις όποιες (παντελώς άτυπες και ανούσιες) αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας και να εκλεγεί μάλιστα και Αντιπρόεδρος;
Δε γνωρίζουν οι κύριοι, τόσο της «μαϊμού» ομοσπονδίας, όσο και των εξίσου «μαϊμού» αθλητικών σωματείων αυτής, ότι γι’ αυτό το λόγο στις αρχαιρεσίες ψηφίζονται το προεδρείο, αλλά και απλά μέλη, ώστε σε περίπτωση που ένα μέλος αποχωρήσει εκουσίως ή ακουσίως, αντικαθίσταται από ένα άλλο; Σε περίπτωση θανάτου του Προέδρου, όπως συνέβη στις παγοδρομίες, αναλαμβάνει χρέη προέδρου, ο εκλεγμένος από τις τελευταίες αρχαιρεσίες Αντιπρόεδρος, ο οποίος φέρει και την ευθύνη να οδηγήσει την ομοσπονδία στις επόμενες ορισμένες από το νόμο αρχαιρεσίες. Βάση λοιπόν του αθλητικού νόμου 2725/1999, άρθρο 22, παρ. 1 «Το διοικητικό συμβούλιο (Δ.Σ.) της αθλητικής Ομοσπονδίας εκλέγεται για τετραετή θητεία εντός του τελευταίου τετραμήνου του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων…» και όχι τον Δεκέμβριο του 2011, δηλαδή από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο του 2012. Στην Παγοδρομία πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Γ. Μαρκουΐζος, που ήταν απλό μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας και όχι ο Αντιπρόεδρος αυτής κ. Κ. Μαστρογιαννόπουλος όπως όφειλε, που όπως προαναφέραμε αποχώρησε!
Μέσα από το Facebook της Ε.Ο.ΠΑΓ. ένας χειριστής του υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς, ότι ναι μεν δεν ακολουθήθηκε ο αθλητικός νόμος στις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας, αλλά τα νέα μέλη έχουν καλές προθέσεις, και ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να τους κρίνουμε. Εμείς όμως έχουμε να τους απαντήσουμε με μία κινέζικη παροιμία που λέει το εξής: «Δεν μπορείς να φτιάξεις νέο πλοίο με παλιό ξύλο», που σημαίνει ότι δεν αποσκοπούν στην ανάπτυξη των αθλημάτων των παγοδρομιών, αλλά στην επίτευξη των δικών τους στόχων και συμφερόντων, ακλουθώντας την πεπατημένη, παράνομη οδό. Όταν κάποιος έχει αληθινά καλές προθέσεις για να αναπτύξει τον οποιοδήποτε στόχο, θέτει υγιείς βάσεις, που σημαίνει νομιμότητα και διαφάνεια.
Αναρωτιόμαστε, για ποιο λόγο το «Νέο Δ.Σ.», με τις καλές προθέσεις, δεν διεκδικεί να επιστραφεί όλο το υλικό που αγοράστηκε με λεφτά της ομοσπονδίας και εξακολουθεί να βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο ιδιωτικό παγοδρόμιο του Athens Heart, το οποίο εκμεταλλεύεται και η νέα ιδιοκτησία του, η οποία μάλιστα απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε χρεώνει εκτός των 10 € εισόδου, και 10 € τα 15 λεπτά μαθήματος; 
Τέλος, επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, εάν στο παρόν άρθρο αναγράφεται κάτι για το οποίο το «Νέο Δ.Σ.» της ομοσπονδίας έχει αντίθετη άποψη, ή γνωρίζει κάτι περισσότερο από εμάς, θα χαρούμε ιδιαιτέρως να μας πληροφορήσει επ’ αυτού και είμαστε πρόθυμοι να επανορθώσουμε αν διαπιστώσουμε ότι κάποιος από τους παραπάνω ισχυρισμούς μας δεν ευσταθεί. 

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/1/12 19:56

    Εκτός απο τις μπαριέρες, τι άλλο ανοικει στην ΕΟΠΑΓ που το εκμεταλλεύεται το Αθενς?
    Απ'οσο ξέρω ο νέος πρόεδρος χάρισε τις μπαριέρες στο άθενς υπο τον όρο όλοι όσοι ανήκουν σε κάποιο σωματείο (πχ ταρανδος αλάσκα κτλ) να μπαίνουν με τιμή εισόδου 5e.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/1/12 17:18

      και...τελικά αυτό με τα 5 ευρώ είσοδο στο Athensheart ισχυεί;

      Διαγραφή
    2. Φιλαράκο, τηλεφωνάκι έχεις, πάρε την Αντιπροεδράρα ή στο Athens Heart και ρώτα. Εδώ που τα λέμε, όπου και να καλέσεις, με το ίδιο άτομο μάλλον θα μιλήσεις. Τι το πέρασες το blog; Για το "Αθηνόραμα";!

      Διαγραφή
  2. Αν φιλοτιμηθείς να διαβάσεις τα προηγούμενα άρθρα, αλλά και το άρθρο του Κυριακάτικου Θέματος (μία από τις πρώτες αναρτήσεις μας), θα δεις ότι οι περιμετρικές μπάρες προστασίας δεν ανήκουν στην Ε.Ο.ΠΑΓ. αλλά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κανένας "νέος Πρόεδρος" δεν έχει το δικαίωμα να κάνει "ειδικές" προσφορές με υλικό που δεν του ανήκει. Ολόκληρο το ηλεκτρικό υλικό (καλώδια, πρίζες, πίνακες ρεύματος, φωτισμός), 500 ζευγάρια παγοπέδιλα, 2 τέρματα κ.λπ. ανήκουν στην Ομοσπονδία και τα εκμεταλλεύεται το ιδιωτικό παγοδρόμο εδώ και τρία χρόνια, χωρίς να βλέπουμε να μοιράζεται το παγοδρόμιο τα κέρδη του με την ομοσπονδία! Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά λύπης μου διαπιστώνω, ότι κάθε φορά που ανεβαίνει ένα σοβαρό άρθρο, που αποδεικνύει περίτρανα "ότι η γη είναι στρογγυλή", πάντα εμφανίζεται ένα "ούφο" που κάνει μια ερώτηση που με κάνει σοβαρά να αναρωτιέμαι για το αν αυτό το blog έχει λόγο ύπαρξης, αφού αυτοί που σχολιάζουν σ' αυτό είναι ή λαμόγια ή άτομα με IQ ραδικιού και μνήμη χρυσόψαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/1/12 13:30

    Min eisai kaii toso sigouri Bouboulina oti oloi einai idioi! I Bocca Chatzivailou giati den vgainei na milisei, ego aporo?Na mas pei gia oles tis katastaseis fetos ,gia tous korious stin omospondia pagodromion (pou katigoreithike o vassilakis),gia tin filaki pou perimenei oloi ti simoria kai alla polla?!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασφαλώς και δεν είναι όλοι ίδιοι! Εσύ για παράδειγμα, μάλλον ανήκεις στην κατηγορία του βλάκα που προσπαθεί να το παίξει έξυπνος.
    Αν ήσουν τόσο ενήμερος, θα ήξερες ότι δεν είμαι η εκπρόσωπος τύπου της Βocca, ούτε η δικηγόρος της, συνεπώς απαντώ σε ερωτήσεις που απευθύνονται σε μένα και γενικά ασχολούμαι με το blog.
    Για ποιο λόγο θέλεις να γράψει εκείνη αποκλειστικά πάνω στα θέματα που αναφέρεσαι, και δεν το κάνεις εσύ, παραθέτοντας και τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία; Όλα από τους άλλους τα περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/2/12 13:25

    Na sou apantiso loipon san vlakas pou eimai! Giati i Bocca einai vathia anamemigmeni mesa sto olo thema.Giati i Bocca einai siggeniko prosopo tou Xatziathanasiou,giati i Bocca evale korio stin omospondia pagodromion kai ola ta mail tis omospondias pigainan kai sto diko tis mail,giati gia ola afta katigorithike o ketsekioulafis.Giafto thelo na milisei i Bocca kai i mana tis!KATALAVES BOUBOULINA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ "Ανώνυμε",
      Η Bocca είναι συνεργάτης του Blog και έχουμε τα πραγματικά της στοιχεία. Αν νομίζεις ότι την γνωρίζεις κι εσύ, και θέλεις να έρθεις σε επικοινωνία μαζί της, ή να επιλύσεις οποιαδήποτε διαφορά, δεν καταλαβαίνω γιατί απαιτείς την δική μου διαμεσολάβηση. Δεν είναι του επιπέδου μου το ν' ασχολούμαι με φήμες και κουτσομπολιά. Αν θέλεις να συνεργαστείς μαζί μας, χρειαζόμαστε στοιχεία και αποδείξεις που να ευσταθούν για όσα υποστηρίζεις.

      Διαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget