Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Από Σεπτέμβρη πάλι μαζί στους Αγώνες...


Όλοι εμείς, οι εραστές των χειμερινών αθλημάτων και ειδικότερα εκείνων των Παγοδρομιών (αθλητές, γονείς, φίλαθλοι κ.λπ.), βιώσαμε και βιώνουμε κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια, και ειδικότερα με την αποχώρηση 16 σωματείων από την Ε.Ο.ΠΑΓ. (Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών) στις 21.12.2009, την κατάντια στην οποία έχει περιπέσει ο Ελληνικός Αθλητισμός γενικότερα (βλέπε Ποδόσφαιρο κ.λπ.) και ειδικότερα τα αθλήματα των Παγοδρομιών, όταν η τελευταία άνευ διοικήσεως έχει αφεθεί να ταλανίζεται ακυβέρνητη στα τρικυμιώδη νερά της ασυδοσίας και της διαφθοράς, με κύριο συνένοχο την αθλητική ηγεσία της χώρας, που παρά την σωρεία καταγγελιών που έχει λάβει κατά καιρούς από διάφορα καταγγέλλοντα πρόσωπα και φορείς, κατά της παράνομης και εκπεσούσης διοικήσεως αυτής της Ομοσπονδίας, δεν τόλμησε να προχωρήσει στο αυτονόητο, δηλαδή στην άμεση άρση της αθλητικής αναγνώρισής της. Με άλλα λόγια, μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει καμία απόφαση, ωσάν να είναι ανύπαρκτο τόσο το πρόβλημα, όσο και η ίδια.
Ο ρόλος όμως της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Αθλητικής Ηγεσίας μιας χώρας είναι να προστατεύει με βάση την νομιμότητα και το έννομο συμφέρον των αθλουμένων, μέσω των διατάξεων της Ελληνικής Νομοθεσίας, του Αθλητικού Νόμου, αλλά και του Συνταγματικού Δικαιώματος στην Ομαδική και Ατομική Άθληση, τους αθλούμενους γενικά, και ειδικότερα τους αθλητές, τους γονείς, τους φιλάθλους κ.λπ. εν συνόλω των αθλημάτων που καλλιεργούνται στην επικράτεια, με σκοπό την εξυγίανση, και εάν είναι αναγκαίο, την αποκατάσταση της νομιμότητας, και όχι να αναλάβει τον ρόλο του αποστασιοποιημένου απλού κι αμέτοχου παρατηρητή, προστάτη των παρανομούντων «αθλητικών παραγόντων» και της συγκάλυψης και αποσιώπησης - απόκρυψης των παρανομιών τους, αλλά ούτε της υποβάθμισης του όποιου σοβαρού και υπαρκτού προβλήματος, εφόσον με την τακτική αυτή το μόνο που υποβαθμίζεται σ’ αυτό το τόπο είναι τελικά ο Αθλητισμός. 
Γνωρίζουμε επίσης όλοι ποιος αποτελεί τον «κύριο ένοχο» και «νούμερο ένα υπεύθυνο» της συγκεκριμένης υπόθεσης. Άλλωστε έχουν γραφεί πολλά στο παρόν blog σε προηγούμενες αναρτήσεις τόσο από τον γράφοντα όσο και από πολλούς άλλους επώνυμους και ανωνύμους «αρθρογράφους - σχολιαστές» της «Αντίστασης στη Διαφθορά των Παγοδρομιών» για το «πρόσωπο» εκείνο, που στο σημείο αυτό, ο συντάξας του παρόντος, θεωρεί περιττό να εμβαθύνει περισσότερο.
Υπάρχουν όμως και ορισμένοι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τους οποίους έχουν γραφεί ελάχιστα, όπως π.χ. ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ταμίας, αλλά και τα υπόλοιπα – «απλά» μέλη της διοίκησης της Ε.Ο.ΠΑΓ., που τις περισσότερες φορές ηθελημένα, και ορισμένες φορές από άγνοια ή αδιαφορία, επέτρεψαν λόγω προσωπικών σκοπιμοτήτων και ατομικών μικροσυμφερόντων, την διάλυση των αθλημάτων, των σωματείων, των ομάδων και την τελική εκ θεμελίων κατάρρευση της Ομοσπονδίας.
Σε αντίθεση όμως με την άκρως καταρρέουσα κατάσταση της ομοσπονδίας και την ανεύθυνη και αντιαθλητική παντελή απραξία της αθλητικής ηγεσίας της χώρας, σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια και δραστηριότητα για την παρουσίαση και γνωστοποίηση των αθλημάτων αυτών στο ευρύ κοινό, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό - συλλογικό επίπεδο, όπως π.χ. ο «Μαραθώνιος», το «Αθήνα – Θεσσαλονίκη» της ομάδας «Ώθηση», το καινούργιο προπονητικό χώρο της ομάδας των «Athens Warriors» στο Μαρούσι, και πολλές άλλες ατομικές και ομαδικές πρωτοβουλίες, που λόγω της αγάπης των ανθρώπων αυτών για τον αθλητισμό και τα αθλήματα των παγοδρομιών μας παρουσιάζουν ένα ελπιδοφόρο για τα αθλήματα αυτά, μέλλον. 

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος29/8/11 23:39

  Καλό χειμώνα.

  Σήμερα ανακοινώθηκε το παρακάτω στην επίσημη σελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας:

  http://www.iihf.com/iihf-home/the-iihf/survey-of-players.html

  Η Ελλάδα έχει:

  Greece
  Total Players:713!!!!
  Men:463
  U20:151
  Female:99
  Male Referees:4
  Female Referees:2
  Indoor Rinks:2
  Outdoor Rinks:2

  Ενώ άλλες χώρες έχουν.....

  Ireland:
  Total Players:297

  Luxembourg:
  Total Players: 392

  Turkey:
  Total Players:790

  United Arab Emirates:
  Total Players:532

  South Africa:
  Total Players:385

  Serbia:
  Total Players:564

  Bulgaria:
  Total Players:230

  China:
  Total Players:613

  Croatia:
  Total Players:431

  Israel:
  Total Players: 500

  Τι λέτε;;; Το πιστεύετε;;;
  GREECE:
  Total Players:713!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτές είναι οι κλωνοποιήσεις του Χατζηαθανασίου!!! Το άλλο με τα δύο indoor και τα δύο outdoor παγοδρόμια που διαθέτει η Ελλάδα;;; Που είναι αυτά τα παγοδρόμια για να πάμε κι εμείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την δημοσίευση spam και οποιουδήποτε υλικού άσχετου ως προς το παρόν blog, τα σχόλιά σας πρώτα θα περνούν από τον απαραίτητο έλεγχο, και μετά θα δημοσιεύονται ΟΛΑ, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά προσκείμενα προς τα κείμενα που δημοσιεύουμε.

wibiya widget